Najdi forum

načrtovanje nosečnosti in občutki

Pozdravljeni!

S partnerjem si želiva otroka, imava vse pogoje za življenje in službo, počasi sva prišla do točke, ko si želiva otroka, je pa naju tudi deloma strah začeti z delom za spočetje otroka. Zanima me, ali ste tudi vi imeli podobne izkušnje, ko ste se odločili za naraščaj? Oba veva, da bova ljubila otroka in lepo skrbela zanj, to se že veseliva in kar sanjava o tem, le začeti ne znava nabolje …
Hvala in lep pozdrav

Draga Tina, ne vem , kaj pomeni za vaju ” zaceti “.Ce sta se kot dorasli osebi odlocila za otroka, potem morata tako ZIVETI.Torej zjutraj vstati iti v sluzbo se ljubiti, vmes piti kavo in se pogovarjati….Torej, stvari morata enostavno POCETI.Saj ne gre za sex danes , da bo otrok jutri.Enostavno morata vsak dan delati stvari, ki vaju bodo bogatile in tukaj vmes je tudi otrok.Pa ne me narobe razumeti.Hocem ti samo povedatri, da ne mores vsega razmisljanja udejanjati, saj potem ne bo nikoli prisel TA dan, ko bosta spocela otroka, saj bosta vedno nekaj analizirala.Torej kar pogumno otroku na proti.

Lp Mojca

Mojca, hvala za spodbudo, res se strinjam s teboj, torej bo treba kar takoj začeti ne da ni naju čas prehitel.

Hvala in lep pozdrav

Vso čast za odgovor, Mojca.

Pozdravljena Tina!

S svojim možem ravno načrtujeva otroka, zato ti lahko povem, da je Mojčin način resnično edini način. Lahko pa tudi nekaj storiš za bodočega otročička. Predvsem tako, da se začneš že zdaj pravilno in zdravo prehranjevati, se izogibaš stvari, ki škodijo otroku in uživaš že vsaj mesec pred zanositvijo tablete folne kisline (ker jo s hrano ne dobivaš dovolj). Ješ eno tableto na dan, so pa dvoje, TIFOL so ene, druge pa ne vem kako se imenujejo. Največ kar lahko storita za otroka je pa, da sta pozorna in ljubeča drug do drugega.

Lep pozdrav in srečno,
Pia

Lep pozdrav!

Druge se imenujejo Femibion. Jaz jih jemljem že od “začetka”. Vsebujejo folno kislino in cel kup pomembnih vitaminov. So pa precej drage – 2000 SIT.
Tifol pa vsebuje samo folno kislino. Za vitamine pa moraš potem skrbeti sama. Ali s prehrano ali pa z vitamini, ki jih kupiš v lekarni. Cena Tifola pa mislim, da je ta nekje okoli 700 SIT

LP, Tina

New Report

Close