Najdi forum

Mojemu očetu se že nekaj let psihično stanje zelo slabša. Zadnje čase je po 2 dni na teden še normalen, ostalo pa ne. Neke tablete za umiritev dobiva pri svoji zdravnici že par let, samo po moji presoji mu bolj škodijo kot koristijo (po njih se meče po tleh in nori in …).
Rada bi, da bi šel na pregled k psihiatru pa noče, pravi da sva midve z mami nori…
Zadnje pol leta počne take stvari, da ni več za nikamor..grozi s samomorom, grozi mami da jo bo ubil, meče se po tleh, in dela nemogoče stvari… Jaz sem v 8 mesecu nosečnosti, pa ne morem več normalno živeti…
Kako naj ga spravim v Polje na pregled in pa da mu dajo vsaj prave tablete???

Ker drugače bo prišlo do nesreče….

Zelo težko boš kaj storila, vse dotlej, dokler ne bo nekoga poškodoval. Žal tako je. Poskušajta se z mamo čimbolj izogibati trenutkov, ko je njegovo obnašanje nemogoče. Žal, vendar drugega recepta ti ne znam dati. Imam namreč zelo grenko izkušnjo, ko človek psihično zboli, počenja nemogoče reči za zemeljska bitja in ne moreš ničesar storiti dokler ne pride do stanja, da se vmeša policija. Mnogo korajže in upanja, da boste zadevo le uredili, pa čeprav morda na najnižji točki. Pazi nase in na svojega otročička.

Svetujem vam, da se o bolezni najprej seznanita vidve z mamo. Na psihiatriji v Polju poteka izobraževanje svojcev, kjer bosta izvedeli vse, kar je potrebno glede bolezni vašega očeta in tudi marsikateri nasvet, kako ravnati v težkih primerih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close