Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Na pomoč!!!

Na pomoč!!!

Pozdravljene,

se že ponavljam – čakam na IVF (15.10.). Zadnjo menstruacijo sem dobila 24.9., točno tako kot je treba. Trajala je nekaj dni in zdela se mi je običajna. Sedaj pa se mi dogaja, da imam ves čas občutek, kot da se je v meni nekaj zgodilo. Trebuh imam ves čas napihnjen – predvsem v spodnjem delu trebuha, po malem me nekaj ščipa, občasno čutim slabost – in prišla sem seveda do suma, da sem mogoče noseča. Na to, da bi napravila test pa si ne upam niti pomisliti, ker se tako hudo bojim razočaranja in raje mirujem in čakam kaj se bo zgodilo.

Ali se je kateri od vas kaj podobnega že dogajalo? Bojim se, da se mi je želja po nosečnosti že tako močno zasidrala v glavi, da mi je “udarilo” na psiho in mi telo samo daje lažne občutke. Se že kar bojim, da sem šla z vsakodnevnim razmišljanjem o svoji hudo zaželjeni nosečnosti že malce predaleč.

Se tudi vam dogajajo podobne nevšečnosti?

Draga Irena,

mislim, da bo najbolje, da narediš test. Tudi če je vse le v glavi, bi ga jaz na tvojem mestu, za vsak slučaj, naredila pred IVF. Saj ne bi hotela v postopek noseča?

Ne razumem, da raje živiš v nevednosti. Tudi če bo rezultat negativen, bo samo potrdil tvojo odločitev, da greš sedaj na IVF! Če bosta dve črtici, bo pa velika, nepričakovana sreča! In morda sedaj že zamujaš dneve veselja in sreče…

Saj veš, me ne moremo razrešiti tvoje dileme. Ti sama jo lahko, in to takoj. Nima smisla, da se še naprej sekiraš.

Pot pod noge pa v lekarno…

Držim pesti!
Lp, Ena

Ob tej uri je že malce pozno za v lekarno – sigurno je katera dežurna – ali pa takoj zjutraj po test!!!! Jaz ne bi zdržala!

Veliko sreče,

Natasha

Naredi test, itak moraš to razčistiti preden greš naprej v postopek!

Držim pesti!!!

LP, Andreja1

Na VEEELIKO ŽALOST – negativno. Verjetno se mi vse skupaj dogaja samo v glavi.

Imam pa vsaj dobro tolažbo – IVF.

LP

Ja, ne preostane nam drugega kot da se borimo naprej!

Želim ti čim več sreče v IVF-ju in poročaj!

LP, Andreja1

PS A si se zmenila z Voglerjem, da ti bo on delal IVF?

Prejšnji teden sem bila pri njemu, da mi je napisal napotnico in sem ga povprašala po možnosti, da bi bil zraven in mi je zatrdil, da bo, če bo le mogoče. Za to željo je treba povedati osebju, ki ga nato poišče na kliniki. Če bo imel delovni dan bo zagotovo prišel. To bi mi še najbolj ustrezalo, ker mu popolnoma zaupam in z nobenim drugim zdravnikom še nimam izkušenj (razen z dr. Zorn-om, ki je pregledal moža). Upam, da bom tam ob pravem času.

Lp

Irena, hvala za pojasnilo, jaz začnem ponovno z IUI naslednji teden; prvič pa mi je postopek opravljal dr. Drobnič.

LP, Andreja1

New Report

Close