Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Myrin 100mg

Myrin 100mg

Ali kdo jemlje Myrin 100 mg? Zanima me kako se ga jemlje, pred ali po jedi, zvečer ali zjutraj z vodo ali vseeno kdaj? Nezaželjeni učinki?

Lep pozdrav!

Myrin uporabljamo predvsem pri zdravljenju plazmocitoma. Zdravilo vzamemo zvečer, ker ima kot sopojav zaspanost (prvotno je bilo razvito kot uspavalo, vendar so ga zaradi resnih zapletov v ta namen prenehali proizvajati). Poleg zaspanosti povzroča zaprtje, najhujši zaplet pa je vnetje živcev – nevropatija. Zaradi tega ga je potrebno ob znakih nevropatije takoj prekiniti. Myrina prav tako ne smejo jemati ženske, ki bi želele zanositi, saj povzroča okvare ploda.
V navodilih ni predpisan način jemanja – na tešče ali po jedi, tako da to ni važno. Glede na vse omenjeno, je jasno da gre za zdravilo z možnimi številnimi in resnimi neželenimi učinki, zato bi bilo prav, da se o zdravljenju pogovorite z zdravnikom, ki je zdravilo predpisal.
LP JP

prim. Jože Pretnar, dr. med., spec. hematologije Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi http://www.drustvo-bkb.si/

Pozdrav!
Ne znam baš dobro slovenski, ali se nadam da ćete ipak razumjeti ono što Vam želim reći.
Imam dg. CMPD-CIMPF (fibrotična faza kronične idiopatske mijelofibroze). Dijagnoza postavljena u Zenici, a potvrđena u “Merkur”-u Zagreb. Preporučeni lijekovi su Medrol i Myrin u kombinaciji. Lijekovi su veoma skupi. Da li se mogu igdje naći jeftiniji ovi lijekovi, jer moja plata ne može pokriti cijenu lijekova? (Zajedno košta 440 KM=220 EURA)
Postoji li adekvatna jeftinija zamjena za ove lijekove?
Hvala!

Lep pozdrav zanima me če lahko jemanje zdravila vpliva na vid
hvala v naprej.

New Report

Close