nadomestilo med porodniško
Pozdravljeni!
Vem da nisem ena od tistih, ki potrebujejo denarno ali materialno pomoč v času med nosečnostjo ali po njej, pa me vendarle zanima kakšno nadomestilo mi pripada, višina zneska in kako je potem z napovedjo dohodnine naslednje leto, kot državni uslužbenki. Kako ravnati, če imaš še neporavnane kredite vezane na plačo in ali mi vse to uredi računovodstvo v moji službi? Kdaj jih torej obvestiti o nastopu porodniške in kaj moram vse do takrat opraviti kar se tiče birokratske vojne???
Hvala.
Tina
Preden boste nastopili boste na centru za socialno delo dvignili tri obrazce (splošni dodatek, povprečje plač, kredit). Vse tri obrazce vam bodo izpolnili v računovodstvu. Obstaja tudi obrazec za kredite-dokumentacijo mora delodajalec posredovati na OSD skupaj s podatki o zadnji višini mesečne obveznosti in podatkom do kdaj bo obveznost odtegnil. Na CSD boste šli vsaj mesec pred nastopom porodniške, da boste dvignili obrazce in da boste lahko potem brez prekinitve dobivali nadomestilo. Tudi ta sredstva boste morali prikazati v dohodnino. Za višino porodniške se vzame eno letno povprečje plač (12 plač nazaj od nastopa porodniške)
Forum je zaprt za komentiranje.