Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija naglušnost pri dojenčku

naglušnost pri dojenčku

Pozdravljeni!
Zanima me, koliko dejansko sliši moj 4 mesečni otrok, če je DP- gram pokazal izgubo sluha močnejšo pri 1500 in 3000 hz desno, ter 4000 hz levo, ter je v govornem področju zračna krivulja levo v celoti nižja, kot bi smela biti. Ali se pri taki naglušnosti otroci lahko naučijo govoriti?

Spostovani!

Zanima me, kaksna pa je stopnja naglusnosti (v dB) pri dolocenih frekvencah?

Lepo pozdravljeni, B.O.

Na izvidu so zapisani samo ti podatki. Zaradi suma na naglušnost bo test ponovljen čez en mesec.

Spostovani!

Prosim, ce mi čez 1 mesec javite rezultate preiskave, saj vam bom na osnovi bolj natančnih podatkov lahko lažje svetoval.

Hvala in lepo pozdravljeni, B.O.

Pozdravljeni!
Ponovno se vam oglašam z rezultati ponovne TEOAE preiskave. Desno uho je odziv povsem v redu, levo pa padec med 1500 in 400 Hz okoli 20 dB. Čez dva meseca ponovna kontrola. Sicer pri otroku ne opažamo nobenih težav s sluhom- normalno reagira na razne zvoke iz okolja, vendar me vseeno zanima vzrok za spremembe v sluhu. Naj vam povem še to, da sem imela zelo težek porod (želeli so narediti vakuum, vendar ni bilo časa, ker je otroku padal srčni utrip) in da hodiva s hčerko v razvojno ambulanto, ker še ne drži samostojno glavice. Ali je možno, da sta sluh in mišični tonus kakorkoli povezana? V razvojni ambulanti so nas poslali na UZ glavice, češ da je to rutinska preiskava pri vseh otrocih!? Tudi v porodnišnici so mi zatrjevali, da je vse, kar se je dogajalo pri mojem porodu normalno, jaz pa iz meseca v mesec bolj spoznavam, da temu ni bilo tako.
Upam, da mi boste znali odgovoriti.
Hvala vam in lep pozdrav.

New Report

Close