na delu
Ne vem, če paše to ravno v to rubriko, pa vseeno me zanima vaše mnenje.
Imam probleme v službi in sicer imam sodelavca, ki je v “ritlezljiv” drugim oz. takim, ki so na višjih položajih. Mene, ki naj bi mu bila menda podrejena, pa degradira oz. mi daje delo, ki je bolj tajniške narave. Delava na računalniku.Če naredim kaj takega kar mu ni všeč (recimo, da grem posebej na malico, …) me “kaznuje” . Je zelo hinavski in nikoli ne vem komu bo vse zatožil. Naj povem, da rada delam (čeprav bi rajši delala kaj drugega), ampak ne prenesem pa, da me nekdo ponižuje in zajebava. V bistvu zmeraj študiram kaj sem narobe naredila, če me kaj provocira in mi na diktatorski način odreja delo.Naj povem še to, da je ljubosumen in me hoče imet totalno podrejeno in pod komando. Ne vžge ne to če sem prijazna, ker me prej ali slej spravi v slabo voljo in ne če se mu postavim po robu, ker mi v drugi obliki vrne. Kaj menite vi? Ali če je odgovoren za delo v pisarni oz. nadrejen lahko to izkorišča sebi v prid in me izkorišča in zajebava z raznimi malenkostmi? Ali naj stopim do šefa? Saj s sodelavcem očitno sama ne bova premagala napetosti. Škoda, da je dandanes tako težko za službo.
Spoštovana Lara!
Iz vašega pisanja je razvidno, da ste po svoje občutljivi, po svoje pa trmasti. Gre za dovolj pogost pojav v odnosih med nadrejenim in podrejenim, pri čemer to, kar vi imenujete “zajebavanje” lahko gledano iz drugega zornega kota pomeni le željo po natančnosti. Pogovor s šefom ne bo odveč, saj vaju bo zaradi vajine obojestranske boljše učinkovitosti najverjetneje ločil oz. enega od vaju zamenjal. Do tedaj pa nekoliko diplomacije ne bo škodilo, kar pa ne pomeni, da morate pred sodelavcem klečeplaziti. Vajina situacija ne predstavlja psihiatričnega problema, zato pa vam bo več pogledov na situacijo, ki jih bodo prispevali siceršnji bralci tega foruma, prikazalo dejanasko sliko, ki morda malo drugačna od vaše.
Lara
Poskusite prebrati knjigo : Kako ravnati z ljudmi, ki jih ne prenesete (avtorja R. Brinkman in R. Kirschner).
Definirajte ga, kdo je in sledite nasvete v knjigi. Ker je bolj “pokoren” šefu, je končni razplet odvisen tudi od vašega šefa, saj nekaterim tako prilizovanje “paše”, drugim pa spet ne.
Drugače pa boste morala dati nekaj več informacij tudi o vašem šefu, saj bi bil sicer vsak nasvet prehiter.