na operacijo ali ne
Rada bi vaše mnenje. Po doživeti hudi prometni nesreči v kateri sem imela zlomljeno stegnenico, kolk in medenico na treh mestih so mi ugotovili psevdoartrozo sakruma in razložili da medenica žal ni zaceljena in da je možna operacija fiksacija križnice, ki pa je tvegana,ker je samo par milimetrov do hrbtenjače. Bolečine imam še vedno v kolku pa tudi zadaj v križnici, če dlje stojim pa me boli cel hrbet, vse do lopatic. Tako sem bila presenečena nad predlogom, (bila sigurna da je najhujše za vedno za mano) da sem pozabila vprašat kaj bo z mano če odklonim operacijo – če se stanje lahko poslabša, ali kako se živi z odprto kostjo, oz. če bi se lahko še zacelilo samo od sebe (od nesreče je 9 mesecev). Vem da je odločitev popolnoma na meni, mi je pa lažje če čujem še kakšno mnenje. Sicer pa hodim z eno berglo. Hvala.
Spoštovana,
ppred odločitvijo o peraciji Vam priporočam opraviti scintigrafijo okostja (pokaže, kje je draženje) in nato še usmerjeno računalniško tomografijo (CT) prizadetega področja (natančno pokaže, kako je z zacelitvijo).
Lep pozdrav,
Iztok Pilih