Najdi forum

mušice v stanovanju

Pred slabim mesecem sva se s partnerjem vselila v najino novo stanovanje, ki sva ga pred tem generalno adaptirala.

Imava problem, saj se pri nama nenehno v stanovanju zadržujejo mušice, predvsem v kuhinji in dnevni sobi.

Ima kdo recept kako se jih znebiti, keer znajo biti včasih kar preveč nadležne?!

Če sta v bližini kake reke, potem zna to biti problem. Jaz živim v Fužinah in tisti, ki so bližje Ljubljanici, imajo velike probleme s tem.

Tina, ojla!

A, res takšen problem imata – hm, madona!!

Po moje bi pomagal kakšen strup, za le-te in raznorazni spreji ki so temu namenjeni!

Zjutraj, ko gresta v službo stanovanje pošteno našpricajte in menim da jih potem ne bo več.

Kako si? Kaj novega?

LP

Nisva v bližini nobenih voda, to je to…. Sploh ne vem zakaj se zadržujejo notri. Vsak dan jih je pa več. Na začetku me niso motile, zdaj pa jih je že toliko…

Hej, Sanja!

Veš kako je s spreji, ne bi rada morila mušice s temi in podobnimi zadevami, ker smo imeli pri starših faraonke in smo s spreji bolj malo dosegli, stene pa so zaradi špricanja postale rumene in jih je zato treba pobeliti.

Če ne bo šlo drugače, se bomo probali pač tudi s temi sredstvi…

Raje pa bi odpravila vzrok, zaradi katerega se sploh zadržujejo. Se pravi kaj jih privlači, da pridejo v stanovanje.

Sicer nič novega…danes imam eno zoprno stvar v službi, ampak me tolaži, da je pred nami vikend:))).

Pa se kasneje mail-ava, ok?

Oki doki Tina, seveda se mejlava :)).

Saj bi ti že kaj napisala, samo njente novega. Vse po starem.

Ti pa dobr reši to v službi.

Pa-pa

Ja glej, da ne boš imela v kuhinji hrane in pijače na elementih. Tudi nepobrisan pult, kjer se je polilo malo pijače privlači mušice, pa sadje v košaricah ipd.

Pri meni je bil vir mušic v neporabljeni vreči zemlji za rože.

Pri meni pa v posiljki kivijev…
Tri doze spreja in sesanje stropa vsak dan po vsem stanovanju…
pa se jih se nisem znebila.
Za znoret.

Preglej stanovanje, nekaj je kar jih privlači! Mogoče, kot so ti napisale predhodnice – sadje, ostanki hrane – predvsem sadne, vonjave – brala sem, da tudi nekateri parfumi privabijo letečo golazen (opisane so bile ose)…

Sedaj mi je bolj jasno…verjetno jih privlači vonj po sadju. Vedno imam sadje na mizi, poleg tega pa pijeva ob gledanju televizije sok, kar pomeni, da je sladka tekočina v kozarcu naravnost privlačna za njih…

Hvala vsem za pomoč!

Če imaš rože, je možno, da so se naselile v zemlji. Kar trdovratne so. Potem bo treba v cvetličarno ali kaj podobnega po “profesionalni” insekticid; običajni kot Biokil itd. ne pomagajo. Poglej malo med starejša sporočila, nekdo je pisal o tem.

ok, hvala

New Report

Close