Nadomestek kave
Lep pozdrav,
Zanima me kakšne kavni nadomestek ste pile v nosečnosti. Sama sem se odločila, da se bom v času nosečnosti kavi odpovedala, ker pa mi tekom dneva (še posebej v službi) paše nek topli naptek me zanima kaj bi lahko pila namesto kavice? Trenutno imam instant napitke (kapičino) Jacobs pa me zanima, če katera ve, če vsebujejo ti napitki kaj kofeina, ker na embalaži nič ne piše.
Hvala in Lp.
kave se ti ni treba popolnoma odpovedati, če ti je to težko. Jaz ne maram kave, a med prvo nosečnostjo (žal končaka s splavom) mi je ful pasalo piti kavo z vellllliiiiikkkkooo mleka. Pri naslednji nosečnosti (mala je 6 tednov stara) bi raje umrla, kot popila skodelico kave, no sedaj po porodu pa bi umrla zanjo! Ampak ker dojim, se bojim, in zato mešam kavo z mlekom oziroma pijem tisti neskafe tako kot ti (nekaj male kave je noter, ampak v kapučino bolj malo) in predlagam ti tudi projo, z mlekom je kar v redu………..pa nima kofeina.
lp
V Italiji (takoj čez mejo v Eurospinu) sem kupovala neko instant zadevo ki se ji je reklo Orzo caffe in je bila v bistvu ječmenova kava v instant obliki. Meni je zelo pasala, pa še na želodec dobro vpliva. Kolegica je imela pa žitno kavo z okusom po vaniliji (dobila v tisti trgovini z zdravo hrano na Poljanski v LJ) in je bila tudi zelo dobra. Poizkusi s tem, morda ti bo ustrezalo, še posebej je dobro, če daš veliko mleka.
lp tinca
Da bi se izognila skodljivim vplivom , ob Darjinem nasvetu, bi pila le caj z limono,. kakao oz. vroco cokolado ali samo mleko.
Vse te nekoliko napolni zelodec s toplo tekocino in pozivi.
Lahko pa pojes tudi kaksen sadez ali popijes sadni sok. Vseeno je, kaj pijes brez kofeina, najmanj skodljivo je tisto, kar ni nadomestek kofeina. Zdravo nosecnost ti zeli
Alenka