Jaz sem imela podoben problem kot ti. Najprej sem začela tako, da sem pila full malo kave z dosti mleka, pol pa je mama kupila neko nekofejinsko kavo on crem kafeja in mi ni povedala in tako sem se je odvadla pi ker sem si kuhala to brezkofeinsko ki mi ni imela dobrega okusa! V gostilni pa sem si naročevala belo kavo zdaj pa je o.k. Prvi teden me je mogoče malo glava bolela. Ni težko splača se ti probat!!!!!!!!!!
Zdaj ko ne pijem kave, mi celo cigareti ne dišijo kaj prida!
Jaz sem pila kavo redno vsak dan kar nekaj let – obvezno zjutraj ter še kar nekaj skodelic tekom dneva. Potem pa sem se enkrat odločila (kar tako, brez nekega posebnega razloga – neke vrste self test), da je ne bom več pila. In ni bilo težko – vsaj ne v smislu navajenosti na kofein – prvi teden sem preživela brez problema, sicer z jutranjimi glavooili, ampak je minilo. Vendar je pri meni drug problem – kava mi je ful dobra in pogrešati sem začela okus (in ne, to ni bila prikrita želja po kofeinu 😉 ). Kupila sem si Nescafe brez kofeina in sedaj jo pijem vsako jutro. Meni je okus všeč in sploh ne opazim, da gre za nadomestek. Glavna prednost je, da se zjutraj ne zbudim vsa zaspana in tečna, dokler ne spijem svoje prve kave 🙂
Kave nisem pila nekaj tednov, sedaj pa spijem kakšno, če sem kje zunaj (kar je mogoče nekaj skodelic tedensko), doma si je nikoli ne skuham, zjutraj pa še vedno pijem moj brezkofeinski Nescafe z mlekom.
LP, Staša