Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost **MUŠKETIRKE 2012**

**MUŠKETIRKE 2012**

moram te malo potolažit živazara
jaz sem imela tri “normalne” nosečnosti vse različne od špikanja,bolečin,slabosti in v tretjo še 2x M.kako je to šele pri vas,kjer se vse umetno sproži-mislim hormone.vem da ste po teh postopkih izmučene in če uspe se najbrž sploh ne morš normalno veselit ampak nastanejo nove skrbi.znake ima vsaka drugačne in ni rečeno,da pomenijo kaj slabega.sicer pa se mora telo pripraviti da ujame na novo hormonsko ravnovesje.počivaj kolikor lahko.mislim,da bo tudi tebe najbolj potolažil prvi uz in prvi pogovor z dr.

maj10 je/si imela izredno smolo,koliko moči bo potrebno za naprej sama veš,zato ti želim čim hitrejše okrevanje,optimizma in volje za vnaprej

No jaz vam seveda ne bom nič zamerila, ker boste odprle novo temo, nimam pa nič proti, če bi ostale tukaj, ker mušketirke meni osebno niso bile mišljene samo do takrat, ki bi zanosile, ampak sem to doživljala kot pakt, ki drži skupaj, tako v času zdravljenja, kot v času nosečnosti. Mi je lušno vas brat.
Vsekakor naredite, kakor vam je ljubše!

Ja drage mušketirke,

jaz vas bom tudi še naprej spremljala, pozabiti vas pa res ne moram! Ste mi tako pri srcu, da ni šans, da vas ne bi več spremljala.Srce bi mi počilo. Tako,da se vam bom še oglasila, bi pa rada da se tudi ve še oglasite ;))

Tana13 lahko odpreš temo ni panike…pa jo boš kar na tem forumu, kajne?? Saj tudi tukaj potrebujemo podatke, kako se do konca vse razplete. Za naslov :))) lahko uporabiš, ta mi je bil všeč Končno plus – kako gre naprej.

Lp

land hvala!

Hi hi
maj10, si ful lepo napisal, so mi šle kar solze. Res smo se navezale ena na drugo. Samo mogoče pa vendarle katero moti, pa tako je res nek neprijeten občutek včasih…. Ne vem no, jaz z vami ne bom izgubila stika, tudi ko bo nova tem odprta. Vam bova s Tano13 pisale tudi na to temo saj smo še vedno MUŠKETIRKE!!!! In itak, da vam bova še vedno tudi pojambrale, saj ste naše prijateljice in smo tako rekoč “zrastle skupaj” ;))

Land, veš razumem v glavi, da se pač delajo spremembe v telesu, saj je to normalno. Samo res nekako je pomanjkanja tukaj o občutjih nosečnic v umetni oploditvi….saj me razumeš.

Vam moram še povedat, da sem sedaj mojega dragega dr. Zorna klicala, mu povedala in je ful vesel. Sva se dogovorila, da se dobiva 24/4 in mi bo naredil prvi UZ. Mi je prec nekako lažje. Za kri pa je rekel, da se naj nič ne bojim, da če nisem imela hiperce, da ne bo nič… Sicer da obstajajo ženske v nosečnosti ko se jim strjuje kri, ampak da one imajo druge težave…No tako malo boljše mi je

Vse vas imam rada, imate prav poseben prostorček v mojem srcu

ja ja živazara vem oz.ne vem si pa predstavljam,ker sem tak tip človeka,da se čist poglobim pa še jaz sm čist padla v te vaše debate pa vas spremljam pa včasih kej zamešam he he pa si mislm joj kako je z februar-jem,pa škratkom pa tano in pano pol pa že vse pobrkam še mal pa bom vedla za vse špike kokr,da vam vodim kolendar dogotkov he he pa se kar neki oglašam,a ne he pol si pa rečem ma ne bom se tipkala pa me prsti zasrbijo pa spet kaj napišem.sej mogoče je res drugače,če ti nekdo “obelodani” kakšno stvar,pa,da ni vpleten.(saj pri meni je/bilo tako).je pa tudi res,da ste kar nekako same sebi prepuščene,ko se prikaže težko pričakovani plusek.pa tudi vem,da ženska ne more skoz ležat in čakat na uz ali pogovor z dr,ker psiha dela svoje.živazara mogoče si tudi švoh,ker ne morš jesti.daj mal se potrudi pa kakšen sladoled probej al pa sadje,al pa juhco-zdej bi ti jo kr jaz skuhala,pa ves še kakšno objela za tolažbo.res se mi tolk smilite pa tolk vas občudujem.tole res ni nč fajn.tale čakanje.ampak sej bo za vsako od vas.
oh spet preveč godem,se vidi,da se staram he he ….se opravičujem pa lep pozdrav

Živjo mušketirke 🙂

že nekaj časa vas prebiram in moram reči prave ste borke in iskrene čestitke tistim ki vam je uspelo 🙂 želim vam čim bol prijetno in zdravo nosečnost. Tistim ki ni uspelo pa tak ni konec sveta in prej ko slej boste zibale 🙂 tako nekako se tudi jaz tolažim če bo negativen rezultat. Malo sem se vam vrinila ker tudi mene mučijo dnevi čakanja.. sem v prvem postopku IMSI-ja in sem imela dolgi protokol. V življenju nisem imela ovulacije in menstruacije samo enkrat letno. Nič ni pomagalo..niti klomifen. Imam pa hud PCO 🙁 Tako pa sem v tem postopku bla baje zelo pridna in pridelala 13 celic – imam 27 let. Punkcijo sem imela 10.4. in me je tako bolelo da sem skoraj skup padla na mizi. Ne vem če bom še kdaj pogumna za ponovni postopek. V nedeljo me čaka tranfer-če sploh bo. Bojim se nekvalitetnih celic ampak pustmo se presemetit. Odkar sem na utrogestanu me non stop dajejo nočne more kadar zaspim. Večkrat sanjam da transferja ne bo 🙁 kar bo pač bo..držim z vami in bodite še naprej borke ter da zagledamo čimprejšnji plusek + 🙂

Hej punce,

sem bila včeraj potem od doma in se nisem oglasila. Ma moram rečt, da zdaj sem pa v precepu – odpreti novo temo ali ne? Razumem argumente obeh strani.
Res je, da na temo – kaj po plusu, na tem forumu ni bilo veliko napisanega in bi bilo tudi zato fino. Po drugi strani pa je verjetno nekaj na tem, da naša nosečnost počasi vedno bolj postane podobna naravni nosečnosti.Najtežji je po moje čas do prvega ultrazvoka.

Kaj pa če naredimo eno srednjo varianto – odpremo nove mušketirke – tale tema ima že čez 300 postov in je spet postala nepregledna. Pa za vse nas se zdaj začne novo poglavje, kakorkoli že. Nimam sicer ideje za naslov MUŠKETIRKE + še kaj – ne vem kaj?

Je res, kot sem napisala, da ostajamo mušketirke do konca.

Kaj pravite ostale?
Maj10, Zivazara – sta za to idejo?
T

Ojla

najprej Anjuška, bodi pogumna! Vem dajejo te grozne sanje, nas vse dajejo, nič ni hudega, ti samo pozitivno razmišljal, ena celica bo sigurno primerna, brez skrbi boš vidla. In prav lepo število si pridelala, tako da bo več kot ena dobra ;)) Si pa res bila na punkciji boga, vendar verjemi, da boš na bolečino kmalu pozabila in se boš borila dokler bo treba. No upejmo da je bilo to vse in da boš že v prvo pričakala +. Sicer je pa tako, če so tako grozne bolečine na punkciji, mislim, da se lahko dogovoriš tudi za narkozo. Glej jaz sem dvakrat bila hospitalizirana zaradi hiperce, vedno je bil boj za življenje, pa ti povem, da ko je bilo vsega konec in ko sem se po razočaranju pobrala na noge, sem odmislila na ogroženost svojega življenja. Tako smo narejene, naša moč in želja je močnejša. Tako da draga, ti samo pogumno naprej. Vse bo še dobro.

Hi hi Tana13….ja točno to je, jaz se mušketirkam ne bom odpovedala, ker so oz ste super punce, nisem pa prepričana če je ostalim prav, da jim razlagam kako se počutim…..
Čista zmeda, no jaz semza, če naju mušketirke še sprejmejo da ostanemo skupa;
bi bilo pa vseeno fajn odpret še tisto temo, ker bi se mogoče oglasile punce ki imajo svoje štručke že doma….??

Zivazara hvala lepa za tolažbo in za te besede da si me pomirila 🙂 opažam ja da se ženske res ne damo ne glede na vse kar se nam zgodi 🙂 sem že pred konzilijem prosila za narkozo, ker imam strašno nizek prag bolečine in me niso upoštevali. Rekli so, da če lahko vse potrpijo..bom tudi jaz. Mogoče bo pa kaj pomagalo za naslednje ko so zdaj videli kako težko sem na punkciji to prenašala. Sapo mi je jemalo in so še sestre bile malo prestrašene 🙂 odkrito povedano vse je že pozabljeno samo da bo jutri transfer 🙂
za jutri pa bom še javila kako je bilo in vse dobro tudi tebi 😉

lep pozdravček

Hej punce,

no, zdaj je pa kar tišina :)). Zivazara mene vseeno zanima, kako se počutiš, pa ni važno pod katero temo :))). Če hočeš, lahko še vedno novo odpreva.Angelina H – kaj misliš ti, nič se ne oglasiš….

Zivazara a opažaš spremembe pri sebi, kaj se dogaja s telesom?
Jaz imam povečane prsi, trebuh je še vedno malo napihnjen, občasno me špika, krči, ki sem jih imela v četrtek so zdaj mirovali, je pa res, da sem tudi jaz mirovala. Ampak sem razmišljala, da ne morem skoz mirovat, ker bom sicer imela 100 kil, še preden mi bo trebušček sploh začel rast :)). Utrujena sem pa kar, se moram čez dan uležt. Zato mi bo prav pasalo, da bom en mesec doma.
Včeraj sem si prvič kupila eno revijo o nosečnosti – z velikim veseljem, da si jo končno lakho kupim :). In kot si sama ugotavljala, se mi zdi, kot da marsikaj za nas ne drži. Na primer tam so opisani občutki in kako se telo spreminja po tednih – pa se mi zdi, da bi jaz po tem morala biti že v 8 tednu, ker se marsikateri znaki šele takrat pojavijo.
Kako pri tebi? Saj tvoj prvi Uz bo že kmalu, moj je šele 3.maja….
Anjuška – držim pesti danes!!!!! javi.

Tana kk more bit dober občutek da kupuješ nosečniške revije in kaj šele nakupovanje ostalih stvari :))) ja imela sem danes transfer in to ZELOOOOO BOLEČČČČ da sem nenormalno krvavela..po transferju sm ležala 2 uri da se je krvavitev malo ustavila in lahko odšla domov. Ginekologinja je bla bolj groba in po moje mi je morala nekaj fajn poškodovat in upam da to ne bo vplivalo na zarodek. od 13 celic se je 9 oplodilo in samo ena je bila za vstavit baje ful lepa blastocista. ne razumem zakaj je bila samo ena za vstavit in biologinja je rekla da ostale zarodke ne bo zamrznila ker menda niso dobri. bi mi znala katera povedat kaj pomeni degenerirana celica? imela sem eno. zdaj pa čakanje in počitek 🙂

Dober dan

Tana13, zaradi mene lahko tudi tukaj klepetamo o nosečniških temah, seveda, če nobeno od ostalih mušketirk ne moti.
Punce resnično, če katero moti, prosim povejte.

Drugače pa Tana13, mene je včeraj začel spodnji del trebuha bolet in še vedno traja. Sicer če počivam je ok, če pa stojim, pa da hodim potem me začne ful dol tiščat. Nimam občutka, da bi imela krče ampak tako neko topo bolečino, kot da bi se mi jajčnik napenjal. No v tistem predelu me boli, zdaj ne vem če so res to jajčniki. Nekaj je pikanja, drugače pa me sam ta topa bolečina moti. Je pa res, da sem včeraj sigurno eno urco hodila, sem morala v shoping, ker že nisem bila full časa.Ne vem, kaj si naj sploh mislim.Ne boli me sam ko počivam in ponoči. Ne vem. Komaj čakam UZ, da zadiham. Drugače na vonj sem še občutljiva, mogoče ne več tako zelo močno, prsa boleča. In to je to. Predvsem me trebuh skrbi resnično. Zdaj nekih povečanih jajčnikov od terapije nimam, ker sem imela minimalno stimulacijo….ne vem nisem dost pametna. Moram do naslednjega torka zdržat, ki mi je pa tako daleč kot da bo to čez en mesec.

Anjuška, ja ti pa nimaš sreče…tut na transferju si imela smolo s krvavitvijo in bolečino. Vplivalo ne bo nič, zato ti kar lepo počivaj in se daj pocrkljat, pa ne hiti v službo. Glede degeneriranih celic, tudi jaz sem jih imela, sam se nisem nič ubadala kaj naj bi bilo z njimi…ne vem, v to se ti ni treba poglabljat. Zdaj je glavno da lepo počivaš in uživaš s pozitivnimi mislimi.

Lepo nedeljo vsem mušketirkam želim

Zivazara nisem v službi tako da me ne skrbi 🙂 ja res imam takšno smolo in verjetno je tudi kriv zelo nizek prag bolečine in žal si ne morem nič pomagat. Važno da je vse mimo in srčno upam na pozitiven rezultat ker res ne želim ponovno vse dati še enkrat čez..bi mi bil dovolj celo en otrok :)) pridno počivam in me dragi razvaja..
zivazara in tana kako se počutita mladi nosečki? 🙂 že vaju vidim z velikim bušijem :)))
v kolikšnem postopku vama je uspelo?
lep večer vsem vam želim :*

ojla živazara samo na kratko kaj,če imaš vnet mehur.tudi pri tem te dol tišči in špika.oprosti ker sem kar direktna,vem,da je brez veze pa tudi nočem postavljat diagnoze.

Anjuška degenerirana celica pomeni, da celica ni ok. Mislim, da ima vsaka kakšno v postopku.

Zivazara če se bodo bolečine stopnjevale pa pojdi k zdravniku in saj zato imamo zdravnike ane? Lahko se maternica razteza in je bolečina takšna. Vsaka drugače prenese in drugače čuti zato čim manj sekirat pa pojdi se pokazat. Land če bi bil vnet mehur bi pri uriniranju peklo kar pa ona tega ni navedla.
Srecka hvala za odgovor in sem ugotovila da to pomeni genetsko spremenjena celica 🙂 vem da jo ima vsaka in je to čist normalno 🙂
lep dan vam želim ***

Pozdravljene!

Te dni sem malo “odklopila” s pisanjem na forumu, ker sem želela malce odmisliti in ne preveč razmišljati o nosečnostnih znakih in počutju ter opazovanju svojega telesa.
Danes sem bila na 1. UZ. Zdravnica je rekla, da je načeloma vse vredu, da je že zaznan srčni utrip, le da je plodek malo majhen, tako da imam naslednji torek ponovno UZ. Upam, da bo lena pikica pridno zrastla. Plodek naj bi bil velik 4 mm(pa ne vem, kakšne naj bi bile mere ploda za ta teden.) Morda katera ve, kako izračunati, koliko tednov smo noseče. Formular za izračun, predvidevam da je drugačen kot pri tistih, ki naravno zanosijo.
Mušketirke, predlagale ste, da bi odprle nove temo. Meni je prav. Lahko pa bi nadaljevale s klepetom kar tu … Vendar, če bi ostale to motilo, bi se bilo bolje “prestaviti”.

Kako ste kaj ostale nosečke: ŽivaZara, Sonsin,Tana13 :-). Čuvajte se in se pustite razvajati…:-)

Vsem ostalim v postopku pa želim veliko uspeha

Pozdravček

Pozdravljene mušketirke,

me vzamete medse?
Sem v svojem prvem IVF postopku, v soboto sem imela transfer – 3. dan. Za mano sta že laparoskopija in histeroskopija (pregrada, endometrioza, PCO in zarastline), klomifen, femara in dva spontana splava. Po splavih ni več šlo in tako sem/sva v prvem IVF postopku. Sem pri dr. Rešu. Vse se vleče že leta in rabim malo poklepetati s tistimi, ki vedo kako je, če si že leta želiš otroka in imajo že vse prijateljice otroke ali pa so noseče, ti pa lahko le nemočno gledaš.

Od 6 celic se jih je oplodilo 5, vse je kazalo super, vsi enako lepi. Vstavili so mi 2. Danes pa sem govorila z embriologom zaradi zamrznitve ostalih 3 in je rekel, da se niso več ok razvijali. In seveda me skrbi kaj bi se sploh zgodilo s tistimi dvemi, ki so mi jih vstavili v soboto, če bi jih pustili do danes (glede na to, da so bili enako dobri) ali bi sploh imeli kaj za vstaviti. Stalno neko premlevanje in skrbi.

Velikorat prebiram vaše zgodbe s katerimi se poistovetim zlahka. Zelo, zelo sem vesela, ko preberem kako zgodbo o uspehu, res pomaga.

AngelinaH, dr Pušenjak pravi, da pri prvem UZ sploh ni pomembno koliko je plodek velik, če le ima utrip, je vse ok. ČE ne bi bilo ok, ne bi bilo utripa.

Ojla Mušketirke 🙂

Kako nosečke in bodoče nosečke? Kaj delate, da je tako vreme:)
Jaz sem ok vse po starem. Komaj čakam, da grem v LJ in da začnem s postopkom.

Zivazara škoda, ker nimaš 25 uz. Bi lahko kakšno rekle jaz grem 25 v LJ:))
Tudi naprej ti želim vse dobro. Pa grde misli stran. Ker te bom v nasprotnem primeru po riti:)))

Tana13 Uživaj v nosečnosti. Pisala si, da imaš znake kot bi bila več noseča. Res je noseča si več. Namreč od transferja do danes je x dni + dodaš še 14 dni. Npr: če si imela punkcijo 14.4. šteješ da si zanosila 1.4. Upam, da razumeš. Sem malo zakomplicirala;)

Anjuška držim pesti. Srečno

Land pozdravček tudi tebi. Sem se nasmejala komentarju, da včasih kaj pobrkaš. Tudi meni se to zgodi:)))) Tana in Pana tko podobno, da morem prav študirat :)))

AngelinaH držim pesti, da mala pikica zraste. Lepo sproščeno naprej. Vem, da je težko odklopit sem bila v podobni situaciji. Boš videla, da bo vse ok. Glede tednov kolk si noseča pa poglej sem Tani napisala kako se računa. Drži se.

Šeena dobrodošla med mušketirkami:))) Držim pesti za plusek. Ne obremenjuj se kaj bi bilo z zarodki, če bi jih do danes pustili. Glavno, da ti greješ dve pikici. Glej jo našo Angelino ona je imela tudi tretji dan transfer pa je danes srečka nosečka. Samo sproščeno naprej.

Pozdravček vsem mušketirkam:)

Toliko od mene zdaj grem pa likat,…oh kok se mi ne ljubi;)

Aja pa še to mene osebno ne moti, če nosečke ostanete tukaj tudi ne bom jezna, če odprete novo temo. Brala vas bom tukaj ali tam;)

lp, februar20

New Report

Close