NA POMOČ
Danes naj bi imela moja prijateljica transfer, vendar do njega ni prišlo, ker so zarodki propadli zaradi infekcije, ki se je zgodila v laboratoriju. To je vse, kar so ji povedali preden so jo poslali domov, za nadaljne informacije pa naj se v ponedeljek oglasi, da bodo videli kako naprej.
Najhuje pri vsem tem pa je to ( seveda, če odmislimo psihično bolečino, ki jo ob tem doživljaš), da je verjetno, ne po svoji krivdi, s tem izgubila poskus.
Zdaj pa vprašanje: kako bi ve reagirale, če bi se to zgodilo vam? In kako naj jih prepriča, da ji ne bodo vzeli poskusa?
Hvala za vašo pomoč.
Ajda J
Pa saj je čisto logično, da ji tega poskusa ne morejo šteti kot izkoriščenega. Saj ni ona nič naredila, bila je napaka bolnišnice, madona. trenutno sem tudi sama kar malce znervirana a se popolnoma strinjam z Emi :
naj se sprva poskuša lepo umiriti, zjokati bolečino in potem počakati na ponedeljek, da bo slišala njihovo stran oz. predloge.
Tudi meni se izredno smili … revica….
Lp, alenka
Hay!
Oglašam se prvič, ampak o sebi se bom razpisala kasneje (zgodovina sekundarne neplodnosti – 7.let). Zdaj pa moje mnenje za to revico, kise ji je to zgodilo: meni je sestra Blanka ( osebno) zmanjšala v drugem poskusu IVF-a količino pergonala, da sem ga dobivala manj, kot v prvem poskusu. Celice so bile premajhne in premalo ( mislim da 2- s klomifenom 5). Na punkcijo me v 2. poskusu potem sploh niso peljali zaradi tako majhne možnosti. Kasneje mi je gin. sam rekel, da mi poskusa ne bodo šteli za koriščenega, saj “toliko kritični pa da že so, da priznajo svojo krivdo.”
Menim, da bodo tako postopali tudi pri njej, držim pesti!!!
Čao, Damjana
Sploh ne morem dojeti…..S čim so pa okužili zarodke.???Kako sploh do tega lahko pride….To je sama malomarnost.
Vem,da je bila hudo pretresena,vendar ni smela oditi iz klinike brez pojasnil.Do ponedeljka si bodo že izmislili dovolj oprijemljivo zgodbico…No ni dvoma,da je krivda njihova ,torej ji tega postopka na noben način ne smejo odvzeti.Odločno mora nastopati.Mogoče pa je po eni strani dobro ,da bo šla v pon. nazaj ,tudi ona bo imela čas se pripraviti.Nikakor ne sme popustiti.Sama delam v zdravstvu in dobro vem,kako se dr. bojijo tožb,tako da kar korajžno…..
Upam,da si jo uspela vsaj malo potolažiti,čeprav če sodim po sebi,mene nebi moralo nič pomiriti v taki situaciji.Zato niti sama nevem,kaj bi ji rekla.Čim prej naj se vsmeri v nov postopek,tako bo najhitrje mimo….
Za ponoret no …..
Poročaj kaj bo naprej…
Katja
Ja,res je….imaš prav.Upam,da ima dovolj trdnega moža,ki ji bo pomagal.
Odkar sem prebrala ta post ,samo na to mislim,kako lahko…..na žalost je tako,da so tudi oni samo ljudje in se motijo.Ampak,če že nemorajo napake več popravit in it z časom nazaj,potem upam,da ji bodo brez težav in prijazno naredili še en postopek,da ji ne bodo povzročali še dodatnih težav in trpljenja…..
Povej,da trpimo z njo bilokatera od nas bi lahko bila na njenem mestu.
Katja
Živjo punce
Danes je prijateljica klicala na GK za dodatne informacije in dobila odgovor, da je do infekcije prišlo zato, ker je ima zastarano vnetje. Zadeva je postala popolnoma katastrofalna. Mar niso oni tisti, ki bi ji morali to vnetje pozdraviti, ali jo ustrezno napotiti. Tako zelo sem jezna, ker z nami delajo tako šablonsko. Mar ni res nikjer nikogar, ki bi si vzel malo časa, ne pa samo hodil v službo?
V ponedeljek bodo imeli konzilij in se bodo zmenili kako naprej. Punce držimo pesti, da se bo izteklo najbolje.
Pozdravček – Ajda J
Punce, se opravičujem, ker vam že včeraj nisem napisala nadaljevanja.
Včeraj je poklicala na kliniko potem, ko so imeli konzilij. Prijazna sestra ji je povedala, da je ima eno zelo zoprno bakterijo, ki je povzročila vso to zmedo, in da se te bakterije ne da ugotoviti drugače, kot so jo. ( Nič bat tudi jaz nisem dovolj pametna, da bi razumela zakaj je edinole na tak način moč ugotoviti, da ima ženska te vrste bakterijo).
Torej zaključek je tak: ker ni nihče kriv, in ker je imela zgolj nepopisno smolo, za katero ne odgovarja nihče, so ji vzeli postopek :(((