Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Nagibanje glavice na eno stran med hojo

Nagibanje glavice na eno stran med hojo

Pozdravljeni,

Moja 17 mesecna puncka je shodila pri 16 mesecih. In sedaj opazam da glavico nagiba na desno med hojo. Skoraj vedno ko hodi jo nagiba na desno. Morda veste, kaj bi to bilo? Na nobenem od pregledov ni bilo ugotovljenih nobenih nepravilnosti.

Prav tako me zanima, kaj bi lahko bil razlog za rahlo povecano dojko pri tako majhni deklici (samo ena stran)? Se ne doji vec oz zelo malo.

 

Hvala

Takole na daljavo težko ocenim, ali gre za “pomembno” nagibanje (ki bi lahko kazalo npr. na prikrajšavo mišice obračalke glave, ki je posledica poškodbe…) ali pa zgolj za vaše “natančno” opazovanje, ki je moteče samo vam. Vsekakor je ključen pregled “v živo”, pri pediatru. Si pa mislim, da ni nič zaskrbljujočega, če doslej ob pregledih niso ugotovili nobenih odstopanj od normalnega.

Ljudje (tudi dojenčki) smo vedno asimetrični – kar velja tudi za mlečno žlezo, dojko. Po vašem opisu sem tudi tu mnenja, da ni potrebna nobena diagnostika ali ukrepanje. Koristen pa bo pogled vašega pediatra – pediatrinje ob naslednjem obisku v posvetovalnici (ali zaradi kakšne viroze)…

Srečno,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close