**MUŠKETIRKE 2012**
drage borke
v življenju se lahko zgodi marsikaj hudega.prav tako je hud udarec,ko zveš za neplodnost,ko to izvejo tvoji bližnji,prijatelji,znanci mogoče celo sosedje.mogoče sčasoma katera pove svoji okolici.najbrž je pod vprašaj postavljena tudi partnerska zveza.vse to drage moje ste že dale čez in prišle do postopkov,ki te po moje razgalijo,razčlovečijo.plus tega so tu tudi hormonske terapije,ki vplivajo na vaše telo.zaradi vsega tega,kljub podpori partnerja,zaradi tega drage moje imate vso pravico žalovati,rohneti,besneti in jokati.ko si razočaran si nekako sam v svoji žalosti in bolečini.kakšen lahko naredi korak čez,drugi rabi dalj časa.sama sem doživela izgubo zato poznam bolečino žalost bes in jezo.mogoče drugače.vem pa kaj je občutek nemoči,ko izgublaš bitko za bitko.ampak se vstala morala sem in šla naprej.danes pomagam raznim društvom in tako sem prišla tudi do vašega foruma.nekako sem si vas prilastila,vaše zgodbe izkušnje,če kateri lahko dam besedo tolažbe sem zadovolna,ker mogoče včasih od kakšnega,ki ni vpleten,ki drugače gleda na vse,mogoče ti prav ta človek,pokloni iskreno besedo in ti da iztočnico za naprej.pa to ne pišem sebi v prid ampak vam pišem iz lastnih izkušenj.drage moje nikoli ampak res nikoli ne izgubite upanja,samo pustite si čas.zato si vzemite čas,naberite si energijo pa boste vidle kako naprej.tam kjer je volja je tudi pot.
Pozdravljene!
ET je za mano. Nisem ravno najboljše volje zaradi izzida, pa očitno že mora biti tako.
Včaraj so torej rekli, da so trije lepi zarodki, danes pa je bil samo eden…. Ostali so se pač nehali razvijati.
Zakaj? Konkretega odgovora na to nisem dobila, tako kot ti, Pelkox. Biologinja je rekla, da se to pač dogaja, tako kot v “naravnem procesu”.
Tokrat sem imela res porazen rezultat tudi glede kvalitete celic, tako da bom malo razmislila, kako naprej.
Me ja pa malce zmotil komentar biologinje, da je zarodek zelo lep za tretji dan, na listu pa sem videla oceno 8. Ko sem govorila z eno izmed ostalih deklet, ki je imela ravno tako 3. dan ET in je tudi ona imel zelo lep zarodek, pa je imel oceno 10. Ne razumem, zakaj ne povejo po resnici. Oceni 8 in 10 zame nista enaki.
Mila hvala za spodbudo:-)
Punce, držte se
Pozdravček:-)
Angelina,no,enega si dobila v varstvo,ta bo ta pravi borec.
zdaj misli pozitivno in nič ne premišljuj,zakaj je tokrat tako ratalo,ker boš samo slabe volje.
Boš imela potem dovolj časa za neumnosti.
zdaj daj možgančke na off ,pojdi v naravo,mi smo danes imeli 22 stopinj,jaz cel dan v službi(za jokat).
lp mila
Drage moje,
tokrat se prijavljam pod drugim imenom – sem pa še vedno Tana13 – sem se končno registrirala na tem forumu :). Samo se ne znam odjavit, pa bom zdaj izgleda OK75 :).
NAjprej najlpeša vam hvala za vaše nasvete v sredo, ko sem bila res obupana in čisto iz sebe. Potem sem imela pa še v službi veliko stresa in sem bila zvečer tako utrujena, slabo mi je itak že par dni non-stop in samo padem na kavč in se potem prestavim v posteljo. In seveda ta strs okrog postopka je tuid naredil svoje. Zato se vam opravičujem, da se oglašam šele zdaj.
Evo, pri meni je zdaj tko, da so folikli iz srede na petek zrasli – največji iz 13 na 15, kar je baje OK, včeraj je bla spet ena druga ginekologinja – (3. ta teden) in mi je rekla, da pač bolj počasi rastejo, ker je tudi doza Puregona manjša. Potem sem ji pa rekla, da me zelo skrbi in je rekla, da je vse vredu in da naj ne skrbim. Stopko lahko pričakujem v nedeljo ali ponedeljek – čeprav po moje bolj v ponedeljek.
Potem sva se pa pogovorila še z mojim ginekologom. In poslušte to, baje da je bilo ves čas na moji kartoteki napisano,da bom imela IMSI – čeprav nama je bilo vmes rečeno, da ne – ne vem,kako je do tega prišlo?? IN če imava IMSI, potem sem tudi bolj pomirjena z mislijo, da imam ta grozen dolgi postopek – ker se potem vsaj splača (če hočeš IMSI, moraš imet dolgi postopek).
MOj G mi bo zdaj tudi naredil punkcijo in ET (če bo). Še vedno obstaja možnost, da mi naredijo delno punkcijo – s katero se izognejo, da bi prišlo do hiperstimulacije. Ker imam “številne” folikle, kot so mi do sedaj vsi G na UZ rekli, obstaja možnost hiperce.
G sem rekla, da se mi ne zdi dobro, da sem spet tako odreagirala, kot prvič – da se mi to ne zdi dober rezultat, če imam spet preveč foliklov – pa mi je rekle, da je še vedno bolje več, kot manj – ker iz “številnih” da bo sigruno sicer kar nekaj slabih, bo pa tudi kar nekaj dobrih.
Aja, G sem tudi povedala, da se mi ne zdi dobro, da me v postopku pogleda toliko različnih G, pa je rekle, da se zavedajo, da to ni najbolje, da pa je sistem pača tako najbolj učinkovit..Ja, ampak se mi zdi vseeno pomembno, da imamo me-pacientke zaupanje in dober občutek, kar nam olajša postopek.
Tko da drage moje, ostajam optimistka – borila se bom do konca, glede na to, kako dolgo se mi ta postopek že vleče, se moram borit naprej in upat na najboljše. Veste, kaj mi je še bolj postalo jasno po vseh teh pogovorih, po 3 G, ki so me ta teden pogledali?
Da je tole reševanje neplodnosti napol “umetnost” – obstajajo sicer “pravila” in ugotovitve, po katerih se G ravnajo, ampak vsega se na da predvidet – narava še vedno naredi svoje in na koncu, kot veste zmaga (ker prav ona odloča o tem, ali se bo zarodek obdržal) – hočem povedat, da je vsaka od nas primer zase v bistvu in da vsaka lahko malo drugače odreagira na zdravila – in tega G ne morejo predvidet – se pa trudijo in delajo po svojih močeh.
Ampak na drugi strani smo pa mi – pacientke, ki ene bolj, druge manj, želimo točno vedeti, kaj se z nami dogaja in si hočemo stvari razložiti tako, da so NAM jasne – kar nujno pomeni, da jih poenostavljamo – kar se pa pri tako kompleksni stvari, kot je neplodnost v bistvu ne da vedno. Tako da se mi zdi še najboljša kombinacija, da ohranimo eno dobro mero zaupanja v G, hkrati pa ostajamo informirane, da vemo, kaj se dogaja in opozorimo na kakšne stvari tudi same.
Angelina – super za tvoj rezultat – saj vem, če ti rečejo najprej, da so 3 – seveda potem več pričakuješ. Ampak važno zdaj je, da se ta malo bores obdrži!!
Maj10 – držim pesti še naprej – kako se držiš?
Zivazara – kako je zdaj pri tebi?
Pana13 – upam, da si kaj bolje -ja?
Tana13
Dober dan v lepo, sončno soboto!
Jaz se ravno odpravljam na piknik in gledanje nogometne tekme, sem pa rekla, da pokukam, če ste se kaj javile…pač ne moram, da ne bi pogledala ;)))
No tako, pri meni je vse ok, čakam sredo da dobim upam da obe pikici v varstvo:)) juhej. Moje počutje je tokrat dobro, sicer neka slabost mi je skos prisotna, pa srce mi mal težje bum buma… ampak mislim, da je to vse od psihe in straha. Si skos dopovedujem, da tokrat res ne bo nič hudega z mano, da ne bo hiperce, glede na to da sem lepo pridelala samo en folikel 18 na levi strani in na desni celo samo 10. Tako, da res ne more pridt do hiperce, samo saj veste, ko imate dvakrat tako izkušnjo, je težko da bi se kar požvižgal. Malček imam spodej tak neprijeten občutek, sam pomojem imamo to vse, saj mislim, da ni nobene, da sploh nič ne bi čutila. Mal me seveda samo kri skrbi, da se mi vseeno spet ne zgoščuje, to pa res ne vem kako gre s tem, zakaj se sploh tako zgosti….bom v sredo še malo povprašala. Mi pa res ne gre iz glave zakaj so me prejšnjič tako predoziral, no vem …vedno je bil drug G na UZ in me sploh neki niso obravnaval jaz sem pa tut bolj kot ne sam mal pojamrala….. takrat bi že morala takoj poiskat svojega, da bi mi vsaj punkcijo naredil in s tem tudi vsaj omilil zadevo…no pač kar je bilo je bilo….upam da tokrat zmagam in pozabim na vse te grde izkušnje.
Tana 1 oz OK75..hi hi, se ne bom navadila, tako da klicala te bom kar Tana, ok??
Kaj sem vesela, da si nas poslušala in poiskala svojega dr. Ta forum res deluje in prav vesela sem, da smo se našle in si takole vsaj en malček lahko pomagamo :)))))
Eko vidiš, folikli ti rastejo, tudi jaz imam zelo počasno rast, sam potem jim rata, sicer res da kar naenkrat pol zrastejo nahitro in potem saj veš, bum… No to da bi ti delali delno punkcijo je zelo fajn….viš kaj se je meni pripetilo, ker mi niso naredili punkcije….pač kao k so zamrznjenčki ne delajo punkcij, sam jaz k sem jih imela spet za cel razred, bi lahko tut drugi dr to videli…zato raje vidim, da me ima samo moj. Da ne bi imela takih komplikacij, bi nič ne imela proti njim, meni so še vedno vsi stručkoti, samo ja tolko nas je, da res tiste ki imamo težave je bolje, da smo pri svojem, ostale pa pač tako kot imajo. In res je, tukaj ni da ni, vsi so superski in včasih ko preberem kakšen post, ko jih kritizirajo, mi je prav hudo. Ker to so res ljudje, ne samo zdravniki. Nekako vsi so s srcem tam. Sem se prešnjič pogovarjala s sestro k dela na Uz, sem ji kar rekla, da je ful prijazna in taka topla…..je bila čist presrečna, je rekla da sem ji polepšala dan;)) No pa je rekla, da se zavedajo s kakšnimi pacienti delajo in da ji srce ne bi dalo, da bi sploh kdaj bila kaj osorna ali slabe volje….No pa smo potem imele obe polepšan dan. Uh kaj sem se kr neki razpisala in zafilozofirala…se opravičujem!
V glavnem Tana drži se, kaj sem vesela, da si zopet našla optimizem, da zopet gledaš na vse s svetle strani. Boš vidla, da bo vse ok, res. Zdaj te ima tvoj pod kontrolo in te bo poštimal, tako kot treba;)))
Maj 10 pogrešamo te, kje si? Držim pesti imam že nohte zaznamovane v dlani:))) Javi se nam
land…hvala vam za lepe poste, lepo je slišat od ljudi, ki nimajo veze z neplodnostjo in nas vidijo kot močne ženske. Ker marsikdaj od ljudi slišim, da tisti ljudje ki ne moramo imeti otrok, da nas “štrafa”..pa da se ne potrudimo dovolj, pa samo jambramo….ah sej škoda sploh o tem razmišljat…smo pač različni in s tem tudi različna mnenja… ITAK DA SE JIM NE DAMO
Mušketirke gremo na sonceeeee, lep viekend vam želim
Punce moje, najprej hvala lepa ker mislite name. Zlate ste in rada vsa imam!
Po pravici povedano ne vem, kaj se dogaja z mano. Že od 8. dne imam rjave izcedke, ki se jim je danes že pridružila krvava sluz. Fora je pa v tem, da sem danes zjutraj (10. dan) naredila test, da bi si v primeru, da je minus, nehala vstavljati Utrogestan in bi se mi končno ulilo. Ampak je bil na moje veliko presenečenje plus. Delala sem Clear blue, plusek je bil jasen in se je pojavil takoj, moti pa me, da je pokončna črtica od + tanjša, v navodilih pa piše, da morajo biti vse črtice enako debele, le manj intenzivne so lahko. Tako da ne vem… Se mi je namreč že 2x prej zgodilo, da sem imela urinski test pozitiven (sicer nisem delala CB), pa je bil potem krvni >2, torej čisto negativno, kar pomeni, da reagiram na nekaj, kar moje urinske teste dela pozitivne 🙁 se bojim, da je tudi tokrat tako, ker izcedki se stopnjujejo, znakov nimam nobenih, počutim se čist normalno, še PMS-ja več nimam. Ah groza! V četrtek imam beto pa bom itak vedela, kje sem, ampak kaj ko sem skoraj 100%, da ne bo nič. Samo zmedena sem.
Hvala, ker berete moje jambranje, hvala za upanja in tolažbe, ampak mislim da grem počasi proti koncu.
Uživajte v sončku, mene še vreme ne gane več.
Draga Maj10,
prosim ne obupaj, predvsem pa si ne nehaj dajati Utrogestana – sem slišala, da je to najslabše, ker saj veš, tuid če boš zakrvavela, to še ne pomeni, da je vsega konec! In potem je najhuje, da nehaš z Utrogestanom, ker je baje kar pomemben. Res verjemi, ni še konec!!
Vem, da ti je težko, ker se ti zdaj negotovost stopnjuje in je še težje zdržat, ampak ne zdaj obupat!
Raje se nam tukaj na forumu razpiši!
Zivazara – vidim, da bova zdaj te dneve obe na hodnikiih GK LJ – mogoče se pa kaj srečava :).
In upam, da ne faševa obe hiperce – čeprav mi je rekla zadnjič mikrobiologinja rekla,da je hiperca po ET-ju dobra, ker je ženska polna hormnovo in se potem raje prime :).
Tana13 (OK75 :))
Punce moje,
joj, jaz sem bla danes na UZ in sem spet pesimistična. Ne vem, verjetno me dajejo hormoni. Ampak moji folikli rastejo ful počasi, dane sje bil 1 sicer že 18, ostlai pa 16, največ jih je bilo 14. In mi je G rekla, da je vse OK, da imam še veliko potenciala. In sm ji rekla, da me to skrbi, pa je rekla, da je OK. Potem je ravno, ko mi je sestra dajala puregon, prišla zraven še Bokalova in sm še njo vprašala, pa mi je isto rekla, da ni to nič narobe, če bolj počasi rastejo.
Ampak meni se vseeno zdi, da je to prepočasi. IN me srkbi. Nekaj mi govori, da tole ni OK. Sja pravim, mogoče je pa samo moj strah in dejstvo, da se špikam že od 9. februarja – a si predstavljate???
Meša se mi.
Nasl. Uz imam v torek.Takrat pa upam, da bom vedla več – sem pričakovala že danes, da mi bodo rekli, kdaj bo stopka – zato sem tuid tako razočarana.
Maj10 – kako je pri tebi? Oglasi se kaj prosim….
Lepo nedeljo punce.
Tana13
Tana13,
da te malo potolažim. Tudi moji bivši sošolki so folikli zelllo pačasi rastli, pa ji je na koncu uspelo z zamrznjenčkom.
Kaj se ti potem že od 9.2. špikaš s z dvema “dozama” ali si 9. zečela s suprefactom?
Važno je, da pideš do punkcije. Meni pa vedno ful hitro zrastejo, pa sem imela v tem zadnjem postopku zelo slabe celice. Tako, da še danes ne morem verjeti, kako slabe so bile. Važno je, da so zrele in “zdrave”, pa tudi če malo dlje traja.
Je pa hudič tole, ko smo pod temi hormoni. Meni do sedaj niso delali težav, so me pa napadli včeraj zjutraj, ko sem bila tečna in jokava, da sama sebi nisem mogla verjeti. Danes mi je pa vseeno za vse. Joj, le kdo bi nas razumel…Pa saj veš, kako je, to pač moramo potrpeti in vzeti vse za dobro, čeprav ni lahko.
maj10, upam, da nas razveseliš z lepim plusom. Tudi jaz sem na “čakanju”…. Test 4.2. Pa rezultat že kar poznam. Ah, brez veze:-P
mila71, lepo te pozdravljam:-), kot tudi vse ostale:-)
Pozdravček
OK75!
Oglašam se, da te morda malo potolažim. Tudi sama se špikam s puregonom že od 11. 2. in v pon imam zooooopet UZ. Sem pa v postopku za zamrznjenčke in tako dolgo ni še nikoli trajalo.
Sem nazadnje pridelala hudo hiperco zato so začeli le s puregonom 100, čakali smo 2 tedna in zgodilo se ni nič. Nato mi je profesor predpisal še aglurab (imam PCO) in smo zopet čakali in dočakali en lep folikel, ki pa se je žal pri 15 ustavil in nato izginil. Pa smo šli kar še 1x od začetka s povečano dozo 125 puregona. Vedno čakam profesorja, med vikendi pa so drugi kar hoteli prekinit postopek, a sem vztrajala pri dogovoru z dr. Tomaževičem. Sedaj imam 3 folikle, ki tudi zeloo počasi rastejo, ampak zaenkrat kaže, da bo … upam. Smo pri velikosti 16.
Vmes sem bila že parkrat čisto obupana, pa vesela, pa apatična in naveličana vsega. Sedaj sem v stanju ko kar avtomatsko hodim na UZ, včasih si želim, da bi bilo že vsega konec, ne glede na rezultat, drugič sem spet polna optimizma in si mislim, da po 10 letih bojev, bi pa res lahko uspelo …
No vidiš, pa sva le dve dolgoprogašici … vseeno boljši občutek, kot da si sam tako “kompliciran”.
LP in videla boš, zmaga je na strani vztrajnih in pogumnih!
AngelinaH in Lili444,
hvala vama za tolažbo – to mi veliko pomeni – ker se na momente počutim kot da res totalno “ven iz vrste skačem”, ali pa kot da sem en eksperiment na pol, ker res ne vem, kako je mogoče, da se ti postopek tako zavleče. za psiho je tole precej težko.
AngleinaH – 9..2 sem začela s Suprfactom, ki so mi ga s povečno dozo podaljšali za 1 teden, 9.3. pa sem začela z Puregonom 150. Pa mi je ta teden ena od G na UZ rekla, da se Puregon lahko jemlje samo 3 tedne in če do takrat ni nič, da se postopek prekine – pa me zdaj že skrbi malo.
Lili444 – a je tebi prof. Tomaževič kaj takega rekel mogoče?
Jaz sem v prvem postopku sicer imela Puregon 200 in sem imela 20 celic, 14 oplojenih, pa samo 2 zarodka – 1 vstavljenega, drugi ni preživel. V glavnem zelo slab rezultat, glede na število celic ne? So mi pa zato dali zdaj manjšo dozo Puregona.
Veseli me res, da nisem edina, ki hodi na UZ kot v trgovino – ne še tja ne grem tako pogosto :). Jaz tudi upam, da to, da rastejo počasi,ni slabo,ampak kvečjemu dobro – da bodo lepo počasi rastli.Ampka verjetno me bosta dobro razumeli, če vama rečem, da je občutek čuden, skrbi me in moje razpoloženje je seveda pod hormoni in mi je res hudo na trenutke. Možu ni nič jasno. On na vse skupaj gleda zglavo, racionalno in se mu zdi zaenrkat še vse OK. Jaz pa travmiram….
Lili444 upam potem, da bova imeli ta teden končno punkcijo. Nisem si mislila, da se bom tako veselila punkcije – ko bi jo vsaj imela 🙂
AngelinaH – držim pesti zate – kdja imap test – 4.4. – joj to se pa tudi vleče, ne? Ampak kot sem že pisala na tem postu – misli si, da si že noseča – in se probaj čim bolje spopasti z negotovostjo, ki pride vsake toliko časa – saj vem, da ni lahko, vsaka faza je v bistvu po svoje težka.
hhahahha, pa me je en nasmejal …
Tana13 – Meni je Tomaževič rekel samo, da bomo kr nadaljevali, ko po prvih 14 dneh ni bilo nič, kaj pa čmo čakat, pa drugič od začetka začet. Se pa on drži protokola “step up”, redkokdaj prekine, razen če ni nujno potrebno. Jaz se na majhno dozo različno odzivam, vsakič drugače, na le malo večjo pa tako j preveč. Da bi se Puregon uporabljal le tri tedne, prvič slišim, vsaj meni noben zdravničk ni nič rekel …
Ponkcije pa pri zamrznjenčkih ni, samo stopka in čakanja na peti dan na transfer.
Držte se!
Dobro jutro moje mušketirke
Evo jaz sem se danes zbudila, nekoliko z bolečim trebuhom in še vedno mi je kar slabo…kar nekej! Bolj se sreda bliža, bolj se bojim, kako bo.
lili44 berem, da si ista reva kot jaz…… tole s hiperco res ni fajn. Daj mi ti povej glede na to, da sem tokrat res dobila minimum..75 enot Menopurja ( ker na Puregon 100 mi pride eksplozija in ostanem v bolnišnici en teden, na sigurno osem urnih infuzijah:(( ). Pa glede na to, tudi če so zamrznjenčki in ti grozi hiperca naredijo lahko tudi punkcijo, da te vsaj malo razbremenijo. Sam pri meni na žalost niso nič upošteval …ajoj.
Zdaj sem pa ful lepo pridelala en lep folikel, katerega smo počakali, da je zrastel do 18. Več nismo upal….pa sej glede zamrznjenčkov itak več ne rabiš. Me pa skrbi…glede na to, da ne vem kako se počutiš pod zdravili, ker imam zmeraj hiperco, k je normalno da mi je malček slabo, saj od enega folikla mi ne more biti nič, kajne??? Ma saj vem da imam neumna vprašanja, ampak po dveh hipercah…..ne vem režejo me lahko na živo, sam tega pa res ne bi več doživivela.
Ti vidim, da si tudi lepo reagirala tokrat….a mi lahko poveš še tvojo izkušnjo. Hvala
Tana13, zdaj te bomo pa po riti:)) Nič ne bo hudega, boljše da počasneje rastejo, kot prehitro, pa je vse prazno ali pa celo kar popokajo. Jaz upam, no da si danes dobro opravila in da si prišla do zaključka. Jaz sem prvič imela tudi dolgi protokol, kateri se je zavleeekel, potem sem pa še hiperco fasala…. lej pa smo dal čez. Sej veš da si prava borka!!!
Javi kaj so pogruntal :))) Drži se
Maj10, prosim, daj se nam javi!!!!
Lep začetek tedna vam želim
Jutro drage moje,
vidim, da se vam vam kar dogaja res. Oh punce, kar smilite se mi, ker imate toliko problemov z vsemi temi UZ, z rastjo foliklov. Samo obupat ne (ah vem nekaj govorim tja v tri dni, ko sem pa sama na tem, sem pa popolnoma ista).
Tana, ZivaZara, Maj10, Lili44, Angelina – vse dobro vam želim res. Pričakujem da me vsaj ve spravite v dobro voljo, ter spremenite te slabe rezultate v lepe, velja. In seveda tudi vse ostale, ki nas berete in delate na tej misiji nemogoče.
Jaz kot ste verjetno opazile, nisem najbolj zgovorna. Že dva dni se počutim tako slabo (psihično), slaba volja je res moja trenutna vrlina. Toliko bolečine imam glede svoje zadnje preizkušnje. Kolikokrat dnevno se sprašujem, kako bi bilo lepo, če bi bila doma in pod svojem srcem nosila pikico, ki nama je tako čudežno uspela. Sprašujem se, s čim si res zaslužim to bolečino, pa ne najdem odgovora (saj vem, marsikatera od nas se o tem sprašuje, vem vem). Re trenutno sem resna psu, priznam in po pravici povem, da mi prav paše, da sem še vedno na bolniški. Mogoče bi bilo bolje, da bi šla v službo, vendar mislim, da ne bi bilo kakšnega učinka od mene.
Ah saj bo,saj se bom spravila nazaj v red – upam.
Lp Pana
ZivaZara – po mojem bi te lahko zaradi hiperce pred transf. punktirali, ne govorim pa iz izkušenj.
Hiperca je pa bila moja najhujša fizična izkušnja do sedaj. Jajčnike sem imela 14 cm velike, po mojem so me tudi premalo spunktirali. Jaz sem mislila da bom takrat v bolnici počila, nisem ne spala, ne jedla, ne pila, lulala skoraj nič, kar pa je priteklo je bilo bolj podobno vodeni krvi kot pa čemu drugemu pa tiste infuzije sem sovražla, ker sem bila po njih še večji sod.
Ko je bilo najhuje je bil pa tudi vikend v kliničnem in tam se itak noben zdravnik ne spozna na naše težave, sem morala kar sama zdravnici na viziti razlagat kaj se dogaja z mano.
Zaradi moje varnosti tudi nismo delali transfera, ampak smo 6 zarodkov zamrznilli.
Sem pa letos decembra doživela “zanimivo” izkušnjo. Ko so me že nekaj časa filali s hormoni in so bili folikli končno na 13, mi rečejo, da bojo prekinili postopek, ker imajo okrog novega leta 14 dni DOPUSTA! Meni se je čisto snelo … Pa smo prekinili in bil je ves trud zaman.
No, imam pa danes dobro novico, folikli zrasli na 18 – 21 in sem dobila stopko! MARIJA, SEDMICA!!! Transfer imam pa ravno na rojstni dan. Rok bi bil pa blizu moževega RD. Ja, blo bi kar preveč lepo, kar kičasto …
Držte se!
Draga naša Pana
sem vesela, da se nam javiš, da te slišim, da greš lepo korak za korakom naprej. Na žalost bo samo čas prinesel novo moč in novo upanje. Nič ne moramo prehitevat. Pa morda je tudi prav tako. Da zacelimo rane in se zopet najmočneje postavimo na noge.
Prav je da si doma, sicer vem vedno rinemo v to službo….. kot da bo kaj bolje, pa kmalu uvidimo, da smo čist navadne tepke, pa si rečemo mar bi bila doma, pa se še malo pocrkljala.
Vem, da doma več razmišljamo o vsej tej situaciji, o čustvih in potem že prav globoko zapademo v vprašanja zakaj jaz…..te so najhujše. Ampak morajo pa biti! Jaz pravim, da nam je dano vse to hudo, pač nekdo mora tudi to trpet…nekdo mora in izbrane smo bile me..zakaj? Zato ker smo močne in lahko to pretpimo n tudi zmagamo. Vsak človek je za nekaj na tem svetu….me smo očitno pač za to, da šibkejšim pomagamo….. uh ja. Kako bi pa bilo, da bi kar vsi vse imeli :))) Mah danes nisem nekaj taprave volje….očitno mi hormoni nagajajo, ker mi gredo kle na šihtu tako zelo na živce, prav vsi, če bi lahko, bi se kar sama s sabo skregala:)))
Ampak sem pa bojevita danes, to pa in ni vrag, vse bomo zmagale!!!!!!!!!
drage moje vse
dons je pa res hudič tam zgoraj ne vem a je luna a kaj.zdeeej pa dost tega pritoževanja.jaz vas tukaj takole bodrim,pa kje je vsa vaša dobra volja,vaš zagon.dajmo dajmo punce takole pa ne bo šlo.če ne boste uspele,se boste pognale v nov boj.sej sem že pisala,da rada dam besedo tolažbe,spodbude ampak tole drage moje ne bo šlo.dons ste malce preutrujene jutri je nov dan.moram mal pametovat.sm kakor auspuh na mojem avtu,ki mi je,mimogrede danes odletel-auspuh mislm.pa sem komaj prpršačla domu je bil že spet nov alarm,bivša tašča bi rada knedelčke pa jaz dobra, beri neumna duša, lafam u trgovino in prinesem napačne.vsa živčna pridem domu si skuham napačne knedelčke,se nažrem,ker se pol bol počutm in si rečem no zdej grem pa pogledat,če je kej novga.pa ni. še nč.pa vas morm mal okrcat, pa mal sem vas probala razvedrit oz.potolažit,da je dons en zaj… dan,ne glede nato a si poln hormonov al pa nažrt knedeljčkov.zato drage mušketirke:ne odložite še svojih mečev!!!!!enkrat more bit.korajžne ste,volja pa tudi nekaj velja!PUNCE DRAGE NE OBUPAJTE!!
Pozdravljene drage moje mušketirke 2012:)))
Evo tudi jaz se oglašam po dolgem času. Nisem vas pozabila mislim na vas in še vedno navijam za vsako posebej.
Vidim, da smo še vedno vse skupaj na starih poteh. Žal mi je za vse, ki ste imele neuspešne postopke. Tiste, ki ste trenutno v postopku pa močno držim pesti, da bo uspešno in se tale statistika vsaj malo popravi. Ko berem vse skupaj me kar malo strah postane že nekaj časa nisem prebrala dobro novico, ki bi me razveselila in mi dala elan za naprej.
Pri meni je vse po starem. Pauza še vedno traja od zadnjega postopka je minilo šest mesecev. Moram priznati, da kar odlašam. To bo moj šesti se pravi zadnji, ki je brezplačen mogoče zaradi tega tudi tuhtam kdaj se naročiti. Napotnica je doma, evidenčna št. tudi, samo odločit se moram kdaj bi šla. Tokrat sva se dogovorila z G, da bo kratki postopek (do zdaj sem vedno imela dolge). Upam, da mi nova kombinacija prinese tisto, kar si želim. No ja bomo videli.
ZIVAZARA večkrat se spomnim nate. Upam, da narediš otvoritev. Potem pa še vse ostale za tabo. Držim pesti.
LILLI444, TANA, MAJ10, ANGELINA,… tudi vam želim vse dobro in predvsem pozitivne testke. Kot je napisla Pana naj se tale statistika vsaj malo popravi.
PANA žal mi je. Drži se draga moja.
Se tipkamo;)
lp, februar 20
Hej punce,
mene pa že malo skrbi za Maj10 – nič se ne oglasi, sem ful mislila nanjo te dneve…..
Zivazara – ker si napisala glede našega trpljenja, da smo bile prav me izbrane za to vrsto trpljenja -in da bomo zmagale. Se strinjam s tabo, moram pa dodat, da vedno bolj ugotavljam, da res vsak dobi svoj križ na rame in se verjetno tudi vsakemu zdi, da je njegov najtežji. Je pa po moje verjetno tale res med najtežjimi, so pa tudi še drugi, ki so precej težki. Zakaj ravno me? Enkrat sem nekje prebrala – Vsak nosi v sebi darove, ki jih potrebuje na svoji poti…. – bo držalo ne?
februar20 – dobrodošla nazaj. Razumem tvoje dvome in strahove, zato pojdi v postopek, ko boš pripravljena. Čeprav po moje, nikoli nismo zares pripravljene – saj se je težko vnaprej na tole pripravit. In zoprno je, ker si vedno – hočeš -nočeš- probamo stvari malo vnaprej predstavljat in maštamo, kako bo. In moja izkušnja je, da je to narobe, ker vsaj jaz sem bila do sedaj vedno razočarana – 1. je šlo vse gladko,imela sem dobr občutek,pa na koncu veliko razočaranje, ker se plod ni obdržal. 2.- sem ob jemanju Supreacta zanosila in 4 dni po + na testu splavila. Zdaj 3.- ko sem bila prepričana, da pridem do zarodkov, pa imam težave že z rastjo folikov in spet ne vem, kaj me čaka.
Vedno bolj se mi zdi, da je vse skupaj ena sama loterija. In enkrat zadanemo.
Držte se punce.
Mene jutri čaka UZ – upam, da so folikli kaj zrastli.
Dobro jutro:))
Evo še danes sem sama, jutri pa dobim upam no, da dobim obe moji pikici. Komaj ju čakam.
Počutje zaenkrat ok, tako naj ostane, pa ni vrag da zmagam!
februar20 vauuu sem te vesela, sem te že pogrešala in spraševala po tebi…pa mogoče takrat še nisi nič čekirala. Ja te popolnoma razumem s čim se boriš….kar ne upaš it, ker imaš v glavi, da je to zadnji postopek. Pa ne smeš tako no. Glej nič hudega tut če je zadnji postopek na zavarovalnico, so potem tudi še druge možnosti…. vem, vem imeti keš! Sej vem da si to rekla :))) Ne glej, nikoli se vsa vrata ne zapro!!! Samo to si zapomni, vedno tudi če boš mislila, da so vsa zaprta, vedno ampak res vedno so nova odprta! Moja sestra mi je vedno pravila, ko prideš do križišča in ne veš kam it…vse poti so prave, ena je bolj ravna, druga strma, tretja ovinkasta… vednar vsaka je premagljiva :)) hi hi, no meni je pomagalo, jaz imam tisto saj veš najbolj strmo..hi hi, ampak čeprav se že grizem v kolena, mi gre in mi bo šlo. Ti kar zberi pogum, kako že pravijo kdor čiča pa čaka doma, ne bo nič naredil. Ti se lepo zdej nadihaj, razbistri misli, da boš še pred poletjem trebušček lahko kazala.
Tana13…enkrat pa OK75…HI HI, nekaj te heca :)))
Kako počutje, kako kaj folikli?? Uz uspešen, itak! Jaz verjamem vate.
Ja jaz sem tudi že v skrbeh zaradi MAJ10!!!!!!!! Sem tudi že spraševala, pa je kar ni….
MAJJJJ10 JAVI SEEEEEE!!! Misliš, da naju je slišala???
Lep dopoldan vam želim, pa se še kaj oglasim