Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija na pomoč!utrujenost!!!

na pomoč!utrujenost!!!

Pozdravljeni!Imam problem, ki ga ne znam razvozlati in vas prosim za pomoč. Že nekaj časa se mi dogaja, da pri učenju postanem tako utrujena da moram zaspati vsaj za pol ure ali tudi več, da sploh lahko nadaljujem. To se mi ponavlja na vsake pol ure do uro učenja.Ugotovila sem, da stanje izboljša skodelica kave ali zeleni čaj, po katerem sem čisto prerojena in si veliko hitreje zapomnim snov. Ali menite, da gre za nizek pritisk, saj se mi občasno tudi vrti in stanje se poslabša tudi ob slabem vremenu.Naj omenim še, da se pogosto zbujam utrujena imam podočnjake in ob velikem telesnem naporu otipam bulice in vozličke na bezgavkah.Ob utrujenosti imam tudi zelo povečan apetit, predvsem mi teknejo sladkarije v velikih količinah…Občutek imam, da mojemu telesu nekaj manjka, in poskušam to kompenzirati, a na napačen način. Ali mi lahko svetujete kako naj si pomagam, saj ne želim stalno piti kave da se obdržim na nogah!!! Že vnaprej hvala!!!

vesna bolka

Draga Vesna,

po moji presoji bi bilo smiselno razmišljati v več smereh:
– Lahko vam povzroča težave nizek krvni pritisk (zlasti če je to morda vaša “družinska” specifika). O tej temi smo pisali tukaj:
– Morda motnje v delovanju ščitnice? Več tukaj:
– Depresija? (Zlasti če opažate tudi razpoloženjske motnje)? Več tukaj:

Ne pozabite, da imate namesto kave tudi druge možnosti (samo)aktivacije: nekaj telovadnih vaj med učnimi odmori; vaje sproščanja; hladna prha; dihalne vaje ob odprtem oknu; vzpodbudna glasba … budnost med učenjem pa ohranja tudi povečan i n t e r e s za snov in o s m i š l j a n j e tega, kar počnete.

Želim vam, da bi težave obvladali že samo s kakšno spremembo v učnem in življenjskem slogu. Če pa menite, da bi bil koristen obisk pri zdravniku, pa se tudi temu ne odrecite. Osnovna krvna preiskava bo lahko koristna v več smereh.

Lepo vas pozdravljam in vam želim uspešen spopad s težavami!

Veronika

New Report

Close