Najdi forum

Na pomoč

Svoj post sem poimenoval kar Na pomoč, ker sem nujno potreben dobrega načrta, kako naprej.

Star sem 29 let, visok 189 cm in težak 145 kg. Ne živim zdravo. Tega sem se vseskozi zavedal, vendar sem to zavedanje resnično doživel v zadnjih dveh mesecih, ko je moje zdravje življenjsko ogroženo. Lahko me grajate, vendar pišem z namenom, da si pomagam z vašimi nasveti.

Moje prehranjevalne navade so meso, krompir, veliko svežega kruha, pivo, klobase. Nič zelenjave, razen v rižu in malo solate. Sadja jem tako malo, da ga ne morem omeniti. Lahko bi rekel, da sem obseden s pleskavicami, čevapčiči, bureki in tako hrano. Delam na tem, da jem te hrane čim manj. Količine pa so pri meni vseeno ogromne.

Pred skoraj dvema mesecema so se mi začele dogajati resne slabosti in močne vrtoglavice. Padam skupaj. Zasopel sem, dihanje je včasih že prav panično, srce mi razbija kot noro. Po poklicu sem šofer, svoje stanje prikrivam šefu. Vendar sem bil pred kratkim hospitaliziran in sem vzel bolniško. Naredili so mi vse preglede, me zdravili za bakterijo helicobacter pylori, odkrili adenom na nadledvični žlezi, povišan imam holesterol in jem pomirjevalne tablete. Za vse diagnoze jemljem zdravila. Vendar se stanje ne umiri, občutek imam, da me bo kap, kar me najbrž res bo. V telesu se počutim grozno. Vrti se mi non stop. Trebuh me nepretrgoma boli in napihnjen sem kot balon.

Rad bi shujšal in se počutil bolje. Rad bi začel sam, kako? Poskusil sem dan posta na svežem soku, pa se mi je tako močno vrtelo, da sem moral jesti. Prav tako mi je bilo močno slabo. Na ta dan sem se tudi onesvestil.

Zadeva je kritična, saj se mi je poslabšal tudi vid. Oči so videti kalne, jezik imam čisto bel. Berem vaš forum, vendar takega primera nisem zasledil.
Je kak nasvet zame?

Hvala. Simon

Pozdravljeni,

dobro, da ste se končno odločili da nekaj naredite za sebe in svoje telo. Natančnih navodil preko foruma vam seveda ne morem dati.

Splošno bi začeli z vegansko polnovredno prehrano. To pomeni brez živalskih izdelkov, lahko pa jeste polnovredne žitarice, zelenjavo in sadje. Količinsko tega ne bi omejeval, ker bo to drugače prehuda sprememba za vas.

Pri taki zdravi prehrani boste avtomatično shujšali, zato je treba samo paziti da boste pili dovolj vode, to je 4 litre na dan. Istočasno je treba paziti na zakisanost, zato si merite pH vrednosti urina: http://www.avita.si/bazicni-izdelki/indikator-za-merjenje-ph

Predlagam, da si v pomoč poiščete dobrega svetovalca za zdravo prehrano, ker ste na tem področju začetnik in to ni dovolj.

Lep pozdrav

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close