**MUŠKETIRKE 2012**
Jutro,
no pišem še enkrat. Prejšnji post mi je pobegnil 😉
Drage moje punce – hvala za vse vaše pozitivne besede – potrebna sem jih, priznam. Po pravici povedano, sem vesela, da je “mogoče” prišlo do nosečnosti po naravni poti in seveda upam, da obstane. Me je pa prav tega strah – tega razočaranja, da bi se sfižilo, kajti kakšnih znakov nimam, tako da se sprašujem kaj se dogaja tam notri.
Sem si prav rekla že včeraj, da se ne smem več toliko obremenjevati s tem in da če je usojeno, da postanem mama potem prav, v nasprotnem primeru pa gremo pač naprej v postopek naslednji mesec. če me bo pustil ginekolog.
ZivaZara, upam da si dobro opravila danes v LJ, Maj10 ti pa dobro opravi jutri na ET, pa kaj se še javita oz. tudi ostale.
Tana13 pozdravček tudi tebi – si kar nekaj časa nisva nič pisali.
Vesela sem za vse,ki ste v postopkih in držim pesti, da se vse vsem obrne na pozitivno stran.
Pana13
Hej punce!
madona, ene par dni me ni blo na forumu, pa sem toliko zamudila. Pana13 – juhu – kakšne dobre novice – kako dobro poznam ta občutek, ko končno dočakaš + – takrat, ko ga najmanj pričakuješ. Imaš potem kar ves čas en tak nasmešek na obrazu ne? Upam in ti iz srca želim, da bo pri tebi vse vredu in da se tvoja oikica lepo grej pri tebi 🙂 Držim pesti. Čaki kdaj greš na pregled, ali kako?
Maj10 – vidim, da si bla čez vikend nekaj zaskrbljena – ampak zdaj je vse OK, ne? Sem mislila nate, čeprav se nisem nič oglasila – sem se malo potepala (probam se zamotit). jutri imaš ET ne? joj, drži se – in javi se nam!
Zivazara – a se bova midve kaj srečale na UZ-jih? Ali boš ti zdaj posebej hodila k svojemu in ne tam v gužvo ? Se mi zdi res fino, da si se tko zmenila. Tudi jaz sem razmišljala, da bi se probala z Drobničem (moj dr.) zmenit, da bi mi naredil punkcijo in ET – da bom bolj mirna in mi bo lažje.
V glavnem punce držim pesti za vsako od vas in za vse nas skupaj!!
Maj10 – jutri bom mislila nate!
T
Dobro jutro, dober dan ;))
Maj 10 mislim nate, danes je prav en tak poseben dan. Jaz se vedno na dan ET tako lepo počutim, tako nekako drugače. Želim ti, da ti bo teh čakajočih 14dni hitro minilo in da nas obvestiš o lepi novički, tako kot nas je naša Pana. Lepo počivaj in javi se nam kaj med čakanjem.
Evo jaz pa sem včeraj dobila Menopur, ajme mili…. to treba mešat, delat koktejle. Sem pa res razvajenka s Puregonom samo špikneš in je fertih. Še dobro da imam sam za dva šusa. Ja jutri in v petek se špiknem, v soboto pa imam prvi UZ.
Tana 13, žal se gužvi ne bom izognila, no pa sej ni nikol neke hude gužve, saj gre hitro. Sem pa tako dogovorjena z doktorjem, da ga kar počakam v avli in ko končajo raport se dobiva in to naj bi blo to. No v soboto me ne bo imel on, pač vikend, pa tut še ni tolk pomembno, k itak še ne bo nič….Sem res vesela, da mi bo na razpolago, nekako čist drug filing imam. Nekako bolj varno.
Ti boš tut drug teden na UZ ŽE KAJ VEŠ KDAJ??? Jaz bom v soboto lahko javila kdaj bom spet v Lj, pa če bo isti dan bi jaz bila za kakšen čvek! No sej o Drobniču sva pa midve že razpravljale ;))) Ti ga sam vprašej, boš vidla da ne bo nobenga problema. Imam občutek, da tudi oni radi vodijo par čez celoten postopek. Žal realnost je taka, da ravno vseh ne morajo….je pa tudi njim lažje nekako vodit par, če jih sledi. Ti ga sam pocukej za rokav.
MORAM ŠE VPRAŠAT ZA FEBRUAR 20, ČE BEREŠ JAVI SE KAJ, DA SLIŠIM KAKO SI KAJ!
Mušketirke bodite lepo obsijane s sončkom
Punce moje zlate, dobro ste mislile name, sta me pričakali dve lepi blastocisti, ki ju zdaj grejem, trije zarodki so se še obdržali, ampak so bili premali za zamrznit. Pa saj ni panike, itak mislim menjat, če mi slučajno ne rata. Ampak danes ni dan za o tem razmišljat.
Kar se bolečin tiče, so še zmeraj s tem da sem danes ponoči skoraj skup zlezla, mi je ko sem ustajala z wc-ja tako slabo ratalo, da sem se kar na tla usedla, drugeče bi pomojem kam usekala- res grozen filing. Potem sem nekako prlezla do kuhinje in začela klicat mojega, revež je komi dojel, kaj se dogaja. Ampak dopoldne sem bla že ok, malo sem pojedla, preden sem šla od doma.
Zdej pa bom počivala, tud na sprehod ne grem! 🙂
Maj10 – super – ful sem vesela zate – to je pa res lepo.
Zakaj pa misliš, da si skoraj skupaj padla? A si kaj spraševala, kaj bi to bilo? Kdo je ti je pa delal ET danes?
V glavnem, lepo, lepo grej svoji pikici, počivaj in misli samo na lepe stvari. Pa javi se nam kaj :).
Jaz tudi upam,da bom kmalu šla po tvoji poti …:))
T
Jutro drage moje,
Maj10 super, lepo grej svoji pikici in bodi optimistična, da bosta ostali pri tebi in to obe ;).Držim pesti in počivaj – tako kot moram jaz. Super je tudi to, da boš imela za naprej tudi zamrznjenjčke.
Sem vesela, da se tudi vam dogajajo lepe stvari.
ZivaZara – želim ti da se tudi tebi dobro izteče postopek. To da te bo imel skoraj samo en dr. je super, saj sebolj posveti potem tvojemu celotnemu postopku. To mi je všeč pri mojemu dr. Rešu, da je vedno zraven (ima pa kakšne druge slabosti – kot vsak,kajne).
Tana13 – ko sem bila zadnjič na pregledu priginekologu sem bila zaradi dolgotrajnega krvavenja (nakar je pa urinski test pokazal +). Verjemi, da sem bila popolnoma v razsulu. Ja, zajokala sem, ko sem napotnico za beta HCG pokazala možu, kjer je bila obkrožena nosečnost. Ja, želim si, da bi še vedno trajala (čeprav pošteno povem, da sem iz dneva v dan bolj skeptična). Ne verjamem, da sem rojena pod tako srečno zvezdo, da bi uspelo tako naravno.
Kot sem že rekla, ne čutim nikakršnih znakov (no po besedah mame naj jih še ne bi imela, ker sem verjetno še premalo noseča). Vendar pa bi kolikor vem, morala imeti bazalno temperaturo višjokot normalno, kajne. NO ravno danes zjutraj sem jo merila in imela 36,4, kar se mi pa zdi premalo in pošteno povem, da zgubljam upanje. Na internetu sem brala ravno o BIOKEMIČNI nosečnosti in sem se kar pošteno našla v tem. Prilepila sem tudi link, le mogoče katero zanima –
http://www.bambino.si/biokemicna_nosecnost
Ampak da ne bom preveč jamrala, po eni strani se pač ful bojim, po drugi pa se še vedno oklepam dejstva, da mogoče pa je še vedno nosečnost in da sem iz tiste skupine žensk, ki nič ne čutijo, da so noseče inso. Upam res upam. No kakorkoli, več bom zvedela v ponedeljek zjutraj ko grem v ZD zmerit vrednost beta nosečniški hormon. Do takrat se bom poskušala umirit in sprostit.
Punce, hvala ker me poslušate – berete in tudi svetujete (danes sem samo jamrala, saj vem). Se že vnaprej oproščam. Se vidi, da sem slabe volje – zunaj tako lepo vreme že nekaj dni, jaz pa dan za dnem na kavču. Ampak po navodilih ginekologa 😉
LP Pana
Punce hvala vam vsem za lepe želje!
Mila ja res me matra vse po vrsti tokrat, pomojem je bilo preveč hormonov v tako kratkem času, tako da če zdaj slučajno ne uspe, si dam vsaj pol leta mir.
Zivazara, dobro štartaj danes z injekcijami, v soboto ti bo po mojem Požlepova UZ delala, glede na to da je dežurna ta teden. Ona je men tud super.
Tana, pojma nimam, kaj se je dogajalo, vem samo, da mi je tolk slabo ratalo, da sem bla v trenutku čist prosojne barve (sem bila ravno pred špeglom), pot mi je začel po hrbtu tečt in občutek sem imela, da me bo zmanjkalo, tako da sem se najprej usedla na kad, s kadi pa na tla. Ko sem šla nazaj spat, je blo ok, dopoldne sem bila še malo čudna, včeraj pop pa že čisto ok, kar se tega tiče. Omenjala nisem nič, ker se mi ni zdelo relevantno, ker mi je itak že moj zagrozil, da če se to še enkrat ponovi, da me na urgenco pelje.
Mah sploh ne vem, kaj me tokrat vse matra, pa sploh nisem sicer neka koza občutljivka, mogoče je res malo hiperce, kaj pa vem. Sej počivam skoz zdej, čeprav bi raje po sončku skakljala. 🙂
Pana, zamrznjenčkov nimam, so bili ostali trije premajhni za zamrznit. To sem itak pričakovala, ker mi vedno isto rečejo. Da bi le bil kakšen od telih dveh zmagovalec <3
Daj mi povej, pa kako to, da te niso že takoj po pregledu na beta HCG poslali? Ker je v krvi itak nosečnost prej zaznavna in najbolj realna. Ne pa da te mučijo do ponedeljka.
Kakorkoli že, upam da je to to, znaki gor al pa dol. Znake si znamo ponavadi same namislit ali pa odmislit, ker psiha je kriza, tako da ti raje pojdi čimprej na krvnega. Jaz na tvojem mestu bi šla v Adrialab npr., samoplačniško, ali pa na napotnico tja, kamor itak misliš it, ker še 4 dni sigurno ne bi bila rada v negotovosti. Ti pa kakor želiš. Želim ti vso srečo in vse dobro!
Oh maj10 – oprosti sem te očitno narobe prebrala. No saj je vseeno, le “eden če ne že oba” naj ostane zmagovalec, kajne. Držim pesti, res.
Zakaj me niso dali na ta test takoj, ne vem in po pravici sploh nisem kaj takega pričakovala. In tudi ginekolog ne, tako da,..ja ne vem. Saj sama po eni strani tudi razmišljam o tem da bi šla, pa vendar kar ne najdeš tiste prave odločitve. Verjetno zaradi tega, ker se bojim.
Maj10 hvala ti – saj bo, kakorkoli se bom odločila in ko bom prišla do kakšnega bolj vidnega rezultata vam itak sporočim. Pa če bo negativen ali pozitiven.
LP
Maj10 – ma daj, itak da bodo dvojčki :))) – razmišljaš tako, da boš dvojno zibala – imaš vse realno šanse zato!!
Pana13 – a veš kaj, meni se zdi tudi čudno, da te pusitjo tako dolgo čakati, tudi glede na vse, kar si že prestala. Jaz sem tarkat bila v postopku in sem šla kar na urgenco,kjer so mi naredili tudi beta HCG test – sicer se mi bi po moje zmešalo, če ni bi takoj izvedla. Je pa res, da sem imela tudi že znake – bila sem enih 4-5 tednov noseča – počutila sem se nekako drugače, kot bi bila jaz in še nekdo – fin občutek. Pa vohala sem tako dobro, da je bilo že grozno na momente (ker potem vohaš tudi vse tisto, kar si ne želiš :)).
Ampak glej, to, da ti nimaš znakov je brez veze, nobena indikacija ,da nisi noseča – tako da jaz bi tudi na tvojem mestu šla delat test – ker najhujša je ta negotovost in živčnost – to pa itak ni dobro za plod.
Mislim dobro, danes je itak četrtek, zdaj verjetno ne bo več velike razlike, ker preden bi dobila rezultat, bi bil že ponedeljek :(.
Sploh pa – zakaj pa ne bi imela ravno ti take sreče, da bi po vsem tem, kar si prestala lani, zdaj dobila posebno darilo – naravno nosečnost!!! Razmišljaj raje tako…..je možno, se dogaja in zakaj se ne bi pa tebi to zgodilo?
Maj10 – počivat – boš že potem letala okrog, ko boš boljša, Pana 13 ti pa tudi :)).
Jaz se pa danes 6. špiknem – malo že čutim levi jajčnik, verjento je moja tovarna jajčec že začela delat :))). Sva z možem stavila, koliko jih bo tokrat :)).
Lepo se imejte punce, če bo kriza pa pište! Pa tudi če ne bo :))
oh pikapoka20,žal mi je zelo. :(( Drži se, kakšen teden bo hudo, potem bo pa počasi bolje. Objem!
Jaz sem med 1. in 2. postopkom imela 6 mesecev pavze, ker sva imela vmes poroko, med 2. in 3. pa nekako 4 mesece (po treh mesecih greš lahko v nov postopek). V enem letu sem imela torej tri postopke, čutim pa, da je telo kar malo utrujeno od vseh hormonov, tako da bom v primeru, da sedaj ne uspe, naredila spet ene pol leta pavze.
Po občutku pač, ne gre ravno pretiravati, res pa je da si po kratkem protokolu prej “fit”, kot po dolgem, vsaj pri meni je tako.
Srečno!
Maj10,
te berem na obeh temah in upam,d a si kaj boljše :). Mene je pa tudi neki prijelo, sm bolj slabe volje, kot ne – a si ti kej bla taka ob Puregonu?
Sem pa vesela podatka, da se pred ET pogovorijo s tabo in možem – to sem tako pogrešala lani, ko sem šla. Pa grejo le stvari malo na boljše.
Kako dolgo planiraš, da boš doma zdaj? Saj človek ne ve,kaj je bolje, biti doma ali se raje zamotiti v službi, ne?
Hvala Maj10.
sem včeraj poklicala dr. Reša, pa je rekel, da bo nasledni postopek po dopustih. Se pravi konec avgusta, začetek septembra. Kaj mi preostane drugega kot čakat na nov boj.
Občudujem vse, ki so šle skozi postopek večkrat. Kapo dol!! Mene je že zdaj potrlo in nevem kaj bo, če drugič ne uspe. Ampak moram upat in zaupat.
Tana, hvala, sem kar ok, niham z razpoloženjem, ampak ni prehudo, sploh ker je vikend in je možek doma, da me malo zamoti. Bom šla pa kar jutri na šiht, ker ne morem bit več doma in samo bedarije razmišljat. Zdaj sta se itak že vgenzdila, če je tako namenjeno, sploh pa sem se zmenla, da bom ta teden res samo “telefonistka”, tako da nimam težkega dela.
Ja Puregon je tudi mene matral, sploh proti koncu, medtem ko sem bila med Suprefactom čisto super. Hormončki, nimaš kaj. A imaš ti jutri UZ? Želim ti veliko lepih foliklčkov in navijam za punkcijo ta teden!!
Pikapoka20, vzemi pavzo za dobro, se bo telo lepo spočilo in očistilo hormončkov. Upat in zaupat v uspeh je treba, ker zlomi te vsak poraz in neuspešen postopek, glavno je, da se potem znaš pobrat in it naprej. Mene npr. neuspeh res ubije, že sedaj razmišljam o tem, kaj bo, če bo M, ampak vem, da bom konec koncev jaz zmagovalka, če ne letos pa drugo leto … vem pa, da ti je trenutno zelo hudo, še predobro poznam ta občutek in sočustvujem s tabo. Drži se!
Pana, javi se jutri! Mislim nate in držim pesti!
Zivazara kaj so ti rekli včeraj na UZ?? Upam, da si ok!
Hej punce,
ja jutri imam UZ – da vidimo, koliko sm predelala. Začela sem tudi hodit h Karmen na refleksno masažo stopal, pa da vidimo :). Me je pa začelo kar metat – mam take vzpone in padce v 1 dnevu, da je kar hudo. Še posebej možu.
Maj10 – imaš prav – najbolje je it po moje kar v službo! Če ni preveč stresna seveda….
Pana – javi jutri – držim pesti – a boš imela samo krvni test al tudi UZ?
Zivazara – kako je pri tebi?
Pikapoka20 – tudi jaz sem si vzela pavze vmes,zdaj nazadnje več kot pol leta. Tile postopki za naše telo po moje niso kar tako in si mora odpočiti. Glavo pokonci, vse bo še vredu, zdaj se probaj zaposliti z drugimi stvarmi – najdi si kakšenm nov hobij ali kaj takega – pa ti bo hitreje minilo :). Drži se!
Se javim jutri ….
Lep začetek tedna vsem!
T
DAnašnji dan je minil v manjšem pričakovanju jutrišnjega dne :). Imela sem obiske, tako da sem se malo zamotila s crkljanjem dveh cortkanih nečakinj in pogovorom s sestro. Sicer nisem nobenemu nič pravila, kaj se dogaja z menoj. Bom povedala čez čas, ko bom 100% sigurna.
Priznam da imam ogromen cmok v grlu. Ves čas se sprašujem kako bo vse skupaj – ali bom zmagovalka ali poraženka. Ah jaj, saj se ves čas tolažim da bo in da bo uspelo, ampak psiha pa se bolj nagiba k tistemu, da ne bo.
Pa držim pesti in prosim prosim nekoga, da uspe – mora uspeti, kajne.
No jutri zjutraj grem na odvzem krvi – beta HCG in tam mislim da bo tista vrednost, ki bo povedala, kaj se je dogaja s telesom. V torek pa z izvidom k svojemu ginekologu na UZ.
Punce sporočim vam jutri novico (če mi bodo pretolmačili izvid), pa če bo vesela ali slaba. Upam na dobro. Hvala vam za držanje pesti 😉
Čaw čaw
nisem strokovnjak,nimam osebnih izkušenj na tem področju pa vendar vas občasno spremljam
in navijam za vas za vaš pogum in voljo.kot opazovalka vidim,da se včasih preveč obremenjujete z (da me ne bo katera narobe razumela)z nihanjem razpoloženja in kako bo to vplivalo na druge oz.na plus.seveda to zadnje je najvažnejše zato se najbolj sekirate(sej se vsak za nekaj sekira tud jaz).je prav,da svoja čustva pokažete in si delite mnenja na forumu,ker mislim,da je potem človeku lažje.ne zadržujte svojih čustev ampak spustite zavore,ker vaši občutki so čist normalni.poleg vseh hormonov in drugih zdravil-punce drage obvladate v nulo.bodite samozavestne,ker ve drage moje ste borke pa se včasih premalo cenite,glavo pokonci z največjimi željami vas pozdravljam in kot sem že nekje napisala vsaka piše svojo pravljico ni važno koliko strani ima enkrat, enkrat se srečno konča