Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Nadzor pri gradnji enodružinske hiše v lastni režiji

Nadzor pri gradnji enodružinske hiše v lastni režiji

Zdravo

Mi lahko kdo pove če je pri gradnji hiše v lastni režiji (okrog 180 m2 uporabne površine) potreben tudi nadzor in uporabno dovoljenje?

Da. Glede uporabnega je pa tako…hiša se lahko gradi tudi 30 let….če me razumeš 😉
Drugače pa obakrat da. Po končani gradnji je potrebno izdelati PID, na UE, ki so izdali GD, pa potrebno vložiti vlogo za UD.

Dober nasvet za uporabno 🙂

Mogoče bom izpadel glup, ampak kaj pomeni PID?

LP

a~i,
bolš je vprašat in biti g…………., kot pa narediti neumnost in zato plačat kazen!
Pa brez zamere, tudi neumna vprašanja so tu napisana, pa se vedno najde primeren in razumevajoč odgovor.
PID = Projekt Izvedenih Del
V tvojem primeru ga ne potrebuješ; razen v primeru ko/če boš opravljala kakšno dejavnost v hiši/objektu.
Zadostuje ti “Izjava …………..”po tretjem odstavku 101. člena.

LP

Hm. Mogoče bo problem z dejavnostjo.

Registrirano imam podjetje za izdelavo računalniških programov, čeprav v tem trenutku še ne ustvarjam prihodkov. Ko sem ga pred letom registriral me je gospa ki mi je urejala papirje debelo pogledala ko sem vprašal če so kaki posebni pogoji za poslovni prostor. Rekla je, da ne gre za obrt in ker ne bom doma sprejemal strank ni nobenih zahtev. Bom moral malo bolj raziskat zadevo.

Ja , saj boš imel naslov in hišno številko navedeno. Kam pa misliš, da bo potem prišla davčna na ogled, delovna, sanitarna…..
To sem ti napisal iz terena. Pri kolegu so imeli nato šiviljstvo; (žena) in smo naredili “Teh. Pregled” , nato pa UD. Seveda zgoraj omenjeni ne bodo prisotni na Tehničnem pregledu objekta.

LP

New Report

Close