NA POMOČ mali IZI !!!!!!!
To sem prejla po mejlu…. Gre za znanko moje prijateljice, zato vas prosim, če lahko kakor koli pomagate z informacijami tu gori!!!!
Hvala, Kristina
SPOŠTOVANI PRIJATELJI, ZNANCI, SORODNIKI,
ZDRAVNIKI, ALTERNATIVCI, BIOENERGETIKI,….
Verjetno vsi ne veste, kaj pomeni ime predmeta tega pisanja, zato vam
razložim najprej to.
Gre za akutno limfoblastno levkemijo, ki je ena najpogostejših otroških
levkemij in za katero veljajo najboljše možnosti ozdravitve.
Na žalost pa vam moram povedati, da je za tako levkemijo zbolela moja
dveletna Iza, zato je zame 80% možnost ozdravitve absolutno premalo.
Tole ni eno od verižnih pisem, ki ti zagotavljajo, da se ti bo nekaj
lepega zgodilo, če pošlješ naprej, niti ni eno takih, katerih cilj je
zbiranje
denarja za ozdravitev.
Kjub temu pa si želim, da bi z vašo pomočjo to le postalo verižno pismo,
s pomočjo katerega bom prišla do največ možnih informacij v zvezi z
možnostmi zdravljenja te bolezni in blaženju stranskih učinkov in zapletov
zaradi kemoterapije.
Ker podpora moji Izici in moje druge, ne tako zelo pomembne, pa vendar
pomembne, obveznosti od mene zahtevajo ogromno časa in energije, se zelo
bojim, da bom spregledala kakšno od nešteto možnosti, ki se nekje pač,
ponujajo Izi, vas prosim, da mi sporočite vse, še tako banalne,
“nepomembne”, neverjetne ali pa strokovne in študijske podatke v zvezi z
ALL.
Če sami nič ne veste, boste zelo pomagali že, če tole pisanje pošljete
vsem tistim, ki jih imate v svojem adreserju, mogoče pa oni vejo kaj, česar
sama še ne vem.
Hvala vam in imejte se radi!
Barbara Zorman
Barbara, Iza, držite se, saj bo šlo !
Bom povprašala Jana, ki je imel isto diagnozo, za čimveč informacij, pa še koga s to diagnozo bom poskusila najti in prositi za informacije, pa na društvu se bom pozanimala.
Spoštovana mamica male Ize
Za zdravljenje vaše hčerke Ize, boste največ informacij dobili od zdravnika, ki zdravi vašo Izo. Veliko nasvetov iz lastnih izkušenj pa boste dobilio od staršev, katerih otroci so zboleli za enako boleznijo.Zato bi vam svetovala, da se obrnete na Pediatrično kliniko- hematoonkološki oddelek – sestra Rožič Marjana. Upam, da vas bo uspela povezati s starši vsaj enega izmed obolelih otrok.
Želim vam in vaši Izi veliko sreče.
Lep pozdrav!
Najprej želim čimprejšnje okerevanje Izi.
Mene je zelo bolela noga in križ in nato sem se odpravila k zdraviku in izvedela,da imam levkemijo. Najprej te šokira a drugega ti ne preostane kot sprijazniti se z boleznijo čeprav je tećko.
Naj na kratko povem, da sem sama prebolela levkemijo (ALL-akutno limfoblastno levkemijo) dvakrat. Prvič sem zbolela pri 15, in nato pri 18.
Pri nobeni vrsti raka ti ne morejo dati 100% zagotovila, da se boš pozdravil ker je čisto odvisno od vsakega posmeznika kako sprejema kemoterapije in kako prenaša stranske učinke. Jaz sem imela zelo hude stranske učinke in takrat mi je življenje res viselo na nitki, vendar obupala pa nisem. Sem se borila za življenje.Rekla sem si da rak ne sme premagati mene, da moram jaz premagati njega. Zame so se trudili tako zdravniki kot sestre.
Imeti moraš močno voljo in misliti pozitivno. Dobro pa je če imaš koga (sorodnike in prijatelje), ki ti stojijo ob strani. Le pokazati ti ne smejo da jih je strah in jokati ne smejo pred teboj ker je še huje. To vem iz lastnih izkušenj.
Samo informativno vam povem,da sem napisala knjigo z naslovom MAMI, ALI BOM UMRLA. Govori o mojem zdravljenju.
Draga Izina mamica !
Kot vidite iz številnih odzivov, vsi čutimo z vami in želimo Vaši mali Izi čimprejšnjega okrevanja. Trdno verjamem, da tudi dobre misli pomagajo !!
Tokrat Vam posredujem sporočilce Darje Jakelj, predsednice društva bolnikov s krvnimi boleznimi:
” Prejela sem vaše pismo v zvezi z dveletno deklico. Tudi sama sem imela ALL in tudi srečo, da mi je kostni mozeg moje sestre popolnoma odgovarjal. Kolikor vem, je pri otrocih možnost ozdravitve velika. To bodo zaskrbljeni mamici že vedeli povedati zdravniki. Želim veliko sreče. Lep pozdrav, Darja “
Darja je izrazila veliko željo, da bi Vam pomagala z osebnim stikom, po mailu ali po telefonu (bi šlo ?)
Držim pesti za Izo še naprej,