Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Nabrekla jetra in žolčnik

Nabrekla jetra in žolčnik

Pozdravljeni!

Ker z iskalnikom nisem našla odgovora na svoje vprašanje, se obračam na vas. Pred nekaj dnevi sem imela operacijo žolčnika, kirurg, ki me je operiral, pa dejal, da je opazil, da imam malo nabrekla ali otečena jetra. Zanima me kaj to pomeni, kakšne so lahko posledice in kaj lahko glede tega ukrenem sama. Alkohol uživam zgolj ob posebnih priložnostih, pa še to v minimalnih količinah.

Poleg tega bi vprašala še glede okrevanja po operaciji oz.kako lahko pri nekaterih ljudeh po operaciji žolčnika vseeno prihaja do težav oz. napadov žolčnih kamnov? Ter koliko časa je normalno, da iz tiste luknje za dren, teče ven še tekočina?

Hvala in lp

Ker še niste odgovorili, bom izkoristila možnost in vas še nekaj vprašala. Danes je 4. dan po operaciji in zelo težko diham. Vsake toliko enostavno moram globoko vdihniti, takrat pa čutim bolečine v trebušni preponi.
Ker imam astmo (ki je sicer pod kontrolo), me zanima ali je to od laparoskopske operacije? Ter do kdaj lahko težave trajajo?

Hvala in lp

Spoštovani!

Izcedek lahko taja tudi do 10 dni, bolečine še dlje, kar je še vedno v okviru pooperativnega zdravljenja,vendar je treba stvari vedno gledati povezane. Če imate vročino, če se bolečina poveča ob premikanju (kot je dihanje), potem se ogalsite pri sovjem zdavniku, da vas pregelda, ev. pregelda tudi jetrne teste, sedimentacijo in evkocite, da se izključi ev. ventje v okolici rane ali zaradi česar koli drugea.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšel je priročnik diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike http://www.drmed.org/novica.php?id=13437. Dobite ga v knjigarnah DZS in MK.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close