Najdi forum

Štejem jih nekaj čez trideset a se mi zdi ,da jih imam vsaj sto.Svet se mi zgrinja nad glavo v glavi čutim pritisk sem nervozna,utesnjena se tresem, itd.Zakaj se mi vse to dogaja se sprašujem.Hodim v službo in svoje delo rada opravljam .V čem je problem ,v tem da se sedaj rabim vpisat v šolo da pridobim še izobrazbo za to delo.Zdi pa se mi da to ne bom sposobna narediti,da bom vrgla denar skozi okno.Nimam samozavesti ,da bi to mi uspelo tako kot bi mi moralo.Najraje bi nekam odšla a kaj ko imam družino,ki je hvalabogu vredu.Ne vem če bom zmogla delo ,šolo in družino. Če v šolo ne grem bom izgubila delo.Ali je kdo izmed vas imel iste težave in kako se je dvignil iz take situacije.Na pomoč LJUDJE!!!!!!!!

Pozdravljeni,

Vse naštete obveznosti bi marsikoga prestrašile. Že samo dejstvo, da boste lahko izgubili službo, če ne pridobite potrebne izobrazbe je dovolj velik pritisk, kaj šele če imate družino. Torej vaš strah se mi zdi popolnoma normalen odziv na dano situacijo, kar pa ne pomeni, da stvari niso izvedljive. Glede na to, da delo radi opravljate (kar marsikomu ni dano), menim, da je dobra motivacija za študij. Ne vem sicer, koliko vas bo to dodatno finančno obremenilo, mislim pa, da vas je glede na napisano strah predvsem, če boste vse to zmogla – časovno.
Če se boste za to odločila, bo to gotovo terjalo marsikatero odrekanje stvarem, ki so vam pomembne, velikokrat boste na preizkušnji kaj postaviti na prvo mesto, družino, šolo, službo in ne nazadnje sebe. Menim, da je izvedljivo samo, če vi v tem vidite smisel, možnost za boljše življenje vas in vaše družine. Če imate to pred očmi, so vsa odrekanja lažja. Predvsem pa je potrebna odločitev, da v to greste in da ste se pripravljena soočati z vsem kar vam pride na pot.

Želim vam, da se boste odličila za to kar je za vas in vašo družino najbolj dobro in boste pri tem vztrajala.

Tanja

Sicer nisem prepričana, pa vendar…v letošnjem letu je bil iz strani ministrrstva za šolstvo objavljen razpis, ki je financiral ljudi, ki so bili v vaši situaciji…financirali so šolanje….srčno upam in mislim, da bo ta razpis tudi v letu 2005…če bo, bo objavljen nekje marca 2005….spremljajte razpise…

pa veliko dobre volje…se da…če se hoče, trenutno imam prijatelja, ki je v enakem položaju kot vi….čez trideset, trije majhni otroci…pa gre v akcijo…pogum in veliko sonca vam želim

New Report

Close