Nabor testov hiv, hcv, hbv, sifilis
Spoštovani!
Pol leta od rizičnega kontakta bi želela samoplačniško opraviti testiranje na hiv, hcv, hbv in sifilis. V zdravstvenem domu vzorce krvi pošiljajo na IMI, vendar se mi je zdelo, da laborantka ni bila povsem prepričana v pravilen nabor testov. Prosim, če mi lahko natančno navedete, katere teste je potrebno opraviti, da bom lahko prepričana, da se nisem okužila s katero od naštetih SPB. Naj povem, da sem sicer cepljena proti hbv in sem pred cca štirimi leti tudi preverila titer protiteles po cepljenju. Nujno pa bi rada preverila tudi, če sem se morda okužila z mutacijo virusa hbv, pred katerim cepljenje ne ščiti.
Zahvaljujem se Vam za pomoč. Želim Vam lepe prihajajoče praznike!
Obicajno oznacijo pakete preiskav, v katere so tipicni markerji ze vkljuceni, oznacujejo pa razlicno.
pri HIV se izvajajo protitetelesni testi III in IV generacije in kombinacije beljakovine 24
(anti-HIV-1, anti HIV-1 skupine O, anti-HIV-2, HIV-1 p24 antigen)
Hepatitis B: anti HBs, HBs Ag in Anti HBc
Hepatitis C, anti HCV
Za sifilis oznacijo razlicno, ali “serologija sifilis”; ali sifilis-treponemski presejalni test…
Zaupajte laborantki….
Spoštovani!
Svetovali ste mi, katere teste je potrebno izbrati za testiranje na hiv, hbv, hcv in sifilis (podčrtano besedilo). Na ZTM in IMI, kamor pošiljajo vzorce krvi sem pregledala njihove cenike oziroma nabor preiskav, ki jih nudijo. Na IMI nisem našla testa na AntiHBc. Sicer pa sem našla naslednje vrste testov, ki mislim, da ustrezajo vašim navedbam o potrebnih preiskvah. Ali sem izbrala prav? V upanju, da bi boste lahko ponovo pomagali, vas lepo pozdravljam!
anti-HIV-1, anti HIV-1 skupine O, anti-HIV-2, HIV-1 p24 antigen
1)ZTM: HIV anti-HIV 1/2/0 in p24 Ag, CLIA in (HIV anti-HIV 1/2 potrditveni test, imunoblot?)
2)IMI: HIV – anti HIV-1/2 presejalni test, potrditveni test
Hepatitis B: anti HBs, HBs Ag in Anti HBc
1)ZTM: Hepatitis B anti-HBs kvantitativno, CLIA
ZTM: Hepatitis B HBsAg, CLIA in Hepatitis B HBsAg potrditveni test, CLIA
ZTM: Hepatitis B anti-HBc IgM, CLIA in Hepatitis B anti-HBc, CLIA
2)IMI: Hepatitis B (HBV) – protitelesa anti HBs kvantitativno, anti HBc celokupna, anti HBc IgM, anti HBe
IMI: Hepatitis B (HBV) – antigeni HBsAg, HBeAg
IMI:?
Hepatitis C, anti HCV
1) ZTM: Hepatitis C anti-HCV, CLIA IN (Hepatitis C anti-HCV potrditveni test, imunoblot?))
2) IMI: ELISA Hepatitis C (HCV) – presejalni test
sifilis:
1)ZTM:
Anti-Treponema pallidum, RPR
Anti-Treponema pallidum, TPPA
Anti-Treponema pallidum, CLIA
Anti-Treponema pallidum, EIA
Anti-Treponema pallidum potrditveni test, imunoblot
2)IMI:
Treponema pallidum – protitelesa (CIA), presejalni test
Treponema pallidum – protitelesa (TPPA in VDRL-RPR), presejalna testa za sifilis
Treponema pallidum – protitelesa (TPPA), titer
Treponema pallidum – protitelesa IgG (LIA)
Treponema pallidum – protitelesa IgM (EIA)