Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost **MUŠKETIRKE 2012**

**MUŠKETIRKE 2012**

Punce hvala vam!

Maj10
kakšne dobre novice!!! Naša prva noseča mušketirka!! To pa je vzemirljivo!! Bravo, bravo!!!
Izgleda, da je tale beta HCG je zagonetna stvar – pa tudi to, da tako dolgo krvaviš kaže na to, da ni M po moje, ampak kaj drugega – kdaj boš pa šla na UZ,da pogledajo – meni so takrat na urgenci že vidli gestacijsko vrečko – ne vem pa, kdaj se to pojavi – madona, zdaj bo treba pa še kaj o nosečnosti začeti brat, ne? A si predstavljaš? Končno – tako sem vesela zate, da si tako lepo začela tole leto!!
Imaš pa prav – tole mora biti biti 1 – ali pa kar 2 prava borca!! Ampak počivaj zdaj!

Jaz še kar bolj počivam, mi paše.

Tana drug teden grem še enkrat na beto in če bo ta še naraščala, se bom šele potem naročila na UZ. Ker je bila včeraj tako nizka, da mora še malo zrast, da se bo približno vidlo, če vse ok napreduje.
Sej pravim, prej sem mislila, da imam pač M, sedaj ko vem, da se nekaj dgaja,me pa vedno kap, ko grem na WC in vidim kri.

čestitam,čestitam,to je pa res lepa novica.sem prav vesela zate,tudi če te v živo ne poznam.
Smo pa lani jaz ,ti in angelina skupaj trepetale,da bi dočakale plus,a ni nobeni na žalost uspelo.
zato sem toliko bolj vesela,da ti je ratalo ugledat plus,zdaj moram navijat še za angelino,pa ostale tu gor..zivazara,pa tana ali pana(jih zmeraj pomešam ).
lp vsem mila

Maj10 superca, samo da je uspelo. Vse bo še dobro, boš videla:-). Te krvavitve so kar pogoste, pa se potem vse dobro konča.

Drži se:-)

Ja, Mila, jaz pa čakam, da pride…(M). Zizike so ža zdavnaj dol padle:-P in to je po navadi znak za tečko.

Toliko nosečk je zdaj okraog mene in toliko jih je že rodilo v zadnjih dneh, da pa je že čas, da se še pri nas kaj prime:-). No, enkrat upam, da…

Pozdravček

Mila hvala. Tudi jaz ful navijam zate, da ti bo enkrat uspelo in boš videla, da ti bo! Dobrim ljudem se vedno nekje povrne.

Anglina, hvala tudi tebi. Meni so prsi dol padle 7 dan po et in me še zdaj ne bolijo NIČ. Tako da zdaj vem tudi za naprej, da to ne pomeni nujno slab konec. Držim pesti še vedno!!!!!

Rana ura zlata ura, dobro jutro mušketirke:)

ooooooooooo kaj to berem bravo Maj10 za beto. Zagotovo si srečka nosečka. Vidiš kako je beta narasla. Ti samo počivaj in pazi nase boš videla, da bo vse ok. Poznam primer, ko je bila nizka beta pa je danes mamica. Tako, da kar pogumno in sproščeno naprej. Držim pestke.

Tana13 bravo za celice. Srečno v torek.

Zivazara lepo, da misliš name. Evo me sem tukaj:)))
Kako pa ti? Počutje, voda, blato, kri,…vse pod kontrolo. Malo heca mora biti:)) No vidiš končno so se začele pozitivno odvijati stvari. Maj nas je presenetila zdaj si na vrsti ti. Nato pa še vse ostale. Drži se in tudi naprej lepo grej pikico.

Irena31 hvala za odgovor. Upam in želim, da bo vajina pot do male štručke čim krajša. Srečno. Če bom pa kdaj imela kakšno vprašanje pa verjamem, da mi boš z veseljem odgovorila lahko tud na kavi;) Srečno

AngelinaH, Anem, lili444,… tudi vam želim vso srečo in da bo letošnje leto, leto plus:))

Skratka želim vam vse dobro vsem in vsaki posebej.
Lep vikend

februar20

No, drage moje, grejem dva lepa pingota, naj jima ta pomlad dobro dene…
Grem počivat.
Kako ste kaj ve?

Lili444, mi lahko, prosim, razložila, zakaj so ti dali celotno terapijo, če na koncu nimaš punkcije in gre samo za transfer zamrznjenčkov.
Sama grem sedaj v postopek z zamrznjenčki in Reš mi je predpisal samo Estrofen in to je to.

Hvala

februar20, ti p si zgodnja za sobotna jutra :)) kako si ti?

Lili444 bravo za pingota in naj oba ostaneta pri tebi še 9 mesecev. Navijam ful močno!!

Moja betka je pa danes zrasla na 666,3 tako da počasi napredujemo. Ni sicer neka bogatija (ena punca je danes imela vrednost nekaj čez 3000, pa je imela ET tri dni za mano), vendar se oklepam upanja, ker lepo narašča. Bomo videli. Jutri še za UZ pokličem, napotnico sem že dobila, tako da mi druzga kot čakat ne preostane.

Bom lepo počivala in probala čim bolj pozitivno razmišljat. Še kar ne verjamem, da sem nosečka 🙂

kako ste ostale?

Pozdravljene

maj10 počasi se daleč pride. Bravo, ti sam počivaj in tako naprej čuvaj svoj zakladek ;))

lilli444, jaz sem tudi imela stimulacijo za zamrznjenčke. A te lahko vprašam, kakšno terapijo si imela??? Zdaj pa vsaj prve tri dni lepo umirjeno, daj se pocrkljat in navijam zate.

tina77, kaj ti pa naredi ta Estrofen, vedno me je zanimalo… ? Jaz imam svoje ovulacije in me vseeno mal dozirajo…tokrat sem celo prvič brez hiperce:)))

Ostale moje, lepo vas pozdravljam

Maj važno je, da beta narašča. Jaz sem jo imela 13. dan nekaj čez 380, punca zraven mene pa čez 2000 (pa je bil ravno tako samo en srček). Vse kar šteje je, da se na dva dni podvaja, če si greš gledati tiste tabele koliko naj bi bila beta po dnevih je med min in max ogromen razpon.

tina77 – zamrznjenče dobiš na dva načina: v naravnem ciklusu (delaš ovulacijske tese, -uz), če pa nimaš rednih m pa s stimulacijo. Stimulirajo z dravili, ki spodbudijo rast foliklov, tako se telo hormonsko pripravi in seveda tudi sluznica ustrezno zadebeli. Stilmulacija je le minimalana, tako da dobijo kakšen vodilni folikel, ki ga spremljajo. Ko je dovolj velik, ti dajo stopko in počakajo nekaj dni – da se starost zarodka mora biti pri transferu časovno usklajena z razvojem maternične sluznice. Npr. če so ti zarodke zamrznili 5. dan, počakaš po stopki 7 dni.
Vsaj tako delajo v LJ.
Kako pa je pri Rešu pa ne vem.

ZivaZara – imela sem puregon 125 in hkrati jemala aglurab tablete – imam PCO zato naj bi te tablete, ki so sicer za diabetike, pospešile presnovo v celicah, tako da doza hormonov bolje prime.

lili444,čestitke ,zdaj pa počivat.
maj10,super,super za rezultat.

tina77,
estrofem ovulacijo preprečuje,saj je tudi ne rabiš,odebeli pa ti endometrij,da se potem zarodek lahko vgnezdi.

Maj10 ja super za beto. Ne obremenjuj se glavno, da raste to je pomembo. Če bi padala bi bla kriza;) Drži se.

Lili444 bravo za pingote. Srečno

Kako ste ostale? Zivazara upam, da ti čas hitro mineva in kmalu sporočiš plusek:))) Držim pestke na roki in nogi;)))

lp, vsem mušketirkam
februar20

Hvala, Lili444 in Sonsin. Zelo zanimivo, kako različno od Klinike se tega loti Reš.
Osebno in laično mi je tudi bolj logično, da se telo pelje čez simulacijo naravnega cikla (s pripadajočo ovulacijo) in se potem naredi ET. Ne pa, da se da telo v stanje menopavze… čeprav mi je popolnoma jasno, da za vgnezditev potrebujem dober endometrij.

Ah…se sprašujem, kaj je sploh smisel… če s “svežimi” BC ni uspelo, kako bo potem z zamrznjenčki 🙁

Ojla drage moje

evo danes je šesti dan…počasi teče ta čas, počasi. Še jutri sem doma, potem grem pa kar delat, mi bo mogoče hitreje vse skupaj minilo. Danes sem šla zaključit bolovanje….če se pa ne bom počutila dobro, je rekla dr, da naj kar nazaj pridem. Sicer bosta pa samo dva delovna dneva, potem je pa itak spet vikend. Moje slabosti so minile, ne vem če je to ravno dober znak…glede na to da sem na vsako stvar tako občutljiva….če bi se zares prijelo, bi hormon mi rastel in bi mi bilo naprej slabo. Tako si jaz razlagam. No kar bo pač bo. Če ne bo ratalo, bomo šli jeseni ponovno, drugega nam ne preostane. Se borimo.

februar20, upam, da nimaš dolgih nohtol na roki, da se ti ne zažrejo v meso..od držanja pesti, hi hi hi, hvala ti, da misliš name. Bile smo skupaj vsega pol ure skupaj, pa imam občutek, kot da se poznava že ohohooo dolgo ;))

AngelinaH…. ne javiš se….upam, da je vse ok in da zizike niso bile pravi znak.

TANA13!!!!!!!!!!! Danes dobiš v čuvanje svoj zakladek. Javi se nam, ko boš lahko, Da se nam pohvališ in nam daš, polega maj10 malo svežega zagona.

lepo pozdrav vsem soborkam, ki čakate na +, javite se kako se kaj počutite, mogoče pa kaj novega odkrijemo :)))

Tina77, zamrznjenčKi so znani kot zelo dobri borci, zato imaš veliko šans da uspe!!! Ker mora zarodek najprej zadostit kriterijem za zamznitev, potem mora odmrznitev preživeti in če je to dvoje opravljeno, imaš vse možnosti, da se tudi vgnezdi. Kar pogumno!

Tana, poročaj! Mislim nate!

Zivazara, slabosti in ostali znaki pomenijo en drekec… jaz še sedaj nimam NITI ENEGA
znaka, da sem noseča, hormon pa naj bi začel povzročat znake, šele ko je dovoj visok, torej šele po tem, ko ti že potrdijo nosečnost, vse ostalo prej je bolj psiha. Razen, če ti res hitro narašča. Prav vem, da so mene nehale boleti prsi, ko je izginil vpliv stopke, nekje 7. dan, in me šele zdaj mogoče malo malo spet bolijo, ko se hormon povečuje.

No jaz imam UZ 4.4., to je jutri teden, če ne bo prej kakšnih bolečin in krvavitev, sicer moram na urgenco. Pa rekla mi je danes sestra Lili, da je vznemirjenje velik dejavnih za neuspeh, da mogoče to premalo poudarjajo, tako da moram res počivat in se nič obremenjevat z ostalimi težavami. Kot da je to ful lahko :))

Bodite v cvetju!

Drage mušketirke!

evo, se oglašam z veselo novico, da sem danes v čuvanje dobila 2 pikici :)))). Ena dobra, druga malo manj. Od 9 celic jih je bilo 8 dobrih, 5 se jih je oplodilo, od tega sta bili danes 2 dovolj zreli, 3 pa 10-celične ali kako že? To pa baje ni dovolj za zamrznitev. Ampak važni sta tile 2, ki sta v meni zdaj :)). Tako sva bila živčna včeraj in zjutraj da se nama je mešalo! Ko sva izvedla, da sta 2, pa sva bila oba ganjena. Jaz sem še zdaj in mi vsake toliko pritečejo solzice :).

Saj vem, da zdaj pride šele ta pravi boj, ampak glede na to, kako mi je kazalo v tem postopku in da sem se špikala 6 tednov, potem nisem vedla, če bodo folikli sploh zrasli, sem zelo zelo vesela, da imam zdaj teh 14 dni čakanja.

Moram pa povedat, da mi je danes dr. malo preščipnila maternični vrat, kar mi je tudi napovedala, da mora naredit (ne vem zakaj že) in da me od Et naprej malo boli noter, ščemi in predvsem pa mi je slabo!
Zivazara – ti praviš, da je tebi tudi bilo slabo od ET naprej, ali od stopke, ali kako? Mene malo skrbi. Sem danes dlje poležala in sestram povedala, da se ne počutim dobro, pa so poklicali dr. in je rekla, da mi od ET pa že ne more biti slabo.
Tko da upam, da je vse OK, je pa čuden občutek. Zivazara ti potem nisi ugotovila, od kje ta slabost, ali si?? Je še kateri bilo slabo po ET?

Zdaj bom kar ležala še maloin počivalata teden sigurno še. Imam pa podobne občutke, kot prvič – strah me je, da ne bi preveč migala in bi se kaj premaknilo, kar ni treba – ful čuden občutek – ga imate tudi ve? Me prav zanima, kaj dela zarodek v maternici, preden se ugnezdi – kateri dan je že to? Joj, moram spet maloprebrat te zadeve, sem se tako koncentrirala na prvi del :))

Lili444 čestitam tudi tebi :))
Zivazara – ti imaš 5.4., Maj10 ti pa zdaj 4.4. – kako se držita?
Joj bo napeto!!
Tina 77 – dobrodošla 🙂

Moj beta test je 11.4. – se sliši še daleč, ampak bomo že!!

Zdaj pa v boj z mušketirskimi sabljami in meči!! Naj nam tokrat le uspe!

New Report

Close