mycoplasma hominis in ostale vaginalne težave
Pozdravljeni!
Res sem obupana in nevem več kaj storiti 🙁 . Pred pou leta približno meseca maja so se mi začele težave in sicer pekoč občutek , ko grem na vodo. Šla sem k zdravniku in tam so mi pregledali urin, dala sem samfort in urikult. Vse je bilo v redu , zato mi je zdravnica rekla naj poiščem pomoč pri ginekologu. Odšla sem h ginekologu in mi je rekel ,da imam glivice. Dal mi je eno tabletko in svecke. Se vedno ni bilo v redu ,zato sem odšla nazaj h ginekologu. Rekel mi je ,da glivice sevedno niso odpravljene ,zato mi je dal še enkrat tabletko in svecke. Minilo je par dni in me je spodaj ze tako srbelo in peklo (tudi kri je bila v urinu) da sem odšla na urgenco. Tam mi je ginekologinja dala primotren. Jemala sem ga 10 dni. Stanje se je izboljšalo vendar se ni popravilo. Odšla sem nazaj k osebni zdravnici kjer mi je še enkrat dala preverit urin. Rekla je da se vidi malo bakterij in mi je dala nov močnejši antibiotik. Zdelo se mi je čudno ,ker sm malo pred tem jemala antibiotik ,ki je tudi namenjen za vnetje mehurja??. Ko sem končala z obema antibiotikoma so mi še enkrat preverili urin in je bil uredu ampk mene je še vedno bolelo.Doma so mi potem dali Amoksiklav ampak tudi to ni pomagalo. Zdravnica mi je rekla naj grem spet h ginekologu. Ginekolog mi je ponovno rekel ,da imam glivice in mi dal spet ista zdravila(tabletko in svecke). Spet ni bilo nič bolje ,brisa pa mi ni hotel vzeti ker je rekel da moram imeti 20 let(nisem vedela). Od takrat so se stvari zelo poslabšale(konec avgusta). Izcedek je bil večji in neprijetnega vonja bele-rumene barve, bolečine v predelu mehurja in jajčnikov so postale močnejše, ter pekoče. Osebna zdravnica mi je dala napotnico pod nujno na dermatološki kliniki za spolno prenosljive bolezni. Po enem tednu in pol so mi poslali izvid da imam mycoplasma hominis in predpisali antibiotike za 7dni.Predpisali so mi doxyvibra in kontrolni pregled 18.11.2016. Nič ni bilo bolje zato sem zamenjala ginekologa. Ta mi je vzela bris in mi povedala da imam bakterijo e.coli. Dala mi je hikoncil ampak mi je bilo po parih dneh jemanja zelo slabo .Imela sem hud glavobol in bruhala sem. Ginekolognja mi je rekla naj neham jemati hikoncil in mi predpisala sirup zinat za 14dni. Sirup sem jemala 10dni bilo je majhno izboljanje potem pa je bilo tako kot prej. Nato sem odšla še enkrat k osebni zdravnici dati urin in je rekla ,da je uredu in niti ona neve vec kam me poslati. Ta teden sem bila skoraj vsak dan pri njej. Včeraj pa me je tako bolelo v spodnjem delu trebuha in peklo da sem jokala od bolečin. Zato se me starsi odpeljali na urgenco tam pa so mi rekli da to ni tako nujno da naj grem na metelkovo zd. Tam so mi vzeli kri in urin ponovno. Rezultat je biu da imam kri v urinu, in zelo povišane levkocite v krvi in urinu in da imam hudo vnetje. Spasujem se, kako je lahko to možno ker sem dala urin pred 4 dnevi in mi je splošna zdravnica rekla da je urin uredu???
Stara sem 17. Imam fanta že 1leto in imava spolne odnose. Najno razmerje je res dobro. Sem njegova prva s katero je imel spolne odnose in tudi tezave so se zacele par mesecev po tem ko sva ze imela spolne odnose. On nima nobenih tezav, ceprau je vseeno jemal isti antibiotik po tem ko sem dobila izvid iz dermatološke klinike. Starši vejo vse ampak mi neznajo pomagati in tudi oni so obupani.Pijem uriseptični čaj, brusnični čaj, imam vita gyn c kremo in peno, gyn ophilus,imtimno milo, bombažno perilo in čista oblačila.
Moja vprašanja so:
Zakaj noben antibiotik ni prijel?
Imam kronično vnetje mehurja?
Kaj je mycoplasma hominis? Sem lahko zaradi tega neplodna?
(veliko sem si ze prebrala ampak nevem ce so podatki resnični)
Se bom sploh kdaj pozdravila?
Naj grem k urologu?
Kako/kje preverim če sem še plodna?
Je vzrok moj fant? (ampak sem prepricana da me ni prevaral in se mi zdi cudno da bi kar naenkrat to dobil)
Kje naj se poiščem pomoč ,ker mi noben neznat pomagati in grem že vsem naživce?
Se opravičujem za pisne napake, vse je malo na hitro napisano.
Spoštovani,
od daleč je vsekakor težko delati čudeže, zlasti pri tako “zapletenem primeru”. Mislim, da ste v problem zašli počasi in kot logična posledica neholistične obravnave pri zdravnikih, ki vsakokrat v pomanjkanju časa rešujemo le najhujši problem, na situacijo pa nimamo časa gledati celostno. Tipični problem pri ginekološko-uroločkih kombiniranih težavah je nihanje med prevladovanjem bakterij in glivic. Ko zdravimo z antibiotikom, zlasti penicilinskim, dobijo zagon glivice, ko pozdravimo glivice in ne upoštevamo določenih zakonitosti, pa se lahko vrnejo ali zamenjajo bakterije. Enkrat mikoplazma, pa ecoli, pa streptokok pa kak drug kok, pa spet ecoli in tako dalje. Večina bakterij, ki v rodilih dela težave pridejo tako ali drugače iz črevesa in to iz črevesa ženske, ki ima težave. Menjavanje antibiotikov sčasoma privede do rezistence bakterij na antibiotike in potem smo tam, kjer smo bili pred 100 leti, ko antibiotikov nismo sploh imeli. Tega problema se resni del stroke zaveda, ampak je ob oportunistični rabi antibiotikov v svetu nemočna. Tudi vaša obravnava je bila, žal, oportunistična, saj vam ob zdravljenju sicer dokazane bakterije niso priporočili hkratne uporabe probiotičnih pripravkov za spodbujanje normalne flore v predelu nožnice in spolovila. Ta hip bi res težko rekel, kaj storiti. Težave so se očitno fiksirale in niso odvisne le od infekcije. Tudi če bi imeli spolovilo sterilno, kar je nemogoče, bi še nekaj časa imeli težave. Poleg tega je prizadeto, vneto področje vsekakor bolj dovzetno za vsakršno infekcijo od zdravega področja. Mogoče bi se za nekaj časa predvsem odpovedali spolnim odnosom (kak mesec ali podobno), v tem času opustili vse antibiotike in uporabljali zgolj lokalne in sistemske probiotike za uravnavanje flore(Ginophylus, Laktogin) ter pili po 3 L tekočine dnevno. Več mi ta hip ne pade na pamet. Naj svoje delo opravijo bakterije same, ker z antibiotiki delamo le nepošteno selekcijo med njimi in dajemo prednost enkrat eni, drugič drugi rezistentni patogeni bakteriji.
Pozdravljeni!
Zaenkrat zdaj uporabljam primotren zaradi vnetja mehurja. Naj zdaj prekinem z antibiotiki ali ne? In umes ko jih nebom vec jemala ce se mi pojavi ponovno vnetje mehurja ali kaj drugega še vseeno pustim da mesec in pol mine? Ali bi imelo potem kasne posledice npr. kronicno vnetje mehurja?
Za uravnavo pH in flore imam ze doma ampak me naslednje jutro ,ko se zbudim še bolj draži in srbi. Zanima me tudi ali je vse to skupaj sploh ozdravljivo?
Dokončajte terapijo s Primotrenom, vsaki drugi dan uporabite probiotik za nožnico in če se urinska infekcija še enkrat ponovi, bo verjetno treba uvesti kak uroantiseptik (Nolicin?) za 6 mesecev ali kaj podobnega. Kot rečeno na daljavo zelo težko urejam takšen problem, ki je zelo specifičen in potrebuje zavzeto osebno obravnavo.
Spoštovani,
predvidevam, da imate bolečine ledveno. Če so to ledvice ali kaj drugega, bi prepustil zdravniku, napihnjeni pa ste zelo verjetno zaradi spremenjene črevesne flore, ki se skoraj vedno spremeni ob antibiotikih. Tudi tu lahko igrajo veliko vlogo probiotiki.
o tem pa ne bi ugibal. Če bi poskušali zanositi in vam celo leto ne bi uspelo, bi o tem lahko kakšno rekla.
plodnost se ugotavlja le s prizadevanjem po zanositvi in če v enem letu ne uspe, je tveganje, da gre za neplodnost povečano. Skratka, neplodnosti oziroma plodnosti ni mogoče ugotavljati na teoretični ravni.
to je nekaj drugega, kak mozolj, vraščena dlaka ali kaj podobnega.