Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Na kakšno višino kuhinjske omarice?

Na kakšno višino kuhinjske omarice?

Višina spodnjih elementov v moji kuhinji bo 86. Zanima me, na kakšni višini naj se pričnejo zgornje omarice (visoke bodo 90)? Vsak mi pove malce drugače, mene pa zanimajo vaše izkušnje. Ploščic še nimam položenih.

do stropa

Mislila sem razdaljo od pulta do začetka omaric, ni namreč možnosti, da bi bile čisto do stropa, ker imamo visok strop.

Kakor sama želiš – in da boš normalno dosegla vsaj drugo polico na zgornji omarici. Imajo večinoma 50 cm ali nekaj več nadpultne razdalje. Sama imam samo 48 cm.

Sem šla zmerit, pult višina 92 cm, od pulta do omaric 48 cm. Če je kakšna omara visoka, se ravna po njej, da je v liniji.

če si manjša naj jih dajo nižje. običajno jih montirajo moški višine 180 in ne razumejo, da smo nekateri 20 cm nižji.

Če imaš kakšno visoko omaro, se običajno namestijo tako, da je zgoraj v liniji.

za napo je idealna višina med spodnjim robom zgornjih omaric in pultom ca. 60cm.

Hvala za pomoč, ki bo prišla zelo prav.

Višina pulta 86, omare 55cm višje.

135-140 cm

napo ene 60 cm više, omarice so pa lahko niže, kakšna tudi na 40 pa tam do 55 – odvisno koliko si visoka, pa če jih daš niže moraš malo tudi gledati na to, da ne bo vse skupaj preveč natlačeno.

New Report

Close