Na-tetrabor vaginalete
Zadnje čase se mi dogaja ,da nekako 12 dan ciklosa postane moj vaginalni izcedek rumeno obarvan. Ko isteka me prične spolovilo zunaj peči in postane pordelo.Ker imam tudi kožno obolenje vulve( lihen sclerosis) je koža še bolj občutljiva in včasih se mi zdi ,da že čisto normalen beli tok povzroča draženje.
Zaradi tega iscedka,ki se zadnje čase pojavlja sem že več mesecev nekako okoli 13 dne ciklusa vstavljala vaginalete tetrabor.Po končani menstruaciji je iscedek zopet tam nekje do 12-14 dne normalen, potem pa zopet postane bolj gost in je rumene barve.
Kaj bi to lahko bilo?
Ali tako pogosta uporaba borax vaginalet lahko škodi vagini ter koži na zunanjem spolovilo,ki je že tako zelo občutljiva?
Včasih sem zelo pogosto jemala Diflucan, vendar sem s tem prenehala, saj moj izcedek ni videti sirast, ampak je gost, sprva bel,kasneje pa postane bolj rumen,tu pa tam so v njem manjše grudice.
Za zaščito kože vulve uporabljem ogničevo kremo. Ali je ta krema primerna
na tem mestu?
lep pozdrav
Spoštovani,
vaš problem z lihnom je kronične narave in zahteva prav takšne tudi ukrepe, torej stalno nego in opreznost pri izbiri krem in nege. Če vam ognjičeva krema ustreza, jo pač uporabite. Sam o ognjiču in njegovih učinkih ne vem kaj dosti. MImogrede, ali je bil kakšen učinek od pripravka z Aloe Vero, vkolikor ste ga uporabljali?
Kar zadeva obarvani izcedek, gre verjetno za primes bakterijske infekcije, ni pa nujno. Diagnoza bi bila možna le, če bi vam ginekolog opdvzel mikrobiološki bris nožnice. Stalna uporaba boraksa verjetno ni blagodejna za zunanje spolovilo, zato bi bolj priporočal uporabo sredstev, ki vsebujejo mlečno kislino ali mlečnokislinske bakterije (recimo kolekcija Floragyn ali Multigyn), boraks pa le občasno, če se popjavi obilen izcedek.
Spoštovani g. doktor!
Najprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.Glede kreme z alojo moram povedati ,da sem jo uporabljala kar nekaj časa, vendar ni imela posebnega učinka.Zdela se mi je presuha.Očitno mi bolj odgovarjajo malo bolj mastne kreme, zelo mi prija če si spolovilo namažem z čistim olivnim oljem.To storim tako,da na vato dam malo olivnega olja in nato na rahlo potegnem po zunanjem spolovilo.
Glede kreme z alojo,bi povedala,da po 20 dneh ni bila več uporabna,sajse je začela na kremi nabirati plesen.Kreme je očitno naravna in zato tudi neobstojna.
Glede kolekcije Floragyn in Multigy, moram povedati ,da sem vse to že poskusila, pa mi bistveno ne pomaga.Zdi se mi ,da zadevo le malo omili, odpravi pa jo ne.
Še nekaj bi vprašala. Včasih se mi pojavi izcedek,ki je navidez normalen ( vendar ga je veliko in se razmaže po zunanjem spolovilo ko izteka), takrat čutim ,da ko pride v stik s kožo na zunanjem spolovilo me začne pečti. Zaradi tega sem včasih zbegana in ne vem več ali draženje povzroča izcedek ali osnovno obolenje kože.
Kako naj v tem primeru ravnam? Ali naj zdravim oboje( izcedek ter kožo vulve)? Kako naj zmanjšam izcedek ,ki je zelo obilen in se po navadi začne pojavljati okoli 12 dneva ciklusa.S tem ko se pojavi izcedek( čeprav navidez večkrat normalen beli tok), me začne zunanje spolovilo dražiti, koža med velikimi in malimi sramnimi ustnicami postane rdeča in vneta.
Skratka ne vem več kaj je vzrok ,da se vnetje kože pojavi( ali so morda obilni izcedki).Povedati moram,da ko začnem z vaginaletami Na .tetrabora običajno čez 3 dni tudi draženje nekako prenega, čeprav vulvo mažem le z negovalno kremo,ki je bolj mastna ali olivnim oljem.
lep pozdrav
Spoštovani,
v tem primeru bi bilo vredno preveriti, kako izgleda vam maternični vrat. MOžno je, da je pri vas cervikalna sluznica preveč prerastla zunanji del materničnega vratu, tam pa je mnogo bolj dražena k izločanju sluzi kot v kanalu. To bi bilo mogoče odstraniti z laserjem, toplotno ali kemično. S tem bi morda sluzenje bistveno zmanjšali. Pri vašem stanju bi upal trditi ,da je koža preobčutljiva za pretirano vlago, in zato pride tudi to težav. Če niste preobčutlčjivi na opojne vložke, poskusite z njihovo uporabo. Nekatere ženske sicer proti njim razvijejo alergijo oziroma preobčlutljivost, ni pa nujno. Pokusite se glede svoje težave in moje pripombe pogovoriti s svojim ginekologom in če je tako, o domnevam, da bi lahko bilo, naj vas gineolog usmeri naprej na poseg, ki ni posebej zahteven, lahko pa pomaga.