**MUŠKETIRKE 2012**
Ojla mušketirke
Tudi jaz vas pogrešam;) je nekaj tiho ratalo tukaj.
Tana13 kje si? Upam, da je vse ok?
Zivazara in AngelinaH le sproščeno naprej. Razumem vajin strah ampak sem prepričana, da je vse ok. Ko sem bila jaz nosečka me ni popolnoma nič špikalo pa je bilo kasneje vse narobe zato sem prepričana, da je vse to špikanje pozitivno. Ja nekaj počasi raste;) Uživajte nosečke in grde misli stran.
Kako ste ostale?
Jaz sem ok. Imam že vse potrebno za nov postopek. 25 grem po špike. Nato počakam majsko M. Računam, da pride 3. maja. Potem pa gas akcija. Po eni strani se veselim po drugi me je strah, da bom zopet razočarana. Ampak mi se ne damo;)
lp, vsem skupaj
februar20
Helo 🙂
Najprej česttam za pluske!!! Srečno nosečnost in predvsem zdravega otroka vama želim :)))
No jaz pa v ponedeljek začnem z UZ-ji, računam da bom 24. imela punkcijo in upam, da bomo pridelali veliko lepih in dobrih jajčkov :))) Trenutno pa čakam M, vendar vse kaže da bo v kratkem tu… Punce kje se skrivate?
februar ti pa maja začneš? Koliko postopkov je že za teboj?
Kaj pa ostale kaj?
Ojla bejbike!
Jaz se počasi pobiram in spravljam k sebi, vse me še boli, slabo mi je od tiste kemoterapije še vedno, ampak je vsak dan bolje. Samo, da sem doma in lahko dobro jem, ker tam je hrana res… fuj, mislim kot da bi se norca delali! Sem pa počasi že teh kravitev in izcedkov naveličana, dobro, saj vem, da se sedaj “puca” ampak to mi govorijo že 14 dni…. Krvavim pa že od 15.3. 🙁
Upam, da se res tole počasi konča in grem lahko naprej.
Nosečki moji, nič se sekirat, vem da je to težko, ampak poskusita čim manj na špike in ostale znake mislit. Jaz vem, da vama bo uspelo!
Tana kje si ti? Zdaj bi pa res lahko že kakšen testek padel 😉 Kdaj že imaš krvnega?
Februar20 bravo, kar pogumno naprej! Mene zdajle kar strese, ko pomislim, da bi morala spet v postopek, ampak mislim, da se bom kmalu premislila.
Pana, kako si ti? Upam, da si dobro!
Jutro,
hm jaz sem bolj tako tako. Kar nekako se ne poberem. Ni dneva, da si ne bi očitala krivdo za splav, čeravno vem, da mogoče pa le nisem bila sama kriva. Naredila sem pač veliko napako da nisem v tistih dneh naredila testa. In to tako booolllliiii. Pa tako vesela sem bila ko so mi povedali, potem pa tako.
Ah Maj10 – ti veš o čem govorim. Kar se pa tiče krvavenja, pa sem tudi jaz krvavela 24 dni, tako da je to čisto “po moje” normalno. Verjamem pa, da ti ni prijetno (pa naj bo psihično ali telesno). Razumem te vsekakor.
In prav zaradi tega se nisem javljala toliko časa sedaj in vprašanje koliko se bom. Neizmerno sem vesela za vsako posebej, ki je povedala da je uspelo, vendar me v duši tako boli. Ne me narobe zastopit, da sem kateri karkoli kaj nevoščljiva, kajti to ni res. Ogromno, ogromno je bolečine. Razmišljam da bi si poiskala kakšno pomoč, kajti včasih je glava polna tako, da bi človek znorel. In razmišljam o tem, kako bi bilo lepo, kajti sedaj bi bila že nekje v drugem mesecu, ampak….
Pa nočem pisati tukaj več kot toliko o mojih težavah, kajti vem, da so oz. ste tudi ostale na istem oz. podobnem. In tudi nočem jamrat več kot toliko, da ne bom izpadla kot kakšna živčna ženska. Bolečina pač dela svoje.
No kakorkoli v juniju grem v postopek, čeprav mogoče po splavu ni še najbolj priporočljivo, vendar moj ginekolog ni nič rekel koliko časa lahko grem. Tudi počutim se pripravljeno, tako da ne bom nič več odlašala. V maju se bom prijavila in šla bom popolnoma sproščeno in optimistično in upala na čimbolj uspešno terapijo.
Drage moje vse dobro vam želim (tudi našima dvema nosečkama – pazita nase in “BE POSITIVE”)
Pana13
Drage moje mušketirke!
evo me – danes je bil krvni, ki je pokazal, da SEM NOSEČA, BETA HCG je pokazala 813 :))). Sm bila tako živčna te dneve, da se nisem nič oglsila – tkao,kot si ti Zivazara napisala pred tvojim testom – zadnji dnevi so najtežji, ko si že skoraj tam, ap se vleče ena ura, kot bi bil en cel dan….
In to čakanje na rezultat danes – sem šla kar v službo, da sem se zamotila 🙂 – potem sem se pa že pri sestri zjokala. Mož je zamujal in ko je tja prišel je imel tak izraz na obrazu, kot da je konec sveta :). Je bil čisto v šoku preden je k sebi prišel.
Mislim, da še zdaj ne morem verjet, da je vse to res. In tako, kot pravijo ostali – zdaj se boj nadaljuje – še vedno gledam vsak znak in vsega me je strah. Tako bom tudi upoštevala navodilo, da je treba it zsaj za 1 mesec na bolniško!!! Sem se že zmenila v službi – sem morala povedat, kar mi ni bilo najbolj prijetno, ker ne želim da zdaj vsi zvejo, ampak moram priznat, da mi je tako lažje. Kaj se čem pretvarjat.
Sicerpa kar se tiče znakov vam pa lahko povem, da me že 2 dni totalno motijo vse dišave in na splošno zelo dobro voham – kot bi se mi odprl en nov svet – le da mi veliko stvari smrdi :)). Prsa so napeta, ampak ne pretirano – boli me bolj tkivo in bolečina ni ista kot pri menstruaciji. Špika me še vedno, danes konkretno na skrajni desni strani – in seveda me skrbi, kaj bi to bilo. Pa že 1 teden me skoz na rit vleče – vsaj na enkrat na dan sem zelo utrujena. Malo me je tudi strah 4. tedna nosečnosti, ko sem lani izgubila mojo pikico, tako da se moram res pazit.
Zivazara, Angelina – a vidve isto gledata vse znake – mene takoj strah postne, ko me malo manj prsa bolijo ali pa ne čutim ničv trebuhu, joj, joj…..
Aja, zdaj se moram naročit na prvi ultrazvok in takrat bomo tudi vedeli, ali sta se prijeli obe pikici :)).Bila bi jih res vesela, če bi bili obe :).
Ne morem verjet, da se vse to dogaja, sem precej ganjena :)).
Držte se punce, ostanite borke – prave mušketirke
Tana13
ČESTITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bravooooo, prav čutila sem te, da ti je ratalo.
Vau, pa si prijadrala do testa, dolga je bila ja. Kakor pa veš, se pa tudi zdaj ne boš sprostila, no vsaj jaz nekako se nikakor ne moram sprostit…..Bodi pogumna še naprej, saj si prava mušketirka ;)))
No zdaj pa le počivaj, jaz imam tudi bolniško vsaj en mesec, jutri grem ravno do svoje zdravnice.
Drži se
Dobro jutro
ooooo še ena nosečka. Tana13 čestitam. Upam, da kmalu tudi ostale pridemo za tabo. Lepo grej pikici in uživaj v nosečnosti.
Anem srečno v postopku. Želim ti vsaj en lep zarodek tisti tapravi, ki bo pri tebi naslednjih devet mesecev.
Jaz pa začnem maja. To bo moj šesti postopek. Vedno sem imela dolge postopke ta bo kratek in upam, da uspešen.
Maj10 verjamem, da te strese, ko pomisliš na postopek. Ampak boš videla, da boš kmalu pripravljena za nov boj. Kaj nam pa preostane kot boriti se. Ko boš začutila, da je čas kar pogmno naprej. Drži se. Pa upam, da kmalu nehajo krvavitve. Krvaviš pa res kar dolgo:( Bodi previdna in kar malo zaropotaj, če se bo nadaljevalo. Drži se.
Pana13 tudi tebi želim uspešen postopek v juniju. Če čutiš, da si pripravljena kar pogumno naprej. Srečno. Drži se.
Sonsin prvi UZ ja bravo. Tudi naprej uživaj v nosečnosti. Srečno
Zivazara uživaj in predvsem bodi sproščena. Kdaj je prvi uz?
lp, februa20
Tana ISKRENE ČESTITKE!!!! Ta pomlad je bila res plodna… Če mi še nama s Pano uspelo, kot je kazalo, bi bile skoraj vse mušketirke srečke nosečke!
Pana, tudi za naju bo še posijalo sonce! Glede postopka: nič nisi prehitra, če greš junija v akcijo, ker če se nosečnost sama “ščisti”, ni nobenih časovnih omejitev glede ponovne zanositve. In ne očitaj si glede SS, tu nimaš kaj naredit. Tako pač je, oz. mora biti, pa naj se sliši še tako krivično. Jaz moram čakat tri mesece zaradi abrazije, ker pa sem dobila še kemoterapijo, pa so rekli, da bi bilo fino še malo dlje, da gre vse ven iz telesa. Itak trenutno še nisem pripravljena za karkoli, vendar vem, da ko bo mesec naokoli, bom že razmišljala, kako si želim, da bi se kaj dogajalo. Take pač smo 😉
Moram čimprej ugotoviti, kaj od papirjev rabim za MB, da se počasi postavim v vrsto, če ne drugega.
Februar20, ta postopek pa bo zmagovalen, boš videla! Želim ti vso srečo!
Nosečke (Zivazara, AngelinaH, Tana, Sonsin) ve se pa držite in uživajte v nosečnosti!
Anem veliko sreče tudi tebi, da se kmalu pridružiš ostalim srečkam nosečkam!
No naj jaz tudi napišem sporočilce za maj10, ker vidim, da se tukaj največ berete. Jaz sem dala 15 dni nočne more skozi, na krvnem je pokazala beta skoraj 600, včeraj pa sem imela prvi UZ, kjer mi je rekel dr. Drobnič, lejte gospa, gestacijska vreča se je že začela odpirati, ploda pa žal ni. Se mi je zavrtelo pred očmi, ker sem se tega tako bala. To se mi je že zgodilo v tretjem poizkusu in je bila potrebna abrazija. Zjutraj pred odhodom v službo mi je zaradi živcev bilo tako slabo, da sem tudi bruhala. Mislim, da bi mi bilo bolje, da je prišla M in bi vedela, to je to, ni ratalo in konec. Tukaj pa veselje, pričakovanje in na koncu žalost.
V glavnem moje sotrpinke in soborke, tisti, ki niso dali to skozi, si sploh ne morejo predstavljati kaj vse se nam dogaja. To je bil moj skupni 5 poizkus, postopke z zamrznjenčki pa sploh ne štejem. Hvala bogu sem pri četrtem poizkusu dobila in rodila zdravega fantka po 13 letih boja z neplodnostjo, zato sem se odločila, da pri tem poglavje zaključim. Hotela sem, da bi imel fantek družbo, ampak me je že ta prvi postopek tako psihično zdelal, da ne bi mogla iti naprej. V glavnem zate maj10 in ostale držim pesti in želim, da bi vam življenje prineslo vsaj eno sonce. Jaz ne morem več, pa še leta so tukaj.
Nekje zgoraj sem prebrala pa mislim, da je Tana pisala, da so jo nehale boleti prsa. Naj povem iz mojih izkušenj, da so mene v času nosečnosti prsa bolela samo prvi mesec, pa še to sem čutila, ko sem zvečer dala nedrček dol. Potem me pa prsa sploh niso več bolela. Napihnjenost pa je pozitivni znak, ker sem bila jaz tako napihnjena, da sem morala ostati v bolnici, pridno piti, lulati, pa še infuzijo sem dobila. Še dobro da traja kratko. Pa še to, vsako špikanje je kar v redu, to pomeni, da se nekaj dogaja.
Punce držte se!
Draga Optimistka, zelo mi je žal, da tole berem. To je nočna mora vsake upajoče IVF-ovke s pozitivno beto. Po eni strani sem vesela, da so moje krvavitve vseskozi nakazovale slab konec in sem se na slab konec sproti pripravljala, zato verjamem, da te je zvilo, ko ploda ni, krvavitve pa tudi ne… Velik objem! Upam, da se ti bo začelo samo čistiti, če že tako mora biti. Verjamem tudi, da si v tem trenutku vrgla puško v koruzo, mogoče te pa tekom leta še prime, da greš izkoristit postopek, ki ti še pripada. Kakrkoli se boš odločila, ti želim, da se ti izteče, kakor si sama želiš. Mislim nate, drži se!
Drage mušketrike,
najlepša vam hvala vsem za čestitke in lepe želje. Rada bi se vam zahvalila tudi za poslušanje, za to, da ste me bodrile ves ta čas postopkov in me mirile, ko me je skrbelo in me tolažile, ko mi je bilo hudo. In to ni bilo malokrat. Hvala res. Brez vas bi mi bilo veliko, veliko težje…..
Tiste, ki vam še ni uspelo, bi vam rada vplila upanje, da bo tudi za vas prišel srečen konec in da ne smete obupat, ampak se borit naprej. Do konca. Do plusa. Še je upanje, vse je še odprto!!!! NIkoli ne pozabite tega!
Včeraj sem vam napisala, da se zdaj “šele” začne, pa mislim, da sem se narobe izrazila. Za nas, ki moramo preden dočakamo svoj plus, skozi vso to muko in čakanje in komplikacije, se vse skupaj začne že mnogo prej. In v tem je ravno problem, ker že štartamo tako “načete”, da nas je ves čas strah in gledamo vse znake v strahu, da je kaj narobe. Zato nam je verjetno tudi nosečnost težja in kot neplodnost kot taka, tudi to ni fer.
Tako vam lahko povem, da je mene danes – 2. dan od krvnega testa tako zelo strah. In zvečer so se mi pojavili tako hudi krči v križu in maternci, da sm se samo ulegla in že nekaj ur nepremično ležim. Buscopana, ki ti ga predpišejo proti krčem, še nisem šla iskat, bom moža jutri poslala. IN seveda me je strah, da je spet kaj narobe. Joj, drage moje, upam, da ne. Res ne bi bilo fer!!! Maj10 spomnila sem se nate in na tvoje krče.IN spomnla sem se na moje krče lani jeseni, ko sem potem splavila. Tega me je res groza.
IN tako mi gre na živce, sem šla na internet malo pobrskat in najdeš na temo krči seveda vse samo prirejeno na naravno nosečnost. Povsod na straneh za nosečnice, je vse prirejeno samo na naravno nosečnost, tudi koledarčki. Me – nosečnice iz IVF, smo tako prikrajšane za informacije o tem, kako je, ko zanosiš z IVF, ali so kakšni zapleti bolj pogosti, na kaj je treba biti še posebno pozoren in vse to. No ne vem, mogoče pretiravam, in se verjetno naša nosečnost tretira kot normalna, ampak po druig strani pa ni.
Tko, sem se malo izkašljala :).
Optimistka – hudo mi je, da je tvoja zgodba tako žalostna. Upam, da boš kmalu našla notranjo moč in šla naprej. In še enrkat bom napisala – ni fer- prekleto ni fer!!!
Sonsin – juhu, kmalu bo 1. ultrazvok- super. Jaz sem danes klicala in ga imam 3. maja – upam, da bo vse vredu do takrat.
Zivazara, Angelina, Sonsin – imate vi mogoče tudi kaj te grozne krče?
A vas tudi tako skrbi kot mene – se mi zdi, da se sploh ne upam veselit,ker je ta prekleti strah še od prej še vedno prisoten in ne popusti.
T
tana-mogoče pa so ti krči samo začetne nosečniške težave,ker,če bi bilo kaj drugega bi najbrž to prepoznala.samo tukaj je prisoten strah,kar je razumljivo in najhuje.in najbrž se po vseh kalvarijah človek ne more niti normalno veselit.mogoče se res obravnava kot “normalna nosečnost” čeprav telo umetno pripravljajo na nosečnost,s tem mislim predvsem hormonsko.hormoni pa tudi naredijo svoje.mislim pa,da na internetu lahko človek najde marsikaj,samo vprašanje kako si to razlagaš.to vem iz lastnih izkušenj,ko sem gledala za sebe oz. za svojo pokojno hčero,ko je zbolela.če imaš kakšne dvome glede bolečin je po moje najbolj poklicat kar urgenco in se magari samo telefonsko pozanimat.mogoče bo počutje boljše čez kakšen mesec ali pa po ultrazvoku,ko te bo dr.potolažil.do takrat pa počivaj.
Pozdravljene drage moje,
vem, mogoče res ne bi več smele tukaj pisati…pa vendarle, smo tudi me sedaj malček zmedene ;)) Toliko časa smo bile skupaj, da bi mi bilo hudo, kar prekiniti stike.
Tana13 mislim, da bi bilo prav, da odpreva novo temo, in se lahko kaj več pogovoriva. Kaj meniš?? No pa prav tako ste vabljene tudi Sonison, AngelinaH. No ne vem…..
Je pa res, da karkoli želiš prebrati na internetu je vse samo za zdrave nosečnice, tako malo je napisanega o zanositvi v postopku umetne oploditve. Tudi jaz sem že brskala in iskala.
Drugače pa ja ta strah pride res, Tana13, meni je bilo tri dni čarobno, zdaj mi je pa kot v peklu. Sekiram se, strah me je, vsak špik me zmoti, če se počutim bolj slabotno me je strah da se mi slučajno kri ni kaj poslabšala…pa niti ne vem če se mi lahko?
Ne vem niti kje bi lahko vprašala,,,in sem živčna, slabosti imam in zato tudi jest ne moram veliko, žejna sem pa jao pijem vsaj 3 litre na dan, tudi ponoči. Tako da ja nič fajn počutje in občutja….pa še do 24/4 moram čakat….bom že čisto zmešana do takrat.
Februar20 evo uz imam 24/4…. upam, da mi čas hitro mine..čeprav gre vse ful počasi.
maj10, ti kar lepo počasi, vzemi si čas, poleti s partnerejem, če imata rada morje, pojdita uživat, se izklopita in si naberita novih moči. Včasih se vprašam od kje imamo res toliko moči…. Res smo carice !!!!
Lep pozdrav
Land – najlepša hvala za tolažbo – mi je prav prišla. Žal mi je za tvojo hčerko.
Zivazara -tudi jaz sem razmišljala o tem, da bi bilo fino novo temo odpret. Pa imam potem takoj slabo vest do ostalih mušketirk, da se ne bi slabo počutile ali kaj. Ampak če si pa na tem postu še nparej dopisujemo s temi našimi problemi, se mi pa zdi tako,kot če bi ostale “dražile”, čeprav to seveda ni naš namen.
TAKO DA OSTALE MUŠKETIRKE NE NAM ZAMERIT TEGA, DA BOMO ODPRLE NOVO TEMO – TOLIKO SMO DALI SKUPAJ ČEZ, DA MI JE HUDO, AMPAK RES NE ŽELIM, DA SE VI UBADATE ŠE Z NAŠIMI PROBLEMI IN DA VAM POD “MUŠKETIRKE” KRADEMO PROSTOR ZA NAŠE PROBLEME.
Vem pa, da enega lepega dne – boste tudi vi pokukale na ta post, ko boste same na istem in boste želele preverit, kako smo se ostale počutile.
In res je tako, da tudi po tem, ko dočakamo sovj plus,se zgodba ne konča in rabimo pomoč, svetovanje in izmenjavo informacij tudi naprej – dokler štručke ne prilezejo ven.Po potem tudi verjetno :). IN na vseh ostalih forumih so naravne nosečnice, ki se ne obadajo s takimi strahovi in niso dale toliko čez, kot mi, preden so dočakale plus.
Zivazara – bom jaz odprla novo temo – ali če hočeš, lakho ti – ampak nimam posebnih idej pri naslovu- mogoče “Kako je po plusu” ali pa “Končno plus – kako gre naprej” ali pa “Doživljanje plusa po IVF” – povej, kaj misliš?
Tako,da ne bodite prosim jezne, če odpremo novo temo, na kateri STE ZELO, ZELO; ZELO, DOBRODOŠLE VSE!!! In da ne boste slučajno mislile, da jaz ne bom več sledila mušketirk – ni šans – tako da ……
… MUŠKETIRKE SMO BORKE IN BORITI SE MORAMO OD PRVE INJEKCIJE DO PRVEGA JOKA DOJENČKA… PA ŠE NAPREJ.