nadstandard zdravil
lepo pozdravljeni
Sklenjeno imam razmerje z Adriatikom, kjer imam po domače povedano tudi nadstandard zdravil. V lekarni sem bila opozorjena, da imam v dobro skoraj 200 000 in sredstev iz tega naslova ne koristim.
Če zelo poenostavim, trenutno praktično ne potrebujem zdravil na belem receptu, pa tudi sicer imam težave. Mojemu zdravniku je namreč ” težko ” napisat že rupurut in vitamin c, kaj šele kaj drugega.
Rada bi izvedela kaj se zgodi z mojim neizkoriščenim denarjem, če prekinem mesečno plačevanje in ali sploh lahko kako prekinem pogodbo oziroma ali je moj denar zame izgubljen.
Že samo naša družina ima tako slab milijon naloženega denarja s katerim razpolaga nekdo drug. Če samo pomislim, da so me iz Simobila dvakrat terjali za borih 5 tolarjev.
Za zelo konkreten odgovor in vse dane možnosti se vam že v naprej zahvaljujem
srečno
Spoštovana!
Bojim se, da zamenjujete hranilnico in zavarovalnico. Če bi razmišljali tudi drugi tako, kot ste Vi napisali, bi marsikdo ugotovil, da več vplačuje za zavarovanje, kot pa koristi. Marsikdo pa tudi bistveno več porabi kot vplača. To je odvisno od bolezni, ki zahtevajo različno drago zdravljenje. Zavarujemo se za primere bolezni, nesreč,… za katere nikoli ne vemo kdaj in če sploh, bodo prišle. Po tihem si želimo, da jih nikoli ne bi bili deležni, ne glede na zavarovalne vsote, ki jih plačujemo.
Princip delovanja zavarovalnic je solidarnost in prav je tako.
Na vsa ostala vprašanja, ki ste jih naslovili name, pa Vam lahko odgovori le zavarovalnica Adriatic, s katero ste sklenili zavarovalno pogodbo. Odgovore na Vaša vprašanja pa mora vsebovati tudi sama zavarovalna pogodba. Običajno so v pogodbah navedeni vsi pogoji zavarovcanja, eventualne odpovedi zavarovanja in reševanje sporov.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.