**MUŠKETIRKE 2012**
februar 20 – lahko bi se reklo, da je to moj 7 poskus. Uradno so bili 4, ampak pri 4 nisem imela transfera zaradi hude hiperce, zato so 6 zarodkov zamrznili. Pred enim letom z zamrznjenčki – neuspešno, decembra prekinili (zaradi novoletnih dopustov!!!), ta postopek se mi pa vleče od 7. 2. Se pa trudiva že 10 let.
LP in lahko noč
Lili444
Hvala za odgovor.
O bogica tudi tebe spremlja smola. Upam, da bo tokrat bolje in kmalu sporočiš veselo novico.
Verjetno se sprašuješ zakaj sem te vprašala kateri postopek? Predvsem zaradi tega, ker ko sem brala tvoje besede sem videla sebe, ki zadnje čase podobno razmišljam.Včasih si rečem, da je dovolj tega, da ne zmorem več ampak s časom se poberem in grem naprej. Pripravljam se v šesti postopek psihično in fizično po eni strani komaj čakam po drugi me je strah, če bo neuspešen…..ker če bo ta neuspešen ne vem kako bom šla naprej. Edino upanje, ki ga imam je misel, da sem enkrat bila nosečka z nesrečnim koncem:(
Odločitev je itak že padla. Pred poletjem grem še enkrat.Upam, da bo uspešno.Če bo negativno pa vprašanje,….mogoče še enkrat samoplačniško, da si ne bom kdaj očitala. No ja pustimo času čas,…..nikoli ne vemo. Midva se trudiva 7 let:(
lp, februar20, držim pesti za pluske
Pozdravljene
evo danes je 13.dan, počutje – predvsem sem živčna. Drugače me je pa dol nehalo zvijat, sem samo napihnjena in prsa me bolijo, pa nogeee. Ne vem, ponavadi me že tišči navzdol ….. Sicer je pa tako, vedno se je 13.dan pojavil rjavi izcedek….bomo videli…..strah me je upati.
Sem kar tiha….ne vem sploh nimam besed….sama v svojih mislih…..prav čudna sem, nisem še bila taka, medtem ko sem čakala.
Se opravičujem za redkobesednost…res ne vem kaj mi je….
februar 20 – tudi jaz sem se ene tri leta nazaj spraševala podobno…. da si ne bi kaj očitala… Takrat sem že skoraj obupala, potem pa sem, priznam, na prigovarjanje sodelavke, zamenjala center. Ker se mi od takrat res dogajajo čudne stvari, se mi zdi, da mi nekdo hoče povedati, naj raje neham, ker se bo na nek način uničila. Edino po dva zamrznjenčka bom še šla, ker ju nočem “stran metat”.
Sedaj se bolj sprašujem v smislu, da si ne bi kdaj očitala, da sem si zaradi te želje uničila zdravje, se izžela in psihično načela; konec koncev, tudi midva nisva več to, kar sva bila, vsak zaenkrat še na svoj način pestuje svojo bolečino in v tem možu več ne znam pomagat, ker še sebe v red ne spravim. Se mi pa tudi zdi, da premalo govorimo o samem odnosu med postopki, kaj se dogaja v naših glavah, vsak kar skriva svoje misli . … ne vem, lahko se pa samo meni to dogaja.
Če ne gre, po vsem tem, kar sem v desetih letith za to naredila, mi očitno ni usojeno.
Me je pa začelo včeraj zvijati, pa mi sploh ni jasno, a je to prebava, ki me kr zafrkava, čeprav spijem veliko donata, al so to eni čudni krči … S sem mislila, da se mi bo zjutraj že ulilo, pa nič, nobenih izcedkov zaenkrat…
Imam pa eno vprašanje. Ali se res šteje za prvi dan šele dan po ET? Jaz sem vedno štela dan transfera kot prvi dan.
LP in držim pesti za vse!
lili444, ta zvijanja so same preglavice…mene je ves čas zvijalo in špikalo in en dan zaprta drug dan že naškoljki…. potem prsa me niso tako zelo bolela kot so me bolele bradavičke…sedaj pa bradavičke ne bolijo, pa bolijo prsa…..in zdaj ko me ne zvija, sem napihnjena…ne vem to je vse skupej čista psiho vojna ;)))
In ET …. za prvi dan se šteje šele naslednji dan…..drži se
ojla punce
zivazara na krvni test greš lahko kadarkoli, brez partnerja in lahko zazna HCG že nekje 6 dni po oploditvi tako da če te res ferbec matra, kar pojdi na test 😀
lili po 10. letih ne vem kaj naj ti rečem, da se boš počutila boljše… Bodi močna vsekakor in pazi, da se vajin odnos ne skrha. Ampak kljub vsemu ne odnehaj!
Punce eno vprašanje… začela sem z prvimi inekcijami neki na S… ehhh ne spomnim se… in se zdaj že dva dni pikam in imam tak smotan občutek, da me maternica boli, pa takšni krčki so… Teh stranskih učinkov sestra ni omenjala, je pa rekla, da lahko pride do glavobolov in da te znajo kosti boleti… je katera že imela dolgi protokol?
Lili in ZivaZara, jaz pa mislim, da sta vidve naši zmagovalki!!! Ko berem vajine poste, se mi samo to mota po glavi: “tale je pa nosečka”. :))) Bosta videli… 🙂
Ja dan ET-ja je sigurno dan 0.
Lili čisto razumem tvoja razmišljanja, glede zdravja, odnosa med partnerjema,… Pri sebi vidim, da sem po vsakem postopku v večjem razsulu, več ginek težav imam, dalj časa rabim, da se v red spravim in zraven še zlivam frustracije na moža, ki je res zlat. Je res večni optimist in če njega ne bi bilo, bi jaz že zdavnaj puško v koruo vrgla. Tako pa vem, da bom nekoč imela otroka, ker mi on skoz tako govori. Je pa pogovor in analiza odnosa nujna med, še bolj pa pred postopkom, saj takrat takrat partnerja res potrebujeta drug drugega in se morata 100% podpirati.
Zdaj pa punci testke v roke in lulat 🙂 Držim pesti!
Tana ti pa še ne, imaš šele 7. dan se mi zdi 😉
Anem
hvala….ne bom kar počakala in šla na krvnega tako kot mi je naročeno…se pravi 15.dan…..
Sem pa jaz imela dolgi protokol. Sedaj se špikaš s superfactom…to te bo sedaj spravilo v umetno meno ;))) V tem času boš morala dobiti tudi perilo. Glede simptomov je pa tako…vsaka drugače odreagira. Lahko da te boli od tega…prav podrobno se pa ne spomnim…bi morala pogledat v prve poste….bom počekirala pa ti povem ;))
Anem jaz sem imela dolgi protokol, špikaš se verjetno s Suprefactom. Kar se stranskih učinkov tiče, jih je miljon, vsaj jaz sem jih imela 🙂 od špikanja, krčev, bolečin, glava me je bolela, v glavnem ni da ni, je pa vse čist brez veze in v glavi, ker Suprefact ti povzroči, da se jajčniki “ugasnejo” kot v menopavzi, tako da nima to nobene zveze z zdravilom. Jaz sem si potem rekla, da ne bom analizirala vsake bolečinice, ker če jih sto vsak mesec normalno prenaša tole, bom pa še jaz 🙂 V glavnem ne sekiraj se, vse to je normalno.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
maj10 ;))))
sem želela že prej komentirati, da se danes nekako prekrivamo :))))
Zato ti tudi nisem odgovorila na prejšnji post, ker si ga oddala ravno ko sem jaz pisala….sem kasneje videla…. Sem pa vesela, da si še vedno tukaj med nami, da se nisi skrila :)))
Tili naši dečki so res tapravi “deci” vsi se lahko skrijejo pred njimi….. to so najboljši na celem svetu!
Hi hi testa pa ne bi delala…saj veš kako mi je prvič pokazalo plus na 13dan in ulila se mi je takoj za tem….tako da hudiča nočem nič drezat
No kakor sem dan začela nekako s težko nogo, mi gre sedaj vse bolje ;)))
Drage moje,
u, ste se pa razpisale danes :))
joj, mene je pa danes začelo v križu boleti – kar je pri meni eden do znakov menstruacije – in me je tako, tako strah, da ni to zdaj že to.
A še katero v križu boli? Se pa spomnim lani, ko sem bila noseča, da me je tudi v križu bolelo – še preden sem test naredila – čeprav takrat sem bila že 4 tedne noseča.
Joj, joj. Testa si pa tudi ne upam naredit.
To je pa res tak preizkus živcev, jaz si sploh ne predstavljam, da zdaj ne bo ratalo.
Ne, nočem mislit na to.
Zivazara in Lili444 navijam za vaju! Zivazara čaki, ti si že imela ene znake mensturacije in zdaj jih nimaš več – to je dobro po moje! Si pa že čisto blizu!!
Lili – kar se tiče odnos med partnerjema med postopki je res tako, kot si napisala – vsak malo po sovje doživlja in ene celotna zadeva celo ydružuje, čeprav po moje je to bolj an kratki rok, če se pa dalj časa trudiš,pa ni uspeha, je pa to še večji izziv za partnerstvo. midva že zdaj hodiva k svetovalki, pa je drugi poskus. Pa moram rečt, da se je tudi moj mož končno mlao odprl in zdaj malo bolj govori o tem, kako se počuti in je potem lažje. Čeprav je celotna situacija težka za partnerstvo res je. In marsikaj se moramo vprašati, kar se drugim ni treba.
In moram rečt, da mi še ni uspelo priti v tisto fazo, ko bi tako osebno dozorela, da bi rekla, da je ta situaicja neplodnosti priložnost, ki jo bom izkoristila v svojo prid – v smislu osebne rasti. Ker nekako res ne vidim posebnega smisla v tem, da se moramo eni tako matratai, da dobimo otroka, drugi pa prav nič. Enostavno ni fer in to je to.
Punce držite se in poročajte!
T
lili kateri dan si??? Počakaj še par dni, če potem ne bo spet nič, pa še jaz pridem k teb na en štuc….
A je možno, da si prezgodaj delala??
Tana, tebi sem pa že napisala, da ne sračkaj s testi pred desetim dnevom!!! Danes je ŠELE 7. dan in ni nujno, da bi bil že pozitiven. Jaz sem imela šele 10. dan čisto rahel plus na CB-ju, pa reagira že od 25 enot hcg-ja naprej. Brez veze je travme prezgodaj doživljat!
Tana13
ja jaz sem kot zmeraj vedno čisto blizu, potem se pa pod nosem ubrišem….so pa zdej začeli pri meni še bolj živčki delat…..bolj ko se približujem četrtku…. Ja kot sem rekla, imela sem tiste slabosti takoj na začetku, potem neko špikanje, pa bolečine, ne vem mogoče prebavne motnje… potem mi je mislim da enkrat v petek ponoči bilo ful slabo, da sem se zbudila….prsa so me najprej sam bradavičke bolele, zdaj pa me prav prsa bolijo, pa napihnjena sem in noge me bolijo….nimam pa tistega tiščanja doli,kot ponavadi pred menstro, ko me tut rit boli….;)) tako da mam vsega po malem….tako da ni druge kot čakat. Kruti so tili dnevi sedaj