**MUŠKETIRKE 2012**
Ojla Tana13
dobrodošla v klub čakajočih :))) Čestitam, na “pridelku”, se je splačalo čakati, kajne. Zdaj lepo kar počivaj, daj se pocrkljat in lepo božaj trebuščka.
Glede slabosti je pa tako…. Saj sem že pozabila kako je bilo prav v postopku, no namreč, po et zamznjnčka, sem jaz dobila še eno stop inekcijo….in ta naj bi bila krivec za moje slabosti. Ker je pač kot nosečniški hormon, se pravi, da mi je bilo od tega slabo( saj veš nekaterim nosečkam je ob porasti hormona slabo, baje). Tako so meni razložili. No uglavnem, zdaj mi ni več slabo in zato mislim, da je to slab znak, ker če bi hormon rastel, bi mi bilo še najprej slabo….vsaj razlagam si tako. To je isto kot pri hiperci….takrat ko se mi je izboljšalo, je bil znak, da ni ratalo….ker če bi ratalo, bi se mi hiperca nadaljevala. Me pa zdaj že vse dol boli, imam big bubis :)) in pms…kot vedno nekaj dni pred tečko, čisto nič drugače. Mah bo že.
Povej, mi ti raje, glede na to da si rekla, že takrat, da ti lahko pride do hiperce, kaj se ti je stanje potem izboljšalo??? Meni takrat prvič v postopku ni bilo panike do ET, po ET pa se je naslednji dan stanje takoj začelo slabšati. Kot sem ti že svetovala, tehtaj se, meri si obseg trebuha, velikoooo pit, vsaj dva litrčka, ampak ne vinčka veš ;))), hodi lulat. No saj bomo na vezi, pa ti še sproti dam kakšen nasvet.
Zdaj lepo počivaj, ne daj se motit in predvsem se lepo pocrkljajta s stvojim možakarjem.
Jaz sem še jutri doma, potem grem pa kar v službo, bo mogoćče hitreje mimo in ne bom tako poglobljena v to čakanje
Lep pozdravček
Zivazara,
ne mislim, da ne bo hiperce – vsaj upam tako. To mi je danes rekla tudi dr. – glede na to, da sem imela majhno stimulacijo in ne toliko celic. Sprva pa je bila nevarnost, ker sem imela “številne” folikle, kot so rekli na prvih UZ. Potem se jih je pa le 9 razvilo, ostali niso več rastli, tako da jih ni bilo toliko.
Mi je pa slaob in grozno sem utrujena, kot da bi ne vem kaj počela danes in da ne bi spala 3 dni prej. Po moje je psihično – ker sem se toliko živcirala v nedeljo in včeraj.
Sm pa razmišljala, da bom do konca tedna sigruno še doma, da počivam, naslednji teden bom verjetno šla v službo. Čeprav so mi še danes, ko sem jih vprašala rekli (dr. in embriologinja), da ni potrebno pretirnao počivat. Smao jaz vseeno mislim, da je bolje. Ker v službi je če ne drugega, veliko stresa in stres pa mislim, da ni dober. In saj veš kako je, ko enkrat prideš v službo, nobenega ne zanima, ali si OK, ali ne – delo te itak počaka. Pa nočem reskirat. Bom vidla. Kako dolgo si bila ti doma?
Glede znakov ali ne-znakov se pa probaj čim manj sekirat, ker so vsi ti znaki res tako podobni, da je težko karkoli za ziher rečt.Mene na primer od punkcije naprej prsa bolijo – pa sem si pra mislila, da kaj je pa zdaj to?? In da bolje, da ne razmišljam o znakih, ker smo itak tako nafilane s hormoni, da nam telo drugače reagira. Pa vsak primer je spet malo drugačen…
Drži se!!
Jaz grem kar nazaj ležat, sm tako utruejena ej… smo na zvezi :).
T
Pozdravljene!
Ja, pri nas se bo očitno vse končalo. Sem se že sprijaznila. Izcedek se je že začel, tako da samo še čakam tisto pravo M. Kaj “čmo”.:-P
Zdaj sva se z možem odločila, da bova menjala center. Poskusiti ni greh, izgubiti pa tudi nimava kaj. Greva torej v MB. Je katera od vas že menjala center? Lahko v Lj rečem za vso dokumentacijo. Mi jo bodo fotokopirali ali jo moram sama. Kako je kaj s tem? Bi prosila, če katera kaj ve o tem, naj mi prosim sporoči.
Tina77, ja, pingvinčki so borci:-), poznam enega:-)
Živa Zara, meni so pa tile dnevi hitro tekli, ker sem vse odmislila, pa žal ni pomagalo… Tu pa res ni čudežne formule:-P
Tana13, čestitke za pikici! Naj bo vsaj ena zmagovalec, a ne:-)
Maj10, boš videla, da bo vse dobro, pa upam, da se bodo ostale “zgledovale” po tebi.
MOČNO držim pestke za vse, ki čakate:-)
Pozdravček
Angelina še čakamo na prihod novega člana, sem pa v 29. tednu, tako, da še malo pa bo. Z možem sva stara 33 in 34 let (uspelo je, ko sva bila stara 32 in 33 let).
Terapijo sem imela v MB isto, samo reagirala sem hitreje in bolje (pojma nimam zakaj). Pri Rešu sem se špikala cca. 1 teden dlje in pridelala 7 celic, v MB sem pa pridelala 13 in 9 celic).
Držim pesti, da bo tudi za vaju MB zmagovalna kombinacija!
Živjo punce! Moji izcedki so se spet začeli jačati, me je včeraj celo popoldne ful zvijalo, sem imela prou filing, da bo nekaj priteklo 🙁 sicer še ni kri, boli me trenutno tudi ne ne vem koliko, tako da bom z odhodom na urgenco še malo počakala.
Ali mislite, da lahko Utrogestan trenutno jemljem oralno, ker me res moti to rjavo pacanje, ki je z njim še slaše, ali je boljše, da si ga vseeno še naprej vstavljam vaginalno?
Ninočka, hvala zadnjič za vzpodbudne besede, sem tudi jaz gledala tisto razredelnico z razponom bete po tednih in je res velik razpon. Samo res ne vem kaj bo iz tega, ker imam neprestano izcedke, vmes tudi kri, že 14 dni in me res že v obup spravlja 🙁 sem že prav zmatrana od vsega.
AngelinaH a si začela krvavet danes, ali še ne? Mogoče pa še ni vsega konec!! Javi.
Maj10 – jaz te prav občudujem, jaz sm večja paničarka, bi po moje takoj tekla na urgenco,ne bi zdržala čakat… držim pesti še naprej. Me pa res zanima, kaj se plete tam noter pri tebi.
ninocka – sem vesela, da ti je ratalo :)). Še malo, pa boš pestvala svojo veliko pikico :).
Jaz sem še vedno švoh, pa se moram večkrat uležt, malo mi je slabo in utrujena sem – hm, raje ne bom razmišljala, ali so to že kakšni znaki :), ker je šele prvi od 15 dni -joj je še daleč…..
pozdrav vsem, upam, da ste vredu
ojla
Tana13 lepo grej in kmalu javi veselo novico.
Angelinah žal mi je. Drži se in pogumno naprej.
Maj10 ma naj gre nekam to sra….kaj te tko matra. Si mislim kako si nervozna bogica. Tudi mene zanima kaj so to pri tebi packa. Upajmo, da bo vse ok. Držim peste. Srečno
Zivazara tud zate še vedno stiskam pestke. hahaha ne nimam dolgih nohtov tko, da poškodbe ne bo:)))) Ja tudi jaz imam občutek kot, da se poznave zelo dolgo pa samo pol urce preživele skupaj.
lp šibam ven na sonček:)
februar20
Tretji dan po ET, pa se mi že grozno vleče. Brat ne morem dolgo, TV-ja tudi ne moreš buljit kar naprej …. kaj ve počnete. Sem pa tudi srednje napihnjena, tako, da se moram vsako urco mal ulešt, sedet ne morem oz. mi ne paše dolgo, me začne vse bolet in špikat…
Zanima me, kako si ve krajšate čas med čakanjem?!
PEEEEESTKEEEE za vse!!
Draga Lili444,
jaz sem na istem – ampak zame je danes šele prvi dan po ET in se mi zdi, kot da je že celo večnost od takrat. Jaz sem tudi malo napihnjena, ampak me je strah, da bo napihnjenost minila, kar ene pravijo, da pomeni, da se ni prijelo. Potem si pa spet rečem, da itak ti znaki nič ne pomenijo, pa da je vsak primer drugačen in da se ne da iz drugih izkušenj prenašat nase.
Ampak saj veš kako je, ko si tkole v riti in ujet v negotovost, vsak znak prav pride.
Jaz se tudi spomnim, ko sem bila naravno noseča (potem splavila) da sem prav čutila nosečnost, v trebuhu me je vse zbadalo, v križu me je bolelo, vohala sem preveč … in potem ko se je to nehalo, sem takoj vedla, da nekaj ni vredu – ampak takrat sem bila že 4 tedne noseča, tako da za tole naše 14 – dnevnoobdobje to po moje ne velja.
Meni je bilo na primer včerja takoj po ET slabo in nekaj me je bolelo v trebuhu. Bila sem tudi zelo utrujena. Danes je bilo čez dan podobno, zdaj se pa bolje počutim in me je že strah, da to ni dober znak :(, in tako se že zavedam, kako težko mi bo zdaj te dneve….
Ninocka – nam lahko mogoče ti poveš, kako si se počutila oz. če si sploh kaj čutila po ET?
Mah kaj čmo, nekako bo treba počakat in zdržat tole živčno vojno….. bomo pa tukaj na forumu jamrale, ne :))).
Drži se in se še kaj oglasi …
Zivazara – kako se ti držiš?
Tana jaz nisem imela nobenih znakov, da je uspelo. Ni mi bilo slabo, prsi me niso nič bolele, edino napihnjena sem postala kakšne dva dni pred testom (pa še to res malo, hlače sem še vedno lahko zapela). Jaz sem itak menila, da ni uspelo, ker sem imela 9. in 10. dan krvave nitke na papirju, ko sem se obrisala. Tako, da je bil res šok, ko sem pred krvnim testom naredila urinski test in je pokazal dve črtici. Jaz se ne bi zanašala na nobene znake, ker pri meni res ni bilo nobenega. Vse nosečniške tegobe so se mi začele kakšen teden po testu.
Ninocka,
najlepsa ti hvala za tole – pa si bila pred ET kaj napihnjena? Jaz sem se namreč 1 dan prej malo napihnila in zdaj se mi zdi, da ni dobro, da bi trebuh uplahnil. Čeprav verjetno tudi to nič ne pomeni. A si po ET dolgo počivala, ali si šla kmalu v službo?
Joj, to je res grozno, saj veš, moja glava mi govori, da znaki nič ne pomenijo, ampak moje srce in vsa čustva, ki so povezana s celotno zadevo, pa mi nagajajo in dajejo vse te dvome, pa vprašanja in iščejo znake.
Želim ti še naprej lepo nosečnost in da pikica lepo raste :)).
Tana po punkciji sem bila kar napihnjena, potem se je vse skupaj malo umirilo in se nato ponovno napihnilo. Jaz sem bila po ET doma (imam zelo stresno službo) in sem res ležala kot pribita prve 4 dni (sem hodila samo na WC in pod tuš). Do tega postopka nisem po ET nič počivala, tokrat sem bila pa pridna in je uspelo.
Držim pesti, da sporočiš veselo novico!
Pišem drugič, ker se mi je prej vse zbrisalo, jebela cesta.
U glavnem, bila včeraj vseeno na urgenci, ker sem začela močneje krvavet in ful me je bolelo. Dg: nosečnost neznane lokacije. Hormon ni zrasel nič (ali pa je že padel), na UZ pa tudi niso nič videli, ker je hormon tako nizek. Tako da moram jutri ponovno tja, tešča, če me bodo slučajno čistili. Čeprav ne vem, kaj bodo čistili, če sploh ne vejo, kje je plodek. Tako, da trenutno še ne vem, ali bo SS ali pa IMN. Tako pač je, več sreče prihodnjič… Tudi jokat ne morem, ker sem v enem mesecu oz. dveh od začetka postopka že tolk stanj čez dala, da sem že čisto otopela.
Vam pa vsem resnično želim, da se konča, ne s pluskom in pozitivnim krvnim testom, ker to še nič ne pomeni, pač pa z dišečo jokajočo štručko! Pa pejte delat krvni test, tud če krvavite, to so men včeraj poudarili, ker bi si jaz v mojem primeru lahko zelo ogrozila življenje, če ne bi vedla, da sem noseča in bi bila potem npr. IMN.
Tana, Zivazara, Lili444 naj vam ti dolgi dnevi do testa hitro in lepo minejo! Držim pesti!
AngelinaH, se vidiva v MB! 😉
Tudi ostalim lp!
Ooo madoniš, same žalostne novice….
žal mi je maj10, ne vem nad čim sem bolj razočarana…nad to našo mati naravo, da se kar naprej nekaj poigrava z nami…nam daje upanje, veselje, radost, potem pa tak nož v hrbet. Draga moja, veliko se ne da pomagati, tolažečih besed, pa ne vem…ni jih, vem da jih ni, ker pač moramo dat svojo žalost čez….Želim, da ti ta hudi čas mine, da se čimhitreje pobereš in greš naprej.
AngelinaH, tudi tebi želim čimprejšnje okrevanje in več sreče v MB, z novo voljo in novim zagonom.
pošiljam vama topel objem
Draga Maj10,
joj, to pa so slabe novce – ne morem verjet kakšna diagnoza – pa dobr, no!! Pa kako je to mogoče? Uf, sploh ne najdem besed, da bi te potolažila, ker to, kar si pa zdaj te dneve prestajala je pa res težko. Upam,da ti je dragi ves čas stal ob strani in te bodril.
In tudi zdaj je pomembno, da gresta skupaj čez to težko obdobje. V bistvu je tko pri tej stvari – ko čakamo, da nam bodo zrastli folikli, si predvsem to želimo, potem pride punkcija, pa si želimo čim več lepih celic. POtem vsi živčni pridemo pogledat, če bo kaj za vstavit, če so se le zarodki razvili – in potem na koncu še tisti plusek. Hočem povedat, da vsak korak upamo in prosimo, da bi ja bilo vse OK, da bomo ja prišli vsaj do punkcije, pa vsaj do ET in potem še do pluska – vsak korak trepetamo in nas je strah in smo ful živčni. Toliko sebe vložimo v celo stvar, toliko, pa na koncu potem vseeno nismo nagrajeni. Ni fer, res ni fer.
Dragi Maj10 in AngleinaH,
želim vama, da čim prej mine čas, v katerem sta zdaj in da bosta kmalu spet lahko začeli nove postopke – v MB, z novim upanjem. Jaz bom še naprej držala pesti za vaju in upala na najboljše!!! Upanje je tisto, ki nam vedno ostane – mora ostati!
Pa prosim, ne pozabita na nas, ki še čakamo….
Vse dobro vama želim.
T
Draga Maj10
Joj joj kaj berem pa to ni res:( Draga Maj10 pošiljam ti en velik objem. Nimam besed, ki bi odgnale vsaj malo tvoje bolečine. Ja verjamem, da ne moreš jokati. Sem bila pred leti v podobni situaciji s tem, da je bilo pri meni vse ok razen utripa ni bilo. Vem kakšen šok in žalost sledi. Osebno bom verjela, ko bom enkrat držala otroka v naročju in nič prej. Ne krvnemu, ne uz,….ampak, ko se rodi živo in zdravo. Mogoče se bo kruto slišalo ampak bolje, da ne pride do nosečnosti, kot da je in sledi SS. Drži se in pogumno naprej. V mislih sem s tabo.
lp, žalostna februar20
Upam, da sledijo kaj lepše novice v bodoče. Mislim, da je skrajni čas.