Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nadstandardno zavarovanje

nadstandardno zavarovanje

Spoštovani,

Sem nosečnica v 5.mesecu nosečnosti. Torej bom čez nekaj mesecev morala oditi v porodnišnico. Zanima pa me kako je dejansko v bolnišnicah (porodnišnicah)
z uveljavljanjem pravic iz nadstandardnega zavarovanja. Zanima ma predvsem bivanje (nastanitev) v enoposteljnih sobah. Ali je potrbno v bolnišnici posebaj opozoriti na zavarovanje, ki takšno samostojno bivanje omogoča, kaj je v primeru, da ni prostora na ustreznem oddelku (pri porodu namreč ni možno točno načrtovanje kdaj bo do poroda dejansko prišlo). Ali so nadstandardne storitve nosečnicam omogočene v vseh porodnišnicah ali samo v nekaterih? Konkretno me zanima situacija v Celju oziroma Slovenj Gradcu?
Vem, da se zanimam za precej nebisstvene stvari, vendar me resnično zanima kakšno je dejansko stanje pri uveljavljanju nadstandnardnega zavarovana z vidika prostorskih in drugih možnosti naših porodnišnic ter katero od pravic iz takega zavarovanja lahko v konkretnem primeru dejansko uveljavljaš. Zavarovalnica jasno, da trdi, da je možno uveljavljati vse plačane pravice – vendar pa glede na ne preveč rožnato situacijo v našem zdravstvu v to dvomim.
Za vsako realno ter čim obširnejšo informacijo zvezi z zgoraj navedenim se vam zahvaljujem. Lep pozdrav.

Spoštovani!

Pogoje, ki jih postavlja nadstandardno zavarovanje, izpolnjujejo le nekatere zdravstvene ustanove, mislim, da tudi ljubljanska porodnišnica in nekateri oddelki Kliničnega centra, kako je to izven ljubljanske regije ne vem, imate pa vsekakor pravico, da se pozanimate. Ko vas bodo sprejeli v porodnišnico jih opozorite na nadstandardno zavarovanje in postavite zahteve (v okviru tega zavarovanja). Če vam jih ustanova ne more izpolniti naj vam to v pisni obliki potrdi – izjavi, da nima pogojev za zahteve nadstandardnega zavarovanja, s tem pa potem na Zavarovalnici zahtevajte vrnitev vloženega denarja oz. povrnitev dela denarja.

V LJ porodnišnici NI množnosti uveljavljanja nadstandarda.
Preberite si dodatne informacije na forumu Ginekologija pod naslovom “Ljubljanska porodnišnica”.

New Report

Close