Najdi forum

nadaljevanje po prevari!???

Pozdrav.

Želim si slišati mnenja glede moje situacije. Sem mati 3 letnega otročka in sedaj sem še v 8 mesecu nosečnosti. S partnerjem imava probleme glede spolnosti. Začeli so se že pred nosečnostjo. Preprosto ni bilo neke velike želje po tem, ne iz njegove strani in posledično tudi z moje. Nisem ravno tip ženske, ki naredi prvi korak, zato me je dejstvo, da on niti ne poskusi, spravilo še v večjo zadrego, saj sem si to njegovo nezainteresiranost enačila z tem, da mu nisem več privlačna.
No, s časom sem na njem opazila znake, iz katerih sem sklepala, da se nekaj dogaja. Po dolgem pregovarjanju mi je povedal, da imam prav in da je parkrat obiskal prostitutko. Zatrjuje mi, da je to bilo le za potešitev sle in da si ne želi druge ženske. Lahko si mislite, da sem ob njegovih besedah doživela popolen šok. Razmišljala sem kaj naj storim, naj ga takoj zapustim, razdrem družino….Strah me je, večrat doživim napad panike, tako da ne morem dihati. Pravim si, da sem tudi sama kriva za takšno situacijo, saj se nisem niti malo potrudila in ugodila njegovim željam pri sexu. Si delam le utvaro ali bom lahko živela ob človeku, ki je v času službe smuknil še na takšne vrste sprostitev??? Sklenila sva, da se bova oba potrudila in delala na najinem sexu. Je sploh še možno izbolšati odnos, če veš nekaj tako podlega o svojem partnerju?

Nikola

Vaš šok je več kot razumljiv. Ni se vam bilo lahko pobrati po taki izkušnji. Ampak z možem sta očitno že krenila v pravo smer, saj ste napisali “Sklenila sva, da se bova oba potrudila in delala na najinem sexu”. Predvsem je prava smer, da sta “sklenila”, kar pomeni, da sta se o tem pogovarjala in pri tem sodelovala. “Potrudila” pomeni, da se zavedata, da je vse odvisno od vaju in da ne bo lahko. “Delala na najinem sexu” pa lahko pomeni nevarnost, da bosta res delala samo na tem – in ostala razočarana. Pozornost usmerita na vajin ODNOS. Dokler ta ne bo boljši, se verjetno tudi pri seksu ne bo trajno kaj dosti spremenilo na bolje.

Moški običajno poiščejo seks pri prostitutkah, ker je tam za njih najcenejši, saj jim tam seksa ni treba plačati z intimnostjo, kar je za nekatere zelo visoka cena, drugi je pa sploh ne zmorejo. Iz tega, da vam je mož dal vedeti, da se nekaj dogaja in je vse skupaj tudi priznal, sklepam, da tudi njemu ne ustreza tak način iskanja seksa. Na nek način vas je s tem prosil, da mu pomagate, da s tem prekine. Seveda ga ne želim opravičevati, morda vam bo lažje, če ga boste razumeli, da njegov namen ni bil “podel”, da vas ni hotel prizadeti, ampak je pač v tem videl izhod iz svoje stiske. Ni verjetno, da si vaš mož ne bi želel spolnosti z vami, precej bolj verjetno je, da si je želi, vendar se je še bolj močno boji. Morda je tako zelo negotov, da si ne upa narediti prvega koraka. Na drugi strani pa, odkod so razlogi, da vi zase verjamete. da ste tip ženske, ki ne sme narediti prvega koraka? Odkod vaši panični napadi? Z možem vaju čaka veliko potrpežljivosti, poguma in odločnosti, da se bosta uspela prebiti do teh in še mnogo drugih razlogov. Zaradi intenzivnosti težav, s katerimi se spopadata, bi vama že zdaj zelo prav prišla strokovna terapevtska pomoč. Seveda ni nič narobe, če kljub temu poskušata svoje težave rešiti sama. Če pa bosta prišla v slepo ulico in ne bosta videla izhoda, sploh če se vam bodo spet začeli ponavljati panični napadi, pa ne odlašajte z obiskom terapevta.

Odgovor na vprašanje ali je možno izboljšati odnos, če veš nekaj tako podlega o svojem partnerju, sta si pa z možem dala že kar sama. Na nek način je ravno zaradi šoka in posledično vajinega sodelovanja, pogovarjanja in trudenja ta odnos že zdaj precej boljši kot je bil prej.

Želim vama, da vama čim prej uspe ustvariti za oba zadovoljujoč odnos.

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

New Report

Close