**MUŠKETIRKE 2012**
Meni pridno curlja in kaplja… Bolečine pa sploh niso tako hude, kot sicer med redno menstruacijo (imam zelo boleče). Vseeno sem se odločila, da grem v sredo na krvni test, da se ne bom več poigravala z mislijo, da gre mogoče za lažno, vgnezditveno in še kakšno krvavitev. Še bolj pa zato, da se čimprej začnem dogovarjati za naslednji postopek. Sledijo poletni dopusti in hitro bo mimo več kot 3 mesece, preden bom dobila prvo špiko.
Everlast – kako lepo je slišat kakšno dobro novico (o tvoji prijateljici)! Meni je zadnje dni dobra novica že lepa pesem na radiu. Od povsod namreč kar dežujejo slabe novice: ta je v bolnici, oni je imel nesrečo, tej je umrl oče, ona firma je tik pred odpuščanjem…minus na testu…
Saj pridejo boljši časi, kajne! Treba je verjeti in se boriti!
GO, GIRLS, GO!!!!
everlast škoda… ampak jaz bi na tvojem mestu še enkrat probala malo kasneje…
No jaz sem se šla še črno na belem prepričat in sem šla na krvni test. Kot po pričakovanjih, je bil negativen. Zdaj samo še čakam, kdaj bom dobila svojo pravo M oz. koliko časa bo to trajalo… V petek sem svojo žalost izlila ven, včeraj me niti ni toliko prizadelo, lahko rečem, da sem vesela, da sem šla saj sem bila pristona čisti sreči 4ih punc (od 6), ki so kočno dočakale svojo lepo novičko in sem bila toliko vesela za njih, da tega ne morem opisati! Tudi Alenki je uspelo in čestitam še tu 😀 Upam, da si že prišla h sebi in da uživaš v dejstvu, da si končno noseča :))) Mene čaka 23.8. ponovni pregled pri G, brez nove napotnice ne grem domov, tako da upam, da bomo jeseni na vrsti za nov postopek…
Anem, najlepšo novico sem prespala. Strah pred neznanim (kaj smem in kaj ne) pa je nadomestilo splošno veselje do življenja v prihodnje. Vsekakor pa dan za dnem. Z zmernim optimizmom, za vsak slučaj.
Na naslednjem obisku (pregleda jaz nisem imela) pri G boš definitivno prejela naotnico, če pa boš M dobila pred obiskom G, ti svetujem, da kar pokličeš za datum prejema zdravil … saj veš, dolgi protokol se začne šele 21. dan ciklusa.
Mi je pa res hudo zate, dve od treh 🙁 Sem pa definitivno prepričana, da mi boš jeseni sporočila, da ti je v drugo uspelo!
Alenka hvala ker upaš tudi zame. Jaz sem bila toliko vesela za vas, da sem kljub vsemu šla zadovoljna domov 😀 Ne sekeraj se, danes sem spet OLD ME tko da sem spet nekako se nabila z optimizmom. Naslednji krog bom za vsak slučaj probala še enkrat in zadnji krat Femaro, mogoče pa nama uspe še pred postopkom 😀 Bomo videli? Kako pa si drugače?
Se te že kaj lotevajo nosečniški znaki? Zdaj ko si prepričana, da niso znaki na prihajajočo M hehehe Srečka nosečka :))))
Anem, žal mi je… Jaz grem jutri kljub čisto jasni M na krvni test. Mi lahko poveš, kako dolgo se čaka na rezultat? Po telefonu ti ga verjetno nočejo povedati, kajne? Šla bom namreč med službo, pa me zanima, za koliko ur odsotnosti se moram zmenit.
Zakaj pa imaš šele konec avgusta pregled pri G? Je to tvoj osebni G ali izbrani na GK? Vem, da je treba imeti kakšne 3 mesece presledka med postopki, ampak do prve špike bo potem minilo precej več!
Alenka, čestitke! Si predstavljam, kako radost nosiš v sebi – uživaj v teh najlepših občutkih in se ne pusti motiti!
Pojem ti kar pojdi, včeraj je ena izvedela, da je noseča, čeprav je krvavela od 7. dne dalje, se mi zdi in je bil rezultat pozitiven. Upanje ostaja dokler ne dobiš črno na belem.
Me smo kri dale ob 8ih, potem greš na Leonišče na neko svetovanje (to ti bo vzelo kakšno urico) nato smo morale čakati do 12.ih, ena je za svoj plusek zvedela šele nekje ob 13.30 saj njenih izvidov kar ni in ni bilo. Ampak se ji je splačalo počakati.
Prejšnjega termina pri izbranem G na GK nisem dobila tako da če bom čakala tretjo M ravno v tistem času, bom kar poklicala in se naročila kljub temu, da še napotnico ne bom imela saj bom do 22. dneva ciklusa (dolgi postopek) jo že imela pri roki. Edino vprašanje je, kakšen ciklus bom imela do takrat in upam, da me ne bo preveč hecala M 🙂
Včeraj na testu, seveda globoko negativen. Naročila sem se za naslednji postopek, datum za posvet z G imam 30.8. Torej bo krepko čez 3 mesece pavze, preden bom dobila prvo injekcijo.
Eh, čisto sem na dnu z razpoloženjem, vsakih par minut bi se zjokala, poleg tega me tale M tako svinjsko boli, da sem včeraj komaj prilezla do avta po testu. 1000 vprašanj in nobenih odgovorov…
Pojem če se boš kaj boljše počutila, sem v istem dreku kot ti 🙂 Jaz imam naslednji pregled 23.8., tako da upam, da me tudi ciklus ne bo spet kaj preveč zezal in da bom septembra že v postopku 😀
Jaz sem precej dobro sprejela to dejstvo, da prvi ni uspel. V petek sem vse vn iz sebe dala, nato sem videla, da je v življenju veliko hujših stvari in problemov tako da sem spet zelo pozitivno naravnana. Naslednji ciklus bom spet probala s Femaro, jo imam ravno še za en ciklus, nato pa bomo poskrbeli, da bo čas do prvega obiska pri G čim prej minil.
Moja M se je šele v torek malenkost okrepila, še vedno jo je bolj malo, iz mene letijo črni kosi, kar pripisujem, da je to še vse od punkcije 😀
Pojem saj nama bo uspelo, boš videla 😀 Jaz vem, da nama bo uspelo 😀 Ne sekeraj se toliko. Meni se je med tem postopkom življenje čisto ustavilo. Šele zdaj vidim, ko sem spet JAZ JAZ, kaj sem vse zamudila, kaj se je vse okoli mene dogajalo, jaz sem bila pa v mrtvem stadiju. Počutim se odlično in srečno, hkrati se pa veselim naslednjega postopka in vem, da bom stopila v naslednji postopek z veliko mero znanja in optimizma, upam pa, da bom veliko bolj mirna, kot sem bila prvič, saj sem bila živčna razvalina 😀
Naja Taja jaz sem žal že eno leto nazaj Klomifen posredovala naprej… Upam, da ti ga bo uspelo dobiti in da bo uspelo 😀
Punce pošiljam vam velik objem. Sem res držala pesti, da vam tokrat uspe.
Jaz se že psihično in fizično pripravljam na naslednji postopek (jeseni). Tokrat bom imela kratek postopek z Gonal F in Cetrotide. V prejšnjem sem se preveč namatrala z injekcijami, predolgo je vse skupaj trajalo 27.2. – 5.04. 🙁
Anem, hvala za tvoje spodbudne besede. Tudi to včasih paše, če ti kdo pove, da je v istem dreku! 🙂 🙂 🙂
Mene sam postopek sploh ni tako zdelal, ne psihično ne fizično, zato sem kar malo presenečena, da me je rezultat tako zelo potrl (res sem bila vseskozi realist, nikakor ne prepričana, da bo plus!)
Zdaj sem že bolje, na jok mi gre le še, ko me še kdo vpraša, kako je šlo, pa mu moram povedati, da ni šlo. In še vedno mi gre na živce, ko pravijo (sicer z najboljšimi nameni), da bo zdaj poletje, da naj si privoščiva dopust, naj se sprostiva, pa mogoče kar rata… Saj veš… človek bi kar iz kože skočil!
S polno paro že delava načrte za naprej. Datum 30.8. za posvet se nama zdi blazno daleč, zato sem potipala, kako je pri Rešu. Pa me je sestra kar že naročila na posvet pri njih, poslušaj 14.6.!!!! Prinesla bova napotnico in vse izvide, pa bomo videli, kaj bodo rekli. Kakorkoli, čas je pri nama bistven dejavnik, nisva več najmlajša, vsak mesec “prihranka” se pozna.
Pa vidva, bosta poskusila še enkrat na GK?
Vsekakor si nameravava privoščiti lepo poletje, se sprostiti in narediti bebico že julija!!! 🙂 🙂 🙂
Enako želim vam vsem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pojem meni je čisto navadno da počakam do 23.avgusta, saj tako ali tako morajo miniti tri menstruacije (M po neuspešni umetni se ne šteje) in če bodo moji ciklusi koliko toliko normalni, računam, da bom septembra/oktobra na vrsto prišla tako da se mi ravno ne mudi iti po novo napotnico.
Midva sva v polnem teku in sicer sem ravno danes naročila za mojega partnerja vitamin E,C, cink, selen, Q10, ki pomagajo moškim, ki imajo manjše število spremijev. Upam, da mu bo pomagalo in da bova v naslednjem postopku bolj uspešna 🙂 Brala sem, da so pri nekaterih izvidi več kot odlični 🙂 Seveda tudi upam, da naju bo plusek presenetil še preden greva v drugi krog…
Vem kaj misliš s tem… Meni je najhujši stavek: “Sej bo!”… Ne morem ti opisati kakšen bes čutim, ko mi to rečejo… Bolj pokroviteljskega stavka ne bi mogli najti. Zato sva pa rekla, da za drugi postopek nihče ne bo vedel, razen tisti, ki morajo vedeti. Nič več! Najhujše mi je bilo, ko sem po ET na dan dobila miljon sms-ev: “Kako si? Kaj novega?”… to sem kar lepo ignorirala.
Midva bova še kar poskušala na GK saj okoli sebe vidim neverjetne rezultate in sem sama osebno z njimi zelo zadovoljna. Zaenkrat ne razmišljam o tem. Je pri tebi kakšen drugi razlog, da si menjala, razen tega, da bi morala čakati toliko časa na prvi pregled? Saj kot sem rekla, itak mora miniti 3 mesece od prejšnjega postopka, prej te itak ne bi vzeli in sploh nima veze, kdaj dobiš napotnico.
Hm, ne vem, v bistvu sploh nisva nameravala menjati centra.
Hotela sva samo slišati še drugo mnenje, predvsem zato, ker me je en ginkolog na enem od UZ ves presenečen in skoraj zgrožen vprašal, zakaj mi niso operirali maternice (ker imam dvorogo), da je namreč to nedvomno vzrok za neplodnost. Za to vem že nekaj let, pa so mi tako moj G, kot (vsaj) dva na GK, ki sta mi delala histeroskopijo, zatrdili, da oblika maternice ni težava in ni vzrok za neplodnost. Oni pa mi reče, da bom, če slučajno zanosim v prvem postopku, precej verjetno splavila ali pa prezgodaj rodila…
No, zanosila nisem, pred nadaljnjimi koraki pa sva vsekakor hotela izvedeti kaj več, zato sem poklicala k Rešu, bolj zaradi pogovora, posveta. Ker naju je sestra naročila 14.6. in rekla, naj imava s seboj napotnico. Jo bom pač prestavila, tako ali tako mi velja le do začetka julija in bi morala za postopek na GK po novo.
Še vedno se lahko odločiva, da greva k Rešu le na posvet, če ne bova imela dobrega občutka. Kot vse ostale tudi naju predvsem zanima rezultat (nosečnost, porod), za to pa ima dobre reference tako GK kot Reš.
Sicer pa sem bila tudi jaz zadovoljna z ljudmi na GK, vsi zelo prijazni in sem se dobro počutila. Mogoče me moti le to, da ne vem, čemu sploh imaš “izbranega” ginekologa, saj sem ga videla samo na prvem posvetu, potem pa me je imel vsakič drugi (2xUZ, punkcija, transfer), vse bistvo ti pa tako ali tako razložijo in naredijo sestre (ki so res odlične!).
Glede čakalnih dob pa tole: midva sva imela februarja posvet, pa sem šele maja začela s špikami. Če bo torej konec avgusta nov posvet, lahko računava šele nekje v novembru na postopek, to pa bo (če ne štejem te M) 5 ciklusov pavze. Če pa se odločijo še za kakšno dodatno preiskavo ali celo poseg, pa seveda toliko več.
Pozdravljene,
ja najhujše poleg ostalega je pa to čakanje. Kako pa je potem po neuspelem IVF z napotnico za novi IVF? Ali se je potrebno ponovno naročiti pri svojem zdravniku (npr. dr. Tomažević) tudi če hočeš samo novo napotnico. Če je tako, potem je tukaj čakanje najmanj 3 mesece da prideš na vrsto in potem še zaporedna številka.