Najdi forum

Na koga se lahko obrnem?

Pozdravljeni,
sem 20-letna študentka. Pred približno dvema mesecema me je pustil fant, s katerim sem bila dve leti. Zame je bil to velik šok in mislila sem si, da si bom po dveh mesecih opomogla, pa mi še kar ni nič boljše. Težava je v tem, da nisem samo žalostna, temveč me ti občutki totalno paralizirajo in včasih si sploh ne želim vstati iz postelje. Zaradi korona časov se počutim še bolj izolirano in včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo od analiziranja lastnih čustev.
Zanima me predvsem, na koga bi se lahko obrnila . Morda samo za dopisovanje ali pa online pogovor. Razmišljala sem o psihoterapiji, a trenutno nimam lastnega prihodka. Zanima me ali obstajajo kakšne organizacije, ki bi bile pripravljene nuditi brezplačno svetovanje? Predvsem bi si želela nekoga, ki bi me poslušal in mi morda svetoval na kakšne načine se lahko spopadam z mojimi čustvi.
Kakršen koli predlog bo zelo dobrodošel.
Lp

Pozdravljena,

pomoč ti pripada tudi preko zdravstva, tudi psihoterapija- na katero bo verjetno treba počakati, vsekakor pa urgentna psihiatrična pomoč. Obstaja tudi brezplačno svetovanje- recimo klic v duševni stiski.
Torej- pokličeš zdravnika in se dogovoriš za nadaljnje korake- napotnico za psihiatra, psihologa…Ne čakaš, da se stanje slabša ali da mine samo od sebe, če vidiš da z lastno voljo ne moreš narediti premikov. Res je, da trenutna situacija in okoliščine še poslabšujejo vse skupaj in so tako stvari še težje, kot bi bile sicer.
Nekaj informacij najdeš na povezavi: http://zivziv.si/sos/

Oglasi se še kaj in povej kako ti gre, vse dobro, lp,
Bernarda

New Report

Close