Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje NA KATERI STRANI SPATI

NA KATERI STRANI SPATI

NEKJE V REVIJI SEM ZASLEDILA DA JE POMEMBNO KAKO IN NA KATERI STRANI SPIMO V POZNI NOSEČNOSTI. ALI KATERA VE KAJ VEČ MENI NI NIČ JASNO

HVALA

Priporočajo spanje na desnem boku, zaradi pretoka krvi. Odsvetujjo pa ležanje na hrbtu zaradi neke vene s katero lahko prekineš dotok krvi. To naj bi začutile kot neke vrste slabost. Jaz v 37 t še vedno večinoma spim na hrbtu. Na boku si pa podlagam blazino pod zgornjo nogo, ker mi to najbolj paše.
p.m

Popravek, spati je treba večinoma na levem boku. Na hrbtu se odsvetuje, ker plod pritiska na žilo in potem dobi premalo hrane. Seveda nosečnici v primeru pritiska hitro postane slabo in se sama obrne v ustreznejši položaj.

Se pridružujem Joži-levi bok. Vendar ni tudi nič narobe, če spiš tudi na desnem. Jaz spim izmenično na desnem in levem. Se celo noč obračam-pa ne namerno.

Naj bi bilo bolje na desnem boku, ker na levi strani pritiskaš na srce…

Spi na tisti strani, na kateri se najbolje počutiš.

Oh sem v tretji nosečnosti in lahko rečem le, spati kot je le mogoče, sploh v pozni nosečnosti, ko ti že noben položaj ni več udoben in le še stokaš, ker se moraš stalno obračati pa WC…

Marija

Jah, priporočajo že levo stran, a jaz že od nekdaj lažje spim na desni. V prvi nosečnosti zato ni bilo nič narobe.
lp

New Report

Close