**MUŠKETIRKE 2012**
Alenka jaz sem slišala same pozitivne stvari glede teh vitaminov… nekatere so imele tudi za 700% boljše rezultate in zato sva se tudi odločila za to. Bova probala, zgubiti nimava kaj, vsaj očitala si ne bova, zakaj nisva probala.
Oooo UZ te čaka 😀 Le glej, da nam boš sporočila kako je bilo. Upam, da sta obe pikici 😀
julija žal mi je, da se ti je to zgodilo. Želim ti, da bo naslednja nosečnosti imela srečen konec.
Drugače pa je zgoraj kar nekaj postov glede ponovnega naročanja. Ti kar pokliči za novo evidenčno številko, ne čakaj.
Sem danes poklicala in dobila novo evidenčno številko. Septembra greva v nove boje. Upam, da bolj uspešno in s kakšnim pingvinčkom 😉
Groza, kaj se nam dogaja! Moram rečt, da sem zopet zelo pozitivna glede naslednjega postopka. Mi je pa ful hudo, da rihtam naprej ko pa je v meni še vedno umrli angelček. Jutri bo vsega konec. Prav bedno se počutim. Ne znam opisat. Enkrat si mislim, da je pač tako moglo bit, drugič zakaj ravno meni, tretjič, zakaj hudiča enim rata takoj, ko se pogledajo,… Me se pa matramo, pa še takrat ko prigaramo plusek, mora it nekaj narobe.
Meni je prejšnji ginekolog (ta teden zamenjala), ko sem imela pregled (kao 1.pregled) rekel da je z bejbiko vse uredu (ocenil na podlagi brisain ogleda materničnega vratu) in naj začnem uživat nosečnost. Ne rečem, da nisem uživala, seveda sem, sem pa tudi vsakoč, ko sem začutila da nekaj curlja laufala na wc (jemala prometrium, ki ga moja ni glih dobro prebavljala 😉 in je pluvala ). In tako bi bla doma še en mesec v vednosti, da je s pikico vse uredu, ko pa ni bilo. Imam pa res dober 6.čut. Od sedaj naprej grem vedno na urgenco, ko se kaj pojavi!! Je res, ko reče Pušenjak, da je vsak izcedek, pa naj bo rjav, krvavitev in ni normalno!
Punce, lep deževen dan vam želim in da nam kmalu posije sonček 😉
Pa pa, J
Evo, spet se malo javljam. Dobila sem evidenčno številko na GK, tako da bova lahko šla v postopek takoj septembra. Jutri greva k Rešu na posvet (po drugo mnenje, uradno), za kar sem pri svojem G dobila napotnico za enkraten obisk (toliko, da mi ni treba prestavljati tiste z GK in toliko, da ne greva samoplačniško). Zjutraj bova dvignila izvide na GK in šla k Rešu. Me zanima, kaj bo povedal…
Punce, živjo!
Za mano ne mučna sreda, ki sem mislila, da je ne bo konec. Koliko bolečin, tako psihičnih in fizičnih je treba dat skoz… Koliko še, da bomo končno dobile tisto kar si najbolj želimo.
Pojem kako je šlo pri stricu Rešu? Midva sva bila pri njem na začetku lanskega leta, ko naju je spremljal. Meni je predpisal Klomifen, po katerem sva zanosila, žal se je ugnezdil v jajčniku, tako da je sledila laparoskopija (vse so hvalabogu ohranil tako kot mora bit). Ker pa po njej nisva več bila uspešna, sva šla potem do dr.Ribičeve, ki me je dala na slikanje (HSG) kjer smo videli, da je moja desna stran zamašena… In sva pristala na umetni na GK. Sedaj pa spet čakamo september… Saj bo kmalu, ne? Malo dopusta vmes in že bo tu?
Lp, J
Zdravo punce,
že dolgo se nisem javila, tako da najprej čestitke vsem novim nosečkam in želim vam srečen konec.
Midva sva se med vso to birokracijo posvojitve odločila, da unovčiva še šesti postopek, ki nama je ostal in žal sva ostala praznih rok. Šest let, šest postopkov, pet transferjev, devet prenešenih zadodkov, nikoli zamrznjenčka. To je moja statistika.
Zdaj se resnično poslavljam, brala vas bom verjetno še bom, a v nov postopek ne gremo več.
Septembra bo poroka, potem pa se ativno lotiva birikracije za dokončanje postopka posvojitve.
Srečno vsem, ki upate in želim vam čim veš uspehov.
Irena
Irena31, žal mi je zate… :(( vem kako se počutiš, tudi sama sem trenutno na istem..Razmišljam o posvojitvi, vendar ne vem, če že lahko odneham s postopki. Za mano je 5 postopkov, 4 transferji, nikoli nič. Vsekakor bova šla še v 6 postopek, potem pa ne vem.. Strah me je, da bi si potem očitala, da sem prehitro obupala..
Kako se ti spopadaš s tem? Kje bosta posvojila – SLO ali tujina?
Julija, Reš se nama je zdel prav kul. 🙂
Pričakovala sva, da bo mogoče malo ignorantski ali zamerljiv, ker sva prišla “samo” po drugo mnenje (kaj mu kradeva čas, če ne misliva k njemu v postopek). Pa sploh ne! Vzel si je čas, skoraj eno uro, dobro pregledal vse izvide, naju spraševal in poslušal, mi naredil celo UZ. Čisto korektno je svetoval, naj kar greva vprašat, kaj nama bodo svetovali pred naslednjim postopkom na GK, ker “so tam dobri strokovnjaki z veliko izkušnjami” (v čast mu štejem, da ceni kolege!), potem pa naj razmisliva. Povedal je, kaj bi naredil on glede na dosedanje izvide, tako da bova lahko primerjala in se odločila.
Glede napotnice pa tako: sem šla čisto preprosto k svojemu ginekologu po enkratno napotnico, pač samo za posvet pri Rešu. In nihče ni kompliciral ali grdo gledal. Za jesen bova pa tako potrebovala novo napotnico za postopek.
Tako – ostane nam, da uživamo poletje in odmislimo vse te težke stvari! Srečno, punce!
še ena taka
žal mi je za tebe, ampak mogoče ti bo lažje če veš, da nisi edina. Kako se s stem spopadeš ti ne zam odgovorit, ker še sama ne vem kako mi rata. Enostavno počnem veliko stvari, ki me vesilojo in imam krasnega partnerja, najboljšega na tem planetu. Pri vseh zadevah sva skupaj, veliko se pogovarjava in sva si v podporo. Posvojitev v Slo pa je skoraj nemogoča, zato greva v tujino.
še ena taka,
ja dobro vprašanje. Pa saj sama vidiš, da postopki niso tako enostavni, ne psihišno, ne fizično. Saj tudi na telesu vidiš, da vnos teh hormonov za telo ni mačji kašelj. Pa ko kakšna punca pove 10 ali 15 let pa 14 ali 15 postopkov, pa nič…. Do kdaj pol vztrajat???? Kje je meja razumljivega? Ko bom na psihiatriji? Ko bom totalno uničena in bom zanisila? Kaj bom potem lahko nudila otroku? Enkrat pač je dovolj, leta bežijo… ko bom imela 45 let si raje kupim motor, ali pa potovanje okoli sveta.
Dokler sem še kolikor toliko mlada (34 let), dokler sem pri moči in volji za otroka je potrebno nekaj spremenit. Nikoli ne bom vedela ali bi mi ratalo v 10 ali v 11 postopku. Mogoče mi pa nikoli ne bi ratalalo, pa bi se pol spraševala zakaj nisem šla deset let nazaj v posvojitev.
Na ta vprašanja ni odgovora. Le odločitev je. Kako pa veš da je ta partner s katerim si pravi? Kaj pa če bi našla bolšega? Nikoli ne izveš. Tvoje življenje je odvisno od tvojih odločitev in ničesar drugega.
Pa srečno, Irena
Drage borke!
Sem v enakem položaju in vas prosim za pomoč. Saj veste, ko se ti zdi, da si poskusila že vse, pa še vedno nekaj iščeš…
Vem, da ste na teh forumih omenjale neko gospo Mirjam ali Mirando ( spomnim, se, da je na črko M ), iz Radomelj, ki izvaja refleksno masažo stopal.
Prosim vas, če mi lahko poveste kaj več o njej: kam jo lahko pokličem, vaše izkušnje z njo, kakšni so učinki masaže…
Že vnaprej se vam zahvaljujem in vam želim čimveč sreče.
Tonja
Živjo Lira,
gre za Karmen, GSM je 041/439-033.
Jaz sem bila zdaj na diagnostiki pri njej, ki se izvede do 7 dne ciklusa. Tako da jo kar pokliči in se bosta dogovorili. Na sami diagnostiki meni ni kaj dosti povedala, le to, da mi limfa ne dela dobro. Šla sva tudi z možem, kjer mu je rekla, da so vzrok neplodnosti (mož ima oligoazoospermijo) njegove krčne žile.
Izkušenj iz postopka pa še nimam, sedaj sem prvič pri njej. Ne vem, koliko si že prebrala o njenem načinu dela, vendar se masaža izvaja med postopkom oziroma ko začneš z injekcijami – nekje na dva dni, nato pa še po punkciji 1x in po ET 1x.
Če te še zanima: diagnostika stane 30€, terapija pa 20€.
Lepo se imej
Hvala, Aneri,
o delu gospe Karmen vem samo toliko, kolikor so dekleta pisala na forumu ( iz tega nisem izvedela kaj dosti), tako da me še zanima, kje ona dela. Ali je to kakšen center za fizioterapijo?
Skrbi me namreč, da me bo zavrnila, ker si napisala, da si pri njej zaradi postopka z injekcijami. Jaz namreč nisem v postopku in sem mislila, da lahko takšna masaža tudi sicer ugodno vpliva na plodnost.
Ampak bom vseeno poskusila.
Pozdrav, Tonja
Živjo,
k njej greš lahko tudi, če je možnost naravne zanositve, tako da te ne bo zavrnila. Pravi, če ta možnost obstaja traja nekje med 4-6 mesecev do zanositve.Ker pri nama te možnosti ni, grem k njej samo med postopkom.
Prideš pravzaprav k njej domov – vse je bolj na domače. Zastavi ti nekaj vprašanj (tipa, kaj imaš raje mrzlo ali hladno..), nato pa ti naredi diagnostiko – bom čist domače napisala: gleda ti delovanje organov glede na točke na stopalih.
LP 🙂