Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Nadležne milije

Nadležne milije

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem, bil pri dermatologu (dr. Slobodan Vujasinović) v Celju. Diagnoza milije, ki jih imam pod očmi, na vekah, okoli nosu…

100% jih je okoli 30 ali pa še več.

Dermatologa sem vprašal, kako se jih lahko znebim in mi je odgovoril, da pomaga vapozonsko čiščenje obraza, ker sem premlad za lasersko odstranjevanje (imam 25 let). Seveda se strinjam z to odločitvijo, ker sem, kot laik mnenja, da je še vedno bolje to kot pa laser, saj se gre za predel oči.

Vprašanje pa je ali mi lahko dejansko vapozonsko čiščenje obraza pomaga, do te mere, da se jih znebim kompletno in koliko obiskov le tega je potrebnega.

Ali mi priporočate kakšne metode, ki jih lahko sam doma naredim, da se znebim ali pa vsaj ublažim te milije?

 

Za vse odgovore in pojasnila se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

 

Lep pozdrav,

Nick

 

Pozdrav!

Gre za drobne belkaste spremembe, ki imajo to slabost,  da se rade ponavljajo ali pa pojavljajo nove, ker pomeni, da nekdo, ki jih ima se pogosto mora odločiti za ali ne za terapijo.

Absolutne terapije ni. požiganje kot je laser ali podoben aparat je dokaj uspešen, če seveda nekdo celi po tem posegu dobro, kar pomeni, da se poskusno napravi na nekaj mestih, nato pa če je celjenje dobro na več mestih.

Omenjena druga terapija je nekoliko manj agresivna , ni pa 100% učinek.

Sam s tem nimam izkušenj, ker jo ne uporabljam, tako, da se oglasite pri omenjenem dermatologu pa vam bo povedal svoje izkušnje.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close