Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje Na koga naj se za pomoč obrnejo storilci nasilnih dejanj?

Na koga naj se za pomoč obrnejo storilci nasilnih dejanj?

Pozdravljeni!

Moje vprašanje bo morda čudno, a zadnje čase velio razmišljam o ljudeh, ki so zagrešili kakršnokoli nasilno dejanje (umor, fizično tpinčenje drugih, spolno nasilje…). ne vem, verjamem, da je med njimi kakšen, ki mu je za svoje dejanje res žal in trpi, saj hoče postati drugačen človek. Morda sem naivna, a tako pač razmišljam. Ali pri nas obstajajo društva, ki se ukvarjajo s tovrstno problematiko? Sama sem vse bolj mnenja, da je vedno treba pomagati tako žrtvi kot tudi storilcu. S tem ne opravičujem njihovih dejanj, le upanje bi morali imeti, da se tudi oni lahko spremenijo. Kaj menite vi?

Živa

Pozdravljeni,

Vsekakor je zelo pomembno, da se strokovnjaki in družba ukvarja tako z žrtvami, kot z povzročitelji nasilnih dejanj. Na vaše vprašanje, če pri nas obstajajo društva, ki se ukvarjajo z povzročitelji nasilnih dejanj nad drugimi vam lahko povem, da obstaja Društvo za nenasilno komunikacijo.
Društvo se med drugim ukvarja tudi z osebami, ki ugotavljajo, da v življenju z drugimi komunicirajo na načine, ki psihično, fizično, spolno ali drugače prizadenejo ljudi, s katerimi živijo, delajo in preživljajo prosti čas. Društvo za nenasilno komunikacijo izvaja program Svetovalnega in terapevtskega dela s povzročitelji nasilja.

Za več informacij poklilčite na tel.: 01/ 43 44 822, Milana Majcna 12, Lj ali
Gosposvetska cesta 27, 2000 Maribor, Tel.: 02/ 250 17 36, 02 / 250 17 37
e-mail: [email protected]

Lep pozdrav,

Tanja

New Report

Close