načrtovanje kuhinje
Če boš komaj gradila pa bodi pozorna na inštalacije (el, voda, plin, odtoki) – v tej fazi si resnično lahko narediš kuhinjo po svoji meri. kasneje je potrebno že prilagajat postavitev glede na inštalacije.
LP,
S
PS: jaz sem risala in sestavljala sama , tudi s pomočjo Ikeinega 3D programčka za kuhinje. Na koncu sem jo itak vzela pri njih.
na forumu http://www.podsvojostreho.net
imaš link – glej kuhinje, kjer si lahko dol potegneš program za izris kuhinj.
midva sva si jo nardila po svojih željah in s tem greš potem samo do prodajalcev.
V nekaterih trgovinah ti ga izrišejo zastonj, npr. TC Viktorija v Kranju, ki trži kuhinje Dan Kuchen, potem Kerin-Povirk v Trzinu, studio Vario v Domžalah, pa še bi se našli. Slednja dva dobiš na internetu, prvi ima nemške, drugi it. kuhinje. Za prve je treba iti na njihovo stran, so pa avstrijske.
Moraš pa sama vedeti, kaj bi rada, na prvem mestu je funkcionalnost, veliko je odvisno od velikosti in namembnosti prostora – ali je to samo kuhinja ali je bivalna kuhinja.
Ko načrtuješ, poglej, kakšne elemente imajo, Italijani imajo malo drugačne mere kot na zahodu, ni toliko izbire. Lipa kopira it. kuhinje, meni so bile zelo všeč, samo nimajo vseh mer, pa tudi fleksibilni niso, ne naredijo nobene zaključne letve po posebnem naročilu, tako, da je Lipa odpadla. Ima pa int. stran, kjer imajo zelo pregledno predstavljene vse elemente.
Nisi nič napisala, kaj točno te zanima. Sama razporeditev, kvaliteta….
LP
Zakaj načrt zastonj.Ker mi je oprema notranjih prostorov vsakodnevno delo in eno skico kuhinje res ni problem pripraviti.Res pa da ti bom podal ponudbo naše opreme.Pa skoraj 90 % ponudb tudi realiziramo.Zato je pa skica zastonj.
Za skico potrebujem točne mere prostora,odprtin višina okenskih parapetov .Mero obstoječega odtoka od stene.Višino stropa ,mogoče še stanje zračnika za napo.
Naslednja pa je vaša želja -klasična lesena ali moderna kuhinja.Bolj razgiban sestav visečih elemantov ali ravna linija.
Seznam vgr.aparatov-pom stroj 45 ali 60 cm-kakšna je velikost družine?
Je mestni plin ali plinska bomba-če sploh bo plin.Vgradni hladilnik z zmrzovalnikom ali brez-ali samostoječ.
Pa se slišimo.
LP Filip