Najdi forum

Verjetno ima vsak od nas vsaj enega soseda, ki je tečen kot podrepna muha. Kadarkoli odprete vrata stanovanja ga srečate na stopnišču, ko prihajate domov ga srečate na stopnišču ali na klopi pred blokom,…Vse bi bilo v redu, vendar nikoli ne ostane samo pri “dober dan”. Sosed ima nek čuden smisel za humor, ki ga verjetno razume samo on, vi pa nimate pojma o čem sploh govori. Ko pride kdo k vam na obisk ga dotični sosed pripelje do vaših vrat in ga ves čas “zabava” in tako poskrbi za dobrodošlico vašega gosta. Vi odprete vrata hitro potegnete gosta na varno, sosed pa še vedno “zabava”, kljub temu, da mu vrata praktično zaloputnete v nos. Dostikrat se zgodi glede na to, da smo potrošniška družba in marsikaj “potrebujemo” v svojem stanovanju, da kaj prinesemo domov. In…komentarji soseda zopet sledijo. Odločite se, da boste kaj prenavljali v stanovanju. Mojstri začnejo z delom, kar na lepem brez zvonca, se vrata oprejo in v stanovanje prikoraka…gospod sosed. Ali pa sklenete, da je čas, da počistite klet. In kdo vas vas čas opazuje in “zabava”? Ja, sosed vendar!
Če pa se sosed slučajno zadržuje v svojem stanovanju,…to še ne pomeni, da imate končno mir. Verjetno se boji, da bi ga kdo pozabil, zato glasno navije svojo govejo muziko in poskrbi za zabavo v našem bloku pa tudi po celi ulici, kajti poleti so okna na stežaj odprta. Ponoči ko bi radi spali, ker morate naslednji dan v službo pa dotični prižge svojo radioamatersko postajo in v zgodnje jutranje ure posluša…ne boste verjeli,…policiste, ki iščejo pač ljudi in opravljajo svoje delo. Skratka tip je obveščen o vsem. Mimogrede vam bo povedal kdo plačuje čistilko v bloku in kdo ne, kdo je dal kakšen prostovoljni prispevek za pogreb, če kdo v bloku umre in kdo ne (to je njegova pogruntavščina). Kdo v bloku ima svoje stanovanje, kdo je podnajemnik,itd,… Tudi vaše goste bo na poti k vam obvestil o dogajanju pri vas doma.

Če bi šla sedaj na hodnik bi ga gotovo kje srečala. Tip je prepričan, da je gospodar v hiši, zadeve morajo biti pod njegovo kontrolo. Mogoče bi morala tole napisati pod rubriko Psihiatrija ali Kako ohraniti duševno zdravje.

Lep pozdrav in čim manj takih sosedov. Mia

Sigurno ni samo on tebi nadležen, ampak si njemu pa ti.

Ne sekiraj se, takšnih je vsepovsod dost. Moram pa priznati, da je tale pa res ekstrem! Verjetno je (ugibam) upokojenec, da ima čas vse te “informacije” zbrati in prežati, kdaj gre kdo ven. Najbolje bo, da se delaš da ga ne vidiš, čež čas bo obupal.

Pa taksni sosedi so najboljsi za cuvanje “soseske”, kadar gres na dopust!
Drzi se ga kakor klop, ce hoces iz nadleznih stvari pretvoriti se kaksno dobro uporabno lastnost: njegovo cujecnost in kontrolo nad tvojim stanovanjem, medtem ko te ni…:-)) LP!

Mene je sodeda ogledovala okrog raznoraznih vogalov dokler ji nisem začela prijazno mahat, ko sem opazila s kakterega vogala zija.

Za take, ki imajo preveč časa, imam pa jaz res vredu zdravilo, vedno se najde kaj dela zanje, ko greš v trgovino, pa se spotakne vate, mu poveš da greš na veliko nabavljat in ko ves ferbčen pride čekirat, kaj vraga si tolk nabavla, mu vljudno porineš par težjih stvari, da so za gor za odnest..pa ne morš verjet kolk je takih stvari, kaj za prjet pa za vzdignit, pa prestaviš ene parkrat kavč, pa kakšno omaro k ti tko res neki ne paše…
čez določen čas pa kar poniknejo, se prav potrudjo da jih ne boš videla ne od blizu ne od daleč…ko te neopazno opazujejo, si pa misliš, bodo vsaj vidl, če mibo kdo hotu vlomt..če jim ne bodo pomagal ven nosit, v tovarnjak:))

mater majo eni še cajta na pretek … jaz pa še jem stoje …

mislim, da bi ga res morala “ponucat” kot ti je svetovala Ajda ;)))
Pol poročaj, kolikokrat je še prišel.

haha Ajda: dobr si ga! mia – tudi ti sprakticiraj zadevo..bos vidla kako se ga bos znebila!
lp, mala

Hvala za nasvet, Ajda in ostali. Treba bo poskusit. Je pa tudi res, da te pri takem ni treba bit strah, da ti bo kdo kaj ukradel.

Lep pozdrav! Mia

ajdo poslušaj, to te reši.

Ne rabite nadzorne kamere, če vam bo kdo kaj sunil, ali se cigo potikal naokrog, vse je pod kontrolo, še zaklepati ne rabite ko greste v službo..

New Report

Close