Živjo Goran,
Super si in še tako naprej. Stara sem 30, visoka in vitka. No, pa ne čisto povsod. Rada bi imela lepe roke t.j. nadlahti, te pa so vse prej kot to. So ‘zamaščene’, kot da ne bi bile del mojega telesa. Že 2 leti hodim 2x na teden na body pump.Seveda z vmesnimi premori (počitnice, študijske obveznosti ipd), za kar pa ni opravičila. Se pa v trenutku (v roku meseca) pozna, da nisem delala kot bi bilo potrebno. Prejšnji teden sem spet začela, po 3-mesečni pavzi. Vem, da se maščoba pri ‘delu’ izgublja po celem telesu, pa vseeno; rada bi lepše roke. Prosim ta za nasvet. Je body pump za ta del telesa primeren kot edina oblika rekreacije? Prosim te tudi, da mi poveš, katere vaje naj izvajam za ta del telesa sama doma. Z veseljem se jih bom lotila čimprej. Kot dodatno!
Že vnaprej se ti zahvaljujem in te lepo pozdravljam
Saša,
Z vajami za nadlahti lahko le oblikuješ mišice nadlahti, jih okrepiš učvrstih in jim daš želen tonus. Vendar same maščobe tam ne boš porabila… ker z vajami za nadlahti porabljaš premalo kalorij, da bi prišlo do vidnega zmanjašnja maščobe na rokah. Vseeno pa posledično, ker je mišica bolj napeta… je s tem tudi koža nekoliko bolj napeta… kar lahko daje optičen vtis, da si izgubila nekoliko na maščobi.
Mislim, da pri body pumpu kar dovolj naredite za mišice rok. Morda če še enkrat tedensko narediš kakšne krepilne vaje za ta del telesa doma… podobne kot delaš na body pumpu ne bo odveč. Drugače pa raje kot večje število vaj za roke, naredi večjo količino aerobnega treninga… ali na fitnesu, ali aerobiki, ali doma, ali zunaj… doseči moraš dodaten deficit v kalorijah.
Pri prehrani pa je tudi treba pazit. O tem pa smo že velikokrat govorili na tem forumu, pa najbrž tudi sama veš kje grešiš… če grešiš.
Lp,
Goran
Saša,
imam podoben problem kot ti. Prb. dve leti sem hodila na Body pump, potem pa sem prenehala, ker mi taka vadba ni več ustrezala. Seveda sem dobila “zastavice” na mestu, kjer se je prej bohotil čvrst triceps. Sedaj hodim 3x na teden na Body attack in doma delam še triceps sklece pa nič ne pomaga… Pomojem pomaga le še operacija… Nažalost