Spoštovani!
Imam eno bolj splošno vprašanje, na katerega mi boste, upam odgovorili. V načrtu imam odstranitev večjega števila kožnih izrastkov. To, da je nekatera potrebno izrezati, mi je jasno. Zanimajo pa me aternative za tista, ki jih ni potrebno rezati.
Torej: kdaj z elektrokoagulacijo, kdaj z laserjem, kdaj še s kakšno tretjo metodo. Cena med laserjem in elektrokoagulacijo je, kolikor sem zasledila precejšnja, če gre za število okrog 20, pa sploh nanese (tako zame kot uporabnico, kot tudi za izvajalca, če smo realni). Laserja verjetno nima vsak zdravnik (najbrž ima eno ali drugo), če pa ga ima, bo rajši uporabil dražjo varianto, mar ne? Kako je s tem?
Prosim vas torej za eno nepristransko razlago, za katero se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Pikica
Pa še to – ali prebolela globoka venska tromboza predstavlja problem pri liftingu?
pozdravljeni,
veseli me, da razumete, da je nekatera znamenja potrebno izrezati, druga pa ne. Načinov odstranitve nenevarnih znamenj je ogromno. Od zmrzovanja, do laserja, do elektrokoagulacije, do radiofrekvence,…
Vsak zagovarja metodo, ki jo uporablja ali tisto ,za katero ima aparat. V resnici je pomembno le vprašanje ali bo po posegu vidna brazgotina. To pa je odvisno od same kožne spremembe, kako široka je in kako globoka je. Pri ozkih (ozka baza) spremembah je vseeno katera metoda je izbrana, zato uporabite najcenejšo. Pri tistih s široko bazo pa je potrebno za vsako posebej določiti najbolj optimalno rešitev.
lp,
pozdravljeni,
veseli me, da razumete, da je nekatera znamenja potrebno izrezati, druga pa ne. Načinov odstranitve nenevarnih znamenj je ogromno. Od zmrzovanja, do laserja, do elektrokoagulacije, do radiofrekvence,…
Vsak zagovarja metodo, ki jo uporablja ali tisto ,za katero ima aparat. V resnici je pomembno le vprašanje ali bo po posegu vidna brazgotina. To pa je odvisno od same kožne spremembe, kako široka je in kako globoka je. Pri ozkih (ozka baza) spremembah je vseeno katera metoda je izbrana, zato uporabite najcenejšo. Pri tistih s široko bazo pa je potrebno za vsako posebej določiti najbolj optimalno rešitev.
p.s. ce je lifting majhen ,niti ne. Pri tistem v splošni anesteziji pa je riziko ponovitve malenkost povečan.
lp,