Mycosis fungoides
Pozdravljeni!
Pri mojem ocetu je bil pred pol leta ugotovljen sum na celicni T-limfom oziroma mycosis fungoides. Zdaj ima precej otekle bezgavke v dimljah in pod pazduho, za dokoncno diagnozo pa mu bodo izrezali eno bezgavko. Vzrok obeh bolezni je neznan. V teh pol leta so se mu bezgavke zelo povecale. Obcutek imam, da se je nekako vdal – pred pol leta je po postavitvi suma zacel zelo zdravo jesti (takoj je sel na enomesecni post po Breussu in koza ga je potem obcutno manj srbela in rdecica je izginila!), nato je bil na presni prehrani, zdaj po zadnjem pregledu pa je spet zacel jesti bolj ali manj vse od kraja, ces, saj nima smisla.
Vsa druzina mu stoji ob strani in resnicno bi mu radi pomagali, ce bi mu le lahko. Zavedamo se, da mu je tezko in da nihce od nas ni na njegovem mestu. Mislim, da bi bile zanj izkusnje drugih zelo koristne.
Prosim, da bi mi povedali, kaksna je moznost ozdravitve pri obeh boleznih – zlasti pri mycosis fungoides, saj kaj dosti podatkov glede ozdravitev ne najdem? Ali bi se lahko javil tudi kak bralec z diagnozo mycosis fungoides in opisal svoje izkusnje in zdravljenje? Ze vnaprej najlepsa hvala vsem! Vsak prijazen post bi nam pomagal.
Tole sem našla na netu in na hitro prevedla, zato se opravičujem za morda malo čudne oblike stavkov:
DEFINICIJA: MF je T-celični tip limfoma. V primeru MF se limfom izkazuje predvsem v/na koži v obliki izpuščajev, koprivnice… Lahko se pokaže šele po večih letih. Zelo težko je ugotiviti MF. Ponavadi traja več let in med tem več biopsij predno sploh ugotovijo, da je to MF.
VZROKI: neznani
PROGNOZA: večina ljudi, ki ima MF, jo ima veliko let. LAhko sicer povzroči tudi smrt, kar pa je zelo redko. Večina ljudi z MF živi normalno življenje in ure zaradi kakšne druge stvari (nepovezane z MF).
ZDRAVLJENJE: Za MF ni posebnih zdravil. UV (ultravioletni) žarki pogosto pomagajo imeti stanje pod kontrolo. Blaga oblika mF se lahko zdravi s kortizoni (če se ne motim, je to napr. Medrol). Včasih se da tudi kemoterapevtik Nitrogen, s katerim imajo MF pod kontrolo. V večini centrov za zdravljenje MF v tujini pa uporabljajo tudi “Photocemotheraphy” ali “Photoferesis”.
Mislim, da po vsem prebranem ni razloga za paniko in depresijo. Spodbujajte očeta, da se bo boril, da se bo navadil živeti s to nadlogo.
Lp!
Morda bi postavili to vprasanje v kak forum za homeopatijo.
Ne vem kje sem zadnjic brala, da zdravi nekdo v Sloveniji z nosodami.
Vem da obstajajo pod istim imenom nosode: mycosis fungoides nosode
Sicer pa, ce se kak zdravilec spozna z zdravili firme SANUM.
Ali pa postavite vprasanje v forum Zdravilstvo, ker jaz ne znam to po slovensko napisat… da je potreben alkalicen melieu… Tam boste dobili bolj uporaben odgovor.
LP
Najlepsa hvala obema za odgovore in nasvete! Seveda ne bomo obupali in bomo oceta bodrili se naprej.
Najvecje tezave mu povzroca koza na prstih in dlaneh, ki mu stalno krvavi in poka ter mu otezkoca normalno delo. Zaenkrat si pomagamo z ognjicevim mazilom ter naravnimi higienskimi pripomocki, vcasih obvezami in bombaznimi rokavicami.