Najdi forum

Na kaj naj bom pripravljena ?

Moja enomesečna hčerka trenutno preboleva hudo okužbo z bakterijskim meningitisom v KC Ljubljana. Okužbo so odpravili, ostale pa naj bi posledice, ki naj bi jih povzročili možganski krči- le ti se še tu in tam pojavljajo. Kakšne bodo posledice nihče ne ve- povezane pa naj bi bile s celebralno paralizo. Upamo seveda na najboljše, vseeno pa me zanima na kaj vse naj bomo pripravljeni ? Hvala za vaš odgovor. Irena

Spoštovani,

predvsem in najprej želim Vam in Vaši hčerkici čim boljše okrevanje in čim manj težav. Vem, da že iščete informacije in upam, da Vas ne bodo preveč zbegale in obremenile. Predvsem si zagotovite obisk v razvojni ambulanti v vašem okolišu in redno spremljanje otroka. Hkrati spoznajte opozorilne znake pri otroku (zloženko lahko dobite v naših društvih, pri nas na zvezi in na večjih poštah), ki opozarjajo na določene znake za cerebralno paralizo, da jih boste prepoznali sami in nato nanje opozorili še strokovnjake. Če so Vas že tako zgodaj opozorili na možnost CP, bodo verjetno deklico napotili na nevrofizioterapijo, kajti ta je v tej starosti najpomembnejša. Če ne, jo zahtevajte sami. Priporočam Vam tudi udeležbo v zdravstveno-terapevtski koloniji za otroke s CP in starše, v vikend oblikah Šole za starše ali vsaj na kaki od izobraževalnih delavnic in druženj staršev, kjer starši izmenjujejo svoje izkušnje in dobivajo informacije in druga znanja.

Vem, da Vas je strah, ker ne veste, kaj Vas čaka, hkrati pa želite storiti za otroka vse najbolje. Predvsem ne hitite, le sproti bodite pozorni na otrokov razvoj in takoj ukrepajte. Nekoč mi je ena izmed mamic dejala, da je lažje, če ne veš vse takoj, ampak spoznavanje otrokovih težav in vse kar je s tem povezano, prihaja po kapljicah.

Kadar boste v zadregi ali Vam bo težko ali pa boste potrebovali kako informacijo – enostavno pokličite ali pa pošljite kakšno e-sporočilo.

Vso srečo, veliko potrpljenja in notranjega miru (zadnji dve lastnosti bosta Vaši deklici najbolj koristili) Vam želim.

Marija Božič

Pozdravljeni,
tudi moj otrok je pri dveh mesecih prebolel hudi meningitis. Zanima me katera bakterija (pnevmo-, streptokoka,..) je pri vašem otroku povzročila meningitis in kaj oz. kje naj bi bil vzrok za okužbo z bakteriji pri novorojenčku (kaj so vam rekli zdravniki glede okužbe).
Hvala in lep pozdrav!

Tudi moj otrok preboleva okuzbo z meningitisom, ki jo je povzorcila bakterija streptokok agil…. ne vem tocno kako se napise.

Okuzbo so odpravili, vprasanje pa je, kaksne bodo posledice.

Ima kdo izkusnje s prebolenim meningitisom? Moja puncka je stara komaj 14 dni in se je rodila prezgodaj.

Kje lahko najdem vec informacij o posledicah meningitisa? Meni ni se nihce omenil CP, so pa rekli, da bo imela verjetno posledice, zaradi krcev.

Prosim za informacije!

Pozdravljene,

bodite pozorne na sluh.

Lp

Čeprav je mogoče moje vprašanje čudno, ampak kako je mogoče, da se 14 dni star otrok ali še manj lahko okuži tako hudo. Izgleda,kot bi prišel že iz bolnice okužen.

Morda še niste zasledili to stran:
http://www.mojmalcek.si/revija-06-03/meningitis.php

Držim pesti za ozdravitev
L.P.

Vidim, da je zgodba iz primarnega posta stara že skoraj dve leti in upam, da se je lepše končala kot začela, vsekakor pa je najbrž že marsikaj jasno. Kljub temu pa: poznam dekliča, ki je prebolel meningitis pri dveh mesecih in to pred več kot dvajsetimi leti. Danes študira na fakulteti. Nobenih očitnih posledic torej, v primerjavi z ostalimi otroki v družini, ki so (bili) izrazito mirni, je le bistveno manj spala. A za tako “posledico” v taki situaciji najbrž vsak podpiše …

mami

New Report

Close