Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Načrt stanovanja- prosim za nasvet

Načrt stanovanja- prosim za nasvet

Prosim za nasvete za načrt stanovanja, trenutno smo si zamislili takšen tloris.
Vseh tanjših predelnih sten še ni, tako da še lahko koregiramo načrt.

Hvala za pomoč. lp

Obrni se na forum podsvojostreho.net – par ljudi gor daje res odlične nasvete!

Pomagalo bi – zelo -, če bi napisala tudi mere. V dnevno sobo so stopnice?

Pa da bi napisala, kaj rabite. Meni se takole na prvo žogo zdi en kup vrat in prostorčkov preveč.

Tloris mi je všeč in deluje prostoren.
Ko smo sami prenavljali stanovanje smo sledili naslednjemu konceptu funkcionalnost, svetlost prostorov, osebni okus. Res bi pomagale dimenzije.
1.Jaz osebno ne bi ločeval dnevne in kuhinje tako bi pridobil en velik skupni prostor. Če je to ločeno razbiješ familjo na več koncev, žena za šporhetom, mož nekje zuni, otroc pri tv… Enako se dogaja, če pridejo obiski. Jaz bi sicer to stvar prepustil ženi in njenemu počutju.
2. Okrog kuhinje ker ni mer in samo ena skica težko rečem. Vendar mi deluje premalo prostora za shranjevanje. Med štedilnikom in vodo bi bilo bolj funkcionalno če bi bilo bljiže. Mogoče bi bilo za razmislit o U ali L obliki. Zelo priročna bi bila majhna špajza nekje v kotu kjer imaš lahko marsikaj spravljeno (metlo. čistila, eventuelno jeklenko s plinom, hrano… vse stvar zamisli).
3. Če prav razumem načrt sta narisama dva WC. Potem je to vredu.
Sem amater zato to ta nasvet tudi jemlite. Pozdrav

New Report

Close