Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija nagajivi levkociti

nagajivi levkociti

Sedaj rabim jaz vaše odgovore!

Bila sem pri osebnem zdravniku zaradi težav z znaki viroze. Levkocitov imam samo 2.9! Dobila sem antibiotike, samo, da bodo učinkoviti!

Zanima me, če je kdo od vas že kaj takega doživel.
Sem komaj pol leta po zdravljenju, predzadnja vrednost levkocitov je bila 4,8.
Ali je možno, da bi ti prehlad oz. virus tako “zbil” levkocite????

L.P.

Mateja

zdravo mateja!! kot zgleda je tak čas, da nam nekaj ne da miru. tebe preganjajo levkociti, mene pa povečane bezgavke v vratu. mislim, da ni razloga za preplah, sem že slišal od bolnikov, da so jim po zadravljenju lavkiči padli iz njim neznanih razlogov. verjetno infekcija ali kaj podobnega, kar sploh ni čudnega, ko pa je vsak ta tretji bolan, al pa vsaj smrka in kiha. stanje se večinoma hitro vrne v normalo, morda, ti lahk pove kdo kaj več, ki je imel s tem izkušnje.
jaz pa orng travmiram s svojimi nudlči v vratu. me je spet kr stisnilo, sploh ko je minilo komaj dva meseca od zdravljenja in sem se komaj vrnil v normalo. jutri sem že zmenjen z dr. jezerškovo na O.I, da pogledava kaj dogaja in ob poterbi naredimo punkcijo. tako močno si želim in upam, da je vse o.k.
bodi lepo, Marko

Mateja: meni se je zgodilo 3 mesece po koncu zdravljenja, da so mi levkociti padli na 0,8!!!! Iz neznanega razloga. Nobene viroze nisem čutila, na splošno sem se počutila zelo dobro. Nato so študirali, kaj bi lahko povzročilo tako hudo neutropenijo in ugotovili, da ne vedo, ker ni bilo nič opaziti iz krvi. Mislili so, da gre za reaktivacijo EBV, ampak ni šlo. Ponovila sem krvni test čez 14 dni in je bilo vse OK. Tako, da je onkologinja predvidevala, da je šlo vseeno za neke vrste virozo. Vmes sem travmirala 100/h in se sekirala, klicala hematologa v KC, kaj bi to pomenilo in že takrat me je on (glede na izvide, ki sem mu jih psoredovala) dejal, da naj se ne sekiram, da je verjetno kakšna viroza, ki je nisem čutila. Prav tako sem brskala po internetu in našla neke spletne strani in študije, ki so pisale, da lahko pride do zapoznele (po nekaj mesecih) neutropenije – kot posledica zdravljenja z rituksimabom… Ampak ko sem vse dokončno prebrskala in naštudirala, so se levkiči nakulirali in spravili v prave vrednosti.
Pri tebi pa niti niso tako nizki,zato se niti ne bi sekirala na tvojem mestu, hej! Pojej antibiotike in boš videla, da bo potem vse ok.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Saj sem vedla, koga moram vprašati!

Hvala obema za tolažbo.

Kristina, da so ti padli na 0,8 je pa res čudno in da si se še toliko dobro počutila.

Zate, geograf, pa držim pesti, da gre samo za vnetje bezgavke.
To sem imela tudi jaz po zaključenih dveh mesecih. Naredila sem tako galamo, da so me takoj sprejeli na OI in k sreči ugotovili vnetno bezgavko.

Obema želim en lep večer, meni pa sta ga polepšala vidva.

Zdaj grem pojest en velik krof, moram, za živce!

Njam, kroffff! Hej, a si se ti prijavila na onko kulinariko? Tam bomo tudi pustno jedli. Le, da mislim, da krofov ne bo.

Jaz pa zdajle letim na body-shape. da malo nategnem kite in napnem mišice in malo poskačem po stepu. Bom še za vaju z Markom poskakovala! 🙂 Za zdravje!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Ne na prvo, niti drugo. Še čakam. Po vseh informacijah, ki sem si jih pridobila med in po zdravljenju, se tu v prehrani še iščem. Pri meni je tako, da mora zadeva dozoret.
Predvsem pa se izogibam teh velikih E-jev, raznih konzervansov, umetnih sokov, hitre hrane, ocvrtih krompirčkov, zadnje čase še sladkarijam, ki so bile moja specialiteta. A danes me je krof premagal.
Ti kar bodi lepo pridna in potelovadi še za naju.

Moje telo se zadnji teden ni kaj dosti gibalo zaradi slabega počutja, kar se mi pozna na “tečnosti” in “živčnosti”.
Ah, saj bo minilo!

Nočko!

Živjo!
Sem redna bralka foruma, oglašam se pa prvič. Tudi jaz sem imela lani poleti, malo po zaključku zdravljenja, težave z levkociti.
Pred vsako KT je bila vrednost tam okrog 4, potem pa, ko je bilo konec zdravljenja z obsevanjem vred, mi je padla na 2,7. Seveda sem bila malo panična, ampak moja onkologinja mi je rekla, da levkocite štejejo ročno in če se “sprimejo”, jih lahko premalo naštejejo! Tako da ti izvidi vsaj glede levkocitov zaradi ročnega štetja ne držijo vedno!!
Lep dan vsem, Eva

Pozdravljeni,

Saj tole z levkociti ni tako hudo, kar brez velikih skrbi bodite. Eva – ti pa sploh. Če so ti padli tako minomalno sploh ni problema.

Med terapijami so meni padali tam nekje z dobrih 6 na 0,5 potem po koncu pa tudi kdaj občasno. Ne vem zakaj – bi pa prisegel, da nisem imel viroze. Niti se nisem kaj posebej slabo počutil, ko so bili nizki.

Se mi zdi, da manj ko se sekiramo zaradi tega, hitreje se situacija popravi.

Lp vsem,
Rok

New Report

Close