Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje nadledvična žleza

nadledvična žleza

Spoštovani, pred 2 mesecema so mi odstranili levo nadlevično žlezo. Zanima me, kako je z prehrano po operaciji.Nekje sem prebral, da moram paziti na prehrano.

lp

Spoštovani!

Po op. nadledvične žleze posebna dieta načeloma ni potrebna.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni, zanima me ali v svetu obstaja kakšna metoda zdravljenja tumorja nadledvične žleze, da je ne bi ostranili? Seveda ne klasična, ker ta tega ne pozna, razen rezanja seveda, govorim o kakšnih alternativnih metodah zdravljenja?

In, kakšna je kvaliteta življenja, predvsem spolno, potem, ko ti zaradi feokromocitoma odstranijo obe nadledvični žlezi? Je to sploh še mogoče? Če ne, so kakšne terapije zdravila, ki to omogočajo? In ta najbrž stanejo, ali ne? Npr. koliko stane taka terapija?

Hvala za odgovre in lp
Feo

Spoštovani!

Alternativnih metod zdravljenja feokromocitoma ne poznam. Vsekakor je potrebna kirurška odstranitev feokromocitoma. Po obojestranski odstranitvi je pogosto potrebno dodajanje hidrokortizona in mineralokortikoidov. Testosteron izločajo testisi, tako, da je spolno življenje mogoče.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close