Najdi forum

“Žanka” ne straši ostalih s tvojimi lastnimi strahovi in morebitnimi lastnimi izkušnjami.

Smo zelo urejena, privat firma, pa pri nas lahko zaposleni koristimo dopust v kosu 14 dni če želimo, drugače pa v več kosih. Zakon naj bi varoval delavce, ampak če delavec drugače želi, ga ni inšpektorja, ki bi delodajalca kaznoval, ker je upošteval želje delavca.Pa povprečni zaposleni v gospodarstvu ima cca. 25 dni dopusta, tako da….

A mi kopiraš kje piše 14 dni v glavni sezoni?
Delavec ima pravico izkoristiti 14 dni v enem kosu v koledarkem letu.

Bravo zate in za moža. Kaj pa je to takega, če ste sami na morju? groza kako so ti eni fauš. Moja sestra je tudi večkrat sama. Tudi jaz grem naslednji vikend sama z malo in frednicami in kaj je to takega.? Eni so pa res omejeni.

A mi kopiraš kje piše 14 dni v glavni sezoni?
Delavec ima pravico izkoristiti 14 dni v enem kosu v koledarkem letu.[/quote]

Si me prehitela, nikjer ne piše 14 dni v glavni sezoni.

Res pa je, da v spremembah ZDR 2007 piše, da starši šoloobveznih otrok imajo pravico do enega tedna dopusta v času počitnic (a spet so to lahko zimske, krompirjeve…).

Halo, ne oziraj se na druge. Če tebi odgovarja s štirimi otroci bit sama na morju, bodi in uživaj, kaj te briga kaj govorijo drugi, kaj v resnici mislijo itak ne veš.
Lep dopust in uživajte!!

Meni se zdi, da so ti samo fovš. Pa ne samo 4 tednov morja, ampak tudi tega, da se imaš lepo tudi brez moža, sama z otroki.

Jaz jih veliko poznam, ki se same nikamor ne spravijo, kje šele z otroki, mož pa ne more ali noče, potem so pa vse zafrustrirane doma.

Moj mož ima poleti tudi lahko samo 14 dni dopusta – takrat gremo pač skupaj na morje, poleg tega pa midve s hčero hodiva še sami kampirat.

Tudi jaz bom šla (s samo dveme sončkoma) najprej na dopust s taščo, pa bo mož z nami samo oba vikenda. Potem pa gremo še skupaj, jeseni pa še z drugim dedkom brez moža. A ker očka nima toliko dopusta kot mami na porodniški, pa ne smemo biti na morju?

Kdo je komu fouš?

Sama najbolje veš, kako je z vama z možem.
Jaz bi šla komot sama na morje za 4-5 tednov z otroci, edino ne vem, če s štirimi 🙂
Kljub temu pa sem mnenja, da družina naj pretežni del dopusta preživlja skupaj (če se le da; to, da si moški ne more privoščit več dopusta skupaj oz. takrat, ko družini to ustreza, je pa dostikrat – ne pravim, da pri vas! – le izgovor).
Če vam tako paše, kaj te brigajo drugi?

Kaj pa učiteljice, ko imajo normativ 15 otrok….torej ena za 15..recimo v soli v naravi??? Ha?

🙂 Je pa res vseeno a si s tamalimi na morju, ali pa v domači hiši…moža itak ni…

Eh ne sekiraj se, morda bi pa kolegica rada da jo povabiš zraven…oz jaz bi jo na tvojem mestu vprašala, zakaj se ne strinja s tem da bi sla sama…

Se strinjam![/quote]

jaz tudi!

Ah, veš kaj, to pa je tako neumno razmišljanje! Nekdo pač mora služiti denar, in tud če bi bila takrat doma, bi mož delal. Zakaj torej ne bi vsaj mama in otroci uživali na morju??
Lahko je srečna, da ima tako “vrlega” moža, ki jim privošči tak dolg dopust.

…ja ene so res fouš

@čisto počitniško razpoložena tebi pa želim super dopust – uživaj in se požvižgaj na kontra izjave!

New Report

Close