**MUŠKETIRKE 2012**
Punce,
nekaj me zanima. Na drugem forumu sem brala glede testa po transferju. Tiste, ki imate za sabo že več postopkov, katerega dne po et-ju ste delale test? Ali vam je vedno točno pokazal? Ne mislim ga še delat, da ne bom razočarana, zanima pa me, kdaj že pokaže.
Zdravnik mi je dal Prometrium in kot sem jaz razumela, dokler ga jemljem, menstruacije ni. Ali se motim?
Hvala za odgovore.
Želim vam veliko ++++++++++++
Punce evo mene… 11 celic, bolelo ko hudi…č, po mojem zato, ker me je zdajle že 2 dni ful bolelo v spodnjem delu trebuha, sem mislila, da mi bo jajčka razneslo 🙂 V sredo je transfer, upam na najboljše.
Angelina, lepo da si se oglasila, potem greš tudi ti že za mano, super! Drži se in javjlaj, kako ti gre.
Mila, razumem kako ti je in vem da trpiš, je pa res dobro, da se z možem razumeta tudi brez otrok, ker če ti partner stoji ob strani, je res vse pol lažje. Upam, da najdeta najboljšo rešitev za vaju.
Tana, danes mi je punkcijo delala dr. Pinterjeva, je ona tud u redu ful.
Pikapoka, če si imela transfer 5. dan, ti test 10 dan po ET-ju že realno pokaže. Vsekakor mora bit 14 dni od punkcije, da je rezultat realen, prej je lahko lažno pozitiven zaradi stopke.
Kdaj misliš delat? Mislim nate!
Dejte mi nekaj povedat, na GK vedno dobimo Utrogestan KAPSULE, za katere Pušenjak trdi, da so samo za oralno uporabo in vaginalno ne koristijo (za to naj bi bile Utrogestan TABLETE). Sestre pa so mi danes spet rekle, da jih moram jemat vaginalno, ker pa naj ne bi koristile po transferju, če jih jemlješ oralno. Ampak kakor jaz razumem, imajo kapsule zaščitni ovoj, ki se naj bi stopil šele v tankem črevesju, zato v nožnici ne delujejo.
In ne vem kaj naj zdaj. Ali naj jih pijem, vstavljam v nožnico, ali naj eno vstavim eno pa spijem? Mogoče kompliciram, ampak če kapsule niso za v nožnico, potem mi pač ne bojo koristile. Kaj ve menite? Do sedaj sem jih vedno dajala vaginalno.
Lepo bodite!
Maj10,
super, da je punkcija za tabo. Meni je bila dokaj znosna. Delala pa mi jo je zdravnica, vendar njenega imena ne vem. Bila pa sem v Postojni.
Transfer sem imela 25.2. in test naj bi delala 10.3., po 14 dnevih. Kot pa si napisala, bom poskušala srečo naslednji teden po 10 dnevih. Upajmo na +.
Glede tablet pa ti ne znam pomagat. Meni je zdravnik rekel, da se vse tablete, ki vsebujejo progesteron dajejo v nožnico, saj naj bi bil večji učinek. Utrogestan pa je verjetno na isti način kot Prometrium. Vsaj funkcijo ima isto-podporo zarodko. Tako sem jaz razumela.
Maj10 – super, da je za tabo in ravno pravo število :)). Jaz bi tudi nekaj takega želela :).
Glede tistih gnusnih kapsul ti pa ne vem svetovat – vem samo, da so mi bile tako odveč :), če pa praviš, da mogoče še nič ne pomagajo ….
Pikapoka – držim pesti – da ti čas čim prej mine in da bo pozitivno!
Maj10 tebi pa tudi – da bodo lepi zarodki :)).
Mene pa danes tako glava boli, slabo mi je, imam izostren vonj- madona, kot da bi bila noseča :))). Upam, da bo bolje, ko bom začela s Puregonom, tale Suprefact mi je očinot ne odgovarja najbolj…..
Držte se punce, mislim na vas!!
Kot ji je že par pred menoj ugotovilo je bistveno težje/daljše 14-dnevno čakanje, kot pa sam dolgi/kratki protokol. Konstantno čekiranje “gat” mi je poznano, pa tudi pogostejši obisk wc-ja (pipi). O rjavkastem izcedku pa žal nimam izkušenj. Spadam očitno med tisto kategorijo, ki po transferju ne občutijo nobene posebnosti (ne dobre ne slabe), vse do dneva krvnega testa, ko se začnejo kazati kapljice krvi. Krvni test je posledično (in pričakovano) negativen. Naslednji dan pa se M ulije. Timing pa tak …
Glede Utrogestana pa so punce nekje pisale, da ima oralno jemanje več negativnih učinkov (slabost, glavobol ipd.), medtem ko pa pri vaginalnem stranskih učinkov skorajda ni
To sem tudi jaz slišala, da oralno povzroča več težav kot vaginalno.
Tana nisem hotela rečt, da Utrogestan ne pomaga, gre za to, da naj bi se ta Utrogestan, ki so kapsule, uporabljal samo oralno, nam pa govorijo vaginalno. Za vaginalno uporabo naj bi bile Utrogestan tablete, ki jih pa na GK ne dobimo. Sploh ne vem…
Še nekaj me zanima, sicer tudi že 100x prežvečeno, pa vendar….
ali moram nujno na urgenco, če imam “le” močne bolečine v trebuhu (spodaj in v žlički), ostalih znakov za hiperco pa nimam (ni mi slabo, nimam driske – v bistvu sem zaprta, lulam pa redno in dovolj). Ker res ne bi rada hodila v soboto in nedeljo okoli zdravnikov, po drugi strani pa ne bi rada ogrozila transferja v sredo. Bolečine so res močne, ampak jaz bi še malo počakala.
Kaj ve mislite?
Maj10,
Glede bolečin v trebuhu ti ne upam svetovati. Pri meni je bilo podobno – na dan punkcije me je zelo bolelo, se nisem mogla premakniti v postelji. Ker drugih znakov nisem imela, sem pocakala do naslednjega dne in ker se je bolečina zmanjševala, nisem šla k zdravniku.
Utrogestan obstaja (vsaj mislim) le v obliki kapsul. Te nimajo nobenega posebnega ovoja, progesteron pa ni občutljiv na nizek pH v želodcu. Čeprav so registrirane za peroralno uporabo, se lahko uporabljajo tudi vaginalno, saj se vaginalno progesteron iz njih dobro absorbira. Jaz jih uporabljam vaginalno, tako kot mi piše tudi na odpustnem listu GK.
Veliko sreče in mirne živce naslednji teden! LP
Maj10,
jaz bi na tvojem mestu ob močni bolečini vseeno šla “malo zdravnike pogledat” :), nikoli ne veš kaj se skriva za tem – če nič, hvalabogu, drugače pa…
In še glede Utrogestana – ja, Kapseln piše na škatlici.
Držim pesti, da se bo s to tvojo bolečino vse dobro končalo – oz. z najboljšim možnim stranskim učinkom (nosečnostjo).
Lp, tinta
Tinta in Perezvon hvala! Bom nehala komplicirati glede Utrogestana in ga bom lepo jemala tako kot do zdaj – vaginalno.
Prezevon, obstaja sicer tudi v obliki tablet (oblika je sicer ista, le način raztapljanja je drugačen), samo ga očitno naše klinike in lekarne (Mb, Kranj) nimajo.
V glavnem hvala!
Ja glede bolečin se strinjam s tabo tinta, da bi blo fino, da se grem pokazat, ampak priznam da sem trmasta in smotana in sem še kar doma. Je moj sicer že včeraj malo popenil in me hotel peljat, vendar se nisem dala 🙂 Je pa danes za 10% bolje kot včeraj, tako da napredujem 🙂 Res ne bi rada, da me zadržijo in mi potem transfer pade v vodo.
Se mi je pa že pred punkcijo zdelo, da bi znala met težave s kakšno blažjo hiperco, ker sem tisti dan komaj do op. stola prilezla, tako me je že vse bolelo.
Sem pa že včeraj mojega poslala vago kupit (kaj vse ne naredim, samo da mi ni treba nikamor :)), ker sem brala, da lahko zaradi nabiranja vode v trebuhu dobiš par kilogramov gor. In nimam nič več kg, kot ponavadi. 🙂
Hvala ker berete moja jambranja (*-*), lepo nedeljsko popoldne!
Ojla maj 10
berem kaj se ti dogaja…..glede tvojih bolečin, lahko se ti je vse razbolelo od punkcije. Upajmo, da je samo to. Moraš biti zelo previdna, gibanje sedaj odpade, lepo počivaj, ker so sedaj povečani jajčniki in lahko pride tudi do torzije! Zato glede bolečin če se ti ne umiri, da zelo težko prideš že do wc-ja se pejdi jutri pokazat. Nimaš kaj zgubit. Vem strah je groza. Glej mene vedno pristanem v bolnišnici, sam tam vsaj znajo pomagati. Doma pa lahko vse skupaj poslabšaš in če bi slučajno bilo kaj narobe bi te oni že porihtal, ker glede transferja je tako, a si želiš it na transfer, zamolčiš težavo in potem se kaj zakomplicira. Ne vem… jaz imam zelo slabe izkušnje, saj veš, pa sem do sedaj kljub vsemu imela transferje, si pa ne predstavljam, da bi v tistem stanju zanosila, ker se potem še vse poslabša….zato prosim te, pazi se. Nočem, da sploh katera doživi kaj takega kot sem jaz, rada pa vse opozorim kako je lahko, če kar tičiš doma in kar misliš da bo bolje. S temi zadevami se ni za igrat, res. V glavnem jutri če te bo še zelo bolelo pojdi na pregled, saj če ne bo nič te lepo pošljejo domov, nič se bat!!! Malo si moje poste preberi o težavh s hiperco….sam imej v mislih,da jaz sem imela četrto in peto stopnjo…ti imaš lahko sam prvo, vsaj kakor si napisala. Začne se s slabostjo, zaprtje ali driska, pomanjkanje apetita in sprva žeja, nato pa še to mine, takrat sem bila že fuč, hodila sem kot stara,stara teta, ni šans da se zravnaš, in tudi slabost je bila že potem tako močno prisotna, da sem noč preživela napol sedečki….Danes bom doma, tako da če še kaj konkretno zanima, sem ti na voljo….
Lepo nedeljo želim tebi in seveda vsem mušketirkam!!!!!!!!
ZivaZara, ja sem šla že včeraj brat tvoje poste, ko si opisovala, kaj se ti je dogajalo in sem ugotovila, da sem še daleč od tega in upam, da tako tudi ostane. Ti si res prestala grozo in pol. Mene res boli samo trebuh, me pa moti to, da me boli povsod (v žlički, pod rebri in v spodnjem delu). Drugih znakov nimam nobenih.
Po prvih dveh punkcijah sem bla kot rožica že drugi dan, pa je blo isto celic, sedaj sem pa čist razbolena. Se bom šla jutri mogoče v službo pokazat, če ne bo bolje, mam hvala bogu vse pri roki, samo saj veste, kovačeva kobila je zmeraj bosa. Zase res ne maram okoli zdravnikov hodit jambrat. Raje jambram vam :)) Hvala Bogu za tale forum 😉
Mila hvala!
No jaz sem se šla pokazat k svoji G, je rekla, da imam jajčnike zelo povečane, jih sploh ni mogla izmeriti, nekaj proste tekočine je v trebuhu, vendar še ni hudo, tako da bom pač še naprej počivala, saj mi kaj drugega ne preostane. Bolečine hujše niso, kaj dosti bolje pa tudi ni, ampak saj nekaj me pa že mora bolet, če je vse povečano 🙂 Edino se mi zdi, da je po tem, ko se najem slabše, kot da hrana nima prostora v trebuhu in me začne vse šponat. Bo že.
Kako ste ostale? Tana, Angelina, kak daleč ste že? Zivazara a si že začela z injekcijami?
Kje je kaj Pana?
Uživajte!
Ojlala,
no superca maj 10!! Ja očitno imaš blago hiperco….zelo čuvaj koliko spiješ in koli polulaš, ker praviš, da se ti nabira tekočina, in tudi zato, ko ješ imaš občutek kot da si polnain koža premajhna ;)). Vem. Veliko, velikooo pit in samo počivat !!!!!! Drži se, čuvaj se in prosim boedi pazljiva.
Jaz grem jutri v Lj po inekcije…tokrat se bom baje špiknila samo z eno ampulo Menopurja (mislim da je to za 3x) začnem pa v četrtek deveti dan….. potem sva se dogovorila, da me bo samo dr spremljal, ker če mene k sem vsa zakomplicirana vodi vedno drug se še bolj vse zakomplicira, k itak ne vejo kaj se ti dogaja…sej veste; je bil pa ful vesel, ko sem ga prosila, ali bo lahko na vseh UZ. Kaj takega še nisem doživela, ponavadi je vsem bolj odveč, on pa non stop na razpolago. Neverjeten je, prav srečna sem da ga imam.
Fajno bodite, maj 10 ti pa ležat ;)))
Pana13 se javlja po dolgem času. Vidim, da ste me rahlo začele pogrešati ;). Nisem bila tukaj, ker so se mi dogajale čudne stvari,…
Vidim da ste vse punce v nekem dogajanju in čakanju in da ste odprle novo poglavje tukaj.
V začetku marca bi morala tudi jaz začeti z novim postopkom,vendar sem ga morala odpovedati, kajti mati narava se z menoj nekaj poigrava in še nisem sigurna kaj in kako je).
Konec februarja sem si vzela nekaj dni prosto in šla na smučanje. Vendar sem že po dveh dneh morala iti k svojemu ginekologu ker sem še kar krvavela in krvavela. No moja menstruacija je trajala kar 14 dni.
No, ginekolog me pošlje na odvzem urina, da sva izključila možnost nosečnosti, ter mi predpisal Dobroston. Vendar drage moje, nosečnost je bila, izvid pozitiven in upam da je še vedno prisotna nosečnost. Jaz totalno šokirana, prav tako tudi ginekolog. Glede na moj izvid od laparoskopije pri meni do naravne zanositve naj ne bi prišlo. Trenutno nisem več sigurna če je nosečnost še, ker se počutim totalno negotovo in nič več drugače kot ponavadi, ko mine menstruacija.
No, trenutno sem doma in se puščam razvajati mojemu dragemu (ki je bil prav tako šokiran). V ponedeljek grem dat kri v laboratorij da mi pomerijo vrednost beta HCG in šele potem bom kaj več vedela.
Ah punce tako sem v dvomih, po drugi strani pa neskončno vesela, da sem sploh prvič prišla do tega, da sem noseča (oz. sem vsaj bila ali pa sem še,…) Ah nič ne vem, pri čem sem.
Držim pesti za vse vas, drage moje,
Vaša Pana13
ooooo Pana noro, pa to je neverjetno, kaj jaz berem!! Želim ti, da je to to in da si noseča, da se je narava res samo poigrala s tabo glede krvavitev in da ti uspe! Lej sej vedno je lahko kaj, kar ne štima, ampak trenutno ti kaže na to, da nosečnost je in oklepaj se tega upanja do konca. Tudi optimizem je tu zelo pomememben.
Sicer pa nisi prva, ki bi ji uspelo naravno, pa čeprav izvidi kažejo drugače. In prav rado se to zgodi takrat, ko misliš it ali pa si že v postopku (se spomniš naše Tane lansko leto, ko je zanoslila v ciklusu, ko je že začela s Suprefactom).
V glavnem želim ti, da ti uspe, pa javi se še kaj, prosim! Medtem pa počivaj in misli pozitivno! >>objem
Panaaaaa vauuu to pa je strela z jasnega!!!!!!!!!!!! Sem trikrat prebrala, če vse prav razumem ;)))
Bravo, bravo, samo pozitivno naprej, mislim nate! No pa naj kdo reče da se čudeži ne dogajajo.
Nestrpno pričakujem ponedeljek, da nam sporočiš prelepo, najlepšo novičko, ok!!!
Ja maj10, moj dr je Zorn. Res je zlat, res je bil vesel, da bo samo on spremljal, res sem ga sam gledala, če je to res, dr pa vesel, k bo moral še več delat…hi hi, no očitno res ne smemo šparat jezika.In ja na odelku SIII se počutim, kar nekako “domače” nimam tistega straha, niti živčna nisem, tako da do sedaj še brez slabe izkušnje. Povej mi raje kako si ti??? Se počutiš ok??
Joj Pana še kar ne moram verjet ;)))) vauuu, jupiiii ;))))
Zdaj pa moram spat, jutri treba zgodaj vstati, ker baje je pred KC čista norišnica, zastoji, uh…
Lepo nočko vsem